Innovationer som lyfter din syn till nya höjder


Visste du att nästan sju av tio svenskar använder glasögon eller kontaktlinser? Ju äldre vi blir, desto större sannolikhet är det att vi behöver någon typ av synhjälpmedel. Synen är på många sätt det viktigaste av våra sinnen då mer än 80 procent av intrycken som registreras av hjärnan kommer via våra ögon. Därför är det avgörande för vår uppfattning av omvärlden vilken typ av synhjälpmedel vi väljer. 

– Skillnaden mellan det enklaste glasögonglaset och ett modernt, individanpassat glas som är optimerat för kunden och kundens synfel är idag väldigt stor, säger Håkan Broman som är nordisk produktchef kliniska produkter på Synsam. 

Glasögon har vi i första hand för att korrigera våra synfel, men även två glas som på ett likvärdigt sätt klarar av denna grundläggande uppgift kan vara väldigt olika när det gäller synupplevelse och ögonkomfort. Dessutom finns idag många olika ytbehandlingar som gör att glasögonen blir bekvämare att bära, lättare att hålla rena och förebygger olika typer av synnedsättningar.

Synsam samarbetar med Essilor; nummer 1i världen* vad gäller glasögonglas. De har arbetat för att kunna säkerställa god syn och både designat och tillverkat glas i drygt 170 år. I den här guiden får du veta mer om deras produkter och vilka glas som passar just dina ögon. 

*Enligt Euromonitor, Eyewear, 2018. Essilor International; Retail value sales at RSP.

Enkelslipade glas

Essilor Eyezen™

Essilor Eyezen™ tillhör en ny generation enkelslipade glas för personer i åldern 20 till 45. Eftersom vi tillbringar allt mer tid uppkopplade upplever många ögontrötthet. Det beror framförallt på av att ögat ansträngs av att fokusera på nära håll under så lång tid. Därför har Eyezen™ en liten förstoring i nedre delen av glaset som avlastar ögat och hjälper mot trötta ögon, huvudvärk och annat som kan var kopplat till överansträngning av ögat. 

Eye Protect System™

Undersökningar har visat att det blå-violetta ljuset från våra digitala enheter potentiellt är skadligt för den gula fläcken i ögat. Eye Protect System™ är integrerat i glaset och skyddar mot det blå-violetta ljuset hos bland annat skärmar och LED-lampor, samt mot solens skadliga UV-strålar. 

Progressiva glas

I 40-årsåldern utvecklas synen på ett sätt som gör det mest bekvämt att behålla en så naturtrogen syn som möjligt.

Ideal progressiva glas
Essilors utbud av progressiva glas står för kvalitet, komfort eller hållbarhet. Tillsammans med ytbehandlingen Crizal® från Essilor®, har glasen skydd mot repor, smuts, vatten, reflektioner, damm och dina ögon mot solens skadliga UV-strålar. Väljer du Ideal FIT får du individuellt anpassade glas utifrån dina ögons egenskaper och bågens utformning.  

Varilux®

#1 i världen bland progressiva glas enligt Euromonitor, Eyewear 2018.

Varilux®Physio® 3.0 är ett allround-glas som med hjälp av Wavefront Management System (eller W.A.V.E. ™ 2.0) kompenserar för förvrängningar i glaset, något som ökar kontrasten och mörkerseenden för bäraren. Teknologin Binocular Booster™ gör att ögonen lättare smälter ihop synintrycken från båda ögonen till samma synupplevelse vilket ger ett bredare synfält. 

Varilux®Physio® 3.0 innehåller också Eye Protect System ™, som skyddar mot UV-ljus och det potentiellt skadliga blå ljuset från skärmar. 

Varilux®Physio® 3.0 Fit™

Varilux®Physio® 3.0 Fit™ från Essilor® är samma progressiva glas som Varilux®Physio® 3.0 men individuellt anpassade för dina ögon och den båge du väljer. Med eyecode mäts avståndet mellan glaset och ögats mittpunkt. Baserat på dina individuella mätdata får du glasögon som ger en mer precis och enkel synupplevelse. 

Varilux®S™ Series 

Varilux®S™ Series från Essilor® är ett högkvalitativt glas för presbyoper (ålderssynta) som vill ha en hög synkomfort och en naturlig synupplevelse. Nanoptix minimerar ”gungeffekten” som många kan uppleva med progressiva glasögon och Synchroneyes® gör synfältet vidare. Varilux®S™ Series tar också hänsyn till bärarens dominanta öga, vilket ökar den visuella reaktionstiden.

Varilux®X Series™

En ny nivå i prestanda. Utöver alla innovationer och individanpassningar som i övriga Varilux-glas är Varilux®X Series™utrustade med Xtend™-teknologi, som gör att bäraren ser skarpt, utan huvudrörelser, i området inom armlängds avstånd. Med Varilux® Xclusive™ individanpassas glasen efter bärarens beteendemönster. Liksom övriga Varilux®-glas skyddar Varilux®X Series™ även mot det potentiellt skadliga blåvioletta ljuset.

Uppgradera dina glas: Ytbehandlingar som skyddar både dig och dina glasögon

 

Crizal®

Crizal® är samlingsnamnet för fem olika ytbehandlingar som skyddar glasen mot reflexer, repor, smuts, damm, vatten och UV-strålning. Det både höjer synkomforten, underlättar vardagsskötseln av dina glas och ökar livslängden då glasen inte blir repiga lika snabbt.  

Medan klara glas från Essilor® ger ett fullgott skydd mot UV-strålar som kommer framifrån, ger Crizal® ett ökat skydd mot UV-strålar som reflekteras på baksidan av glasen och in i ögat. 

Crizal® Prevencia™

Utöver fördelarna hos Crizal adderar Crizal® Prevencia™ skydd mot det potentiellt skadliga blå ljuset från bland annat skärmar, och minskar samtidigt eventuell bländning och förbättrar kontrasten.