Om Synsam


På Synsam har vi sedan 1968 arbetat för att hjälpa alla i vårt land till ett bättre seende och utseende. Det året gick ledande fristående optiker från hela landet samman under gemensamt namn.

Idag består Synsam av drygt 185 butiker i Sverige och 500 i Norden. De äldsta butikerna har över hundra års erfarenhet och kunskap i ryggen.

Vår nära och ofta långa kontakt med dig som kund i kombination med det senaste inom mode, sortiment, teknik och undersökningsmetoder gör Synsam till ett klokt och tryggt val – både för dig och dina ögons skull.

 

Hitta till din Synsambutik


Vi finns över hela Sverige. Välkommen in till oss, vi hjälper dig med synundersökningar och att hitta rätt bågar till dig. 

Hitta till oss

Plastpåsar i Synsams butiker


Nedbrytbar plast påbörjar sin naturliga nedbrytning efter ca 18 månader. Materialet har samma styrka och egenskaper som en vanlig plast, LDPE .

Tack vare ett additiv ”programmeras” kassen att brytas ned och efter ca 2-3 år är kassen helt nedbruten till vatten, koldioxid och biomassa. Nedbrytningstiden kan påverkas av yttre faktorer som temperatur, friktion, ljus, rörelse etc. Plasten är licensierad av EPI och ska komposteras eller återvinnas i speciella deponier."

Våra plastpåsar är försedda med följande märkningar: