Medlemsvillkor

Villkor

Välkommen till Synsam Friends. Vi är glada att du vill vara med och ta del av erbjudanden och förmåner. Synsam Friends har skapats för att vi ska kunna ge dig en rad förmåner – och våra bästa erbjudanden. Som medlem får du information om bland annat aktiviteter och events samt massor av nytta och nöje kopplat till trender och ögonhälsa. Du kan bli medlem i alla våra butiker i Sverige eller på synsam.se

För att vi ska kunna ta hand om dig på allra bästa vis behöver vi lite information om dig. Här har vi samlat alla våra villkor så att du kan läsa om vad som gäller för medlemmar i Synsam Friends.

Medlemskap

Genom att registrera dig som medlem godkänner du detta avtal för ditt medlemskap i Synsam Friends. Dessa villkor träder i kraft i samband med att du godkänner avtalet i en Synsambutik eller på synsam.se och gäller tillsvidare.

Detta avtal gäller mellan dig som privatperson och Synsam Group Sweden AB (org.nr. 556768-7248) (”Synsam”, ”vi”, ”oss”), Box 30153, 104 25 Stockholm.

Det kostar dig ingenting att bli eller vara medlem. För att bli medlem måste du dock vara 16 år eller äldre samt folkbokförd i Sverige. Medlemskapet är personligt och gäller i Synsambutiker och på synsam.se i Sverige.

Detta avtal med medlemsvillkor kan komma att uppdateras, den senaste versionen hittar du alltid på Synsam.se. Om vi gör några väsentliga förändringar i avtalet meddelar vi dig via e-post eller med de andra kontaktuppgifterna som du har lämnat till oss i god tid innan ändringarna träder i kraft. Om du inte godkänner våra ändringar i avtal har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap i Synsam Friends.

Önskar du som medlem att avsluta ditt medlemskap, oavsett skäl, ber vi dig att informera oss om detta till Synsam Kundservice, customerservice@synsam.com.

Vid uppsägning upphör avtalet att gälla efter trettio (30) dagar. Från och med uppsägning kommer du inte längre att få ta del av de medlemsförmåner eller mervärden som medlemskapet innebär.

Medlemsförmåner

Det ska löna sig att vara medlem hos Synsam. Därför har du som medlem alltid flera förmåner kopplat till ditt medlemskap. Aktuella förmåner hittar du på synsam.se.

Exempel på förmåner januari 2021:

• Olycksgaranti i 365 dagar på glasögon och linser

• Öppet köp på solglasögon i 30 dagar

• Bytesrätt i 100 dagar

•  50% på andra paret (bågar och glas)

• Fria återbesök till optiker 365 dagar efter senaste synundersökning

• Fri service & reservdelar i 365 dagar

•  Livslång efterjustering

• Ränte- & avgiftsfri delbetalning

• Kostnadsfria prova-på-linser

• Skräddarsydda erbjudanden

Vi förbehåller oss rätten att ta bort, ändra, byta ut eller erbjuda dig andra och nya medlemsförmåner. Medlemsförmånerna som erbjuds kommer från Synsam och, i förekommande fall, från Synsam tillsammans med Synsams samarbetspartners.

Kommunikation

Genom att bli medlem godkänner du att vi skickar både generella och personligt anpassade förmåner, erbjudanden och annan relevant information till dig med t ex brev, e-post, SMS och andra för dig aktuella kanaler (t ex sociala medier som Facebook eller annan digital annonsering). Du får av oss även anpassade nyheter, produktrekommendationer, inspiration, inbjudningar till events och olika förmåner.

För att kunna förbättra vår service till dig och andra kunder genomför vi kontinuerligt kundundersökningar via t ex e-post och hemsidan. I dessa undersökningar kan du ibland bli ombedd att fylla i personliga och/eller demografiska uppgifter. Det är alltid helt frivilligt att svara på dessa undersökningar.

Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med att begränsa eller ändra kommunikationen när det gäller sociala nätverk. I dessa fall behöver du på egen hand ändra inställningarna för dina respektive konton på de aktuella sociala nätverken.

Den som inte vill motta reklam och erbjudanden via en eller flera kanaler kan kontakta Synsam kundservice och avsäga sig prenumeration via epost och/eller sms. Observera att om du avsäger dig kommunikation via samtliga kanaler kan vi inte längre informera dig om aktuella förmåner m.m. som Synsam Friends erbjuder dig.

Personuppgiftsbehandling

För att uppfylla våra åtaganden i Synsam Friends behöver vi behandla personuppgifter om dig. Behandlingen av dina personuppgifter framgår av detta avtal, men ytterligare information finns i Synsams Integritetspolicy.

Behandlingen av dina personuppgifter sker för att ge dig personligt anpassade erbjudanden i Synsam Friends, vilket bland annat kan bygga på din köphistorik eller angivna intressen och klickhistorik.

Baserat på behandling av dina uppgifter utför vi analyser som kan resultera i att du sorteras in i en kundgrupp, ett så kallat kundsegment. Exempelvis kan du få extra bra erbjudanden på produkter som vi tror att du tycker om, till exempel baserat på tidigare köp. Olika medlemmar kan därför få olika erbjudanden och rabatter. Inbjudningar och erbjudanden kan till exempel vara kopplade till glasögontrender.

I de fall att du väljer att delta i tävlingar eller events som vi anordnar tillsammans med våra samarbetspartners, kan dina personuppgifter komma att delas med dem. Dina personuppgifter kan även delas med samarbetspartners för analys i syfte att förbättra Synsam Friends. Vi kan komma att vara gemensamt personuppgiftsansvariga med våra samarbetspartners för behandlingen av dina personuppgifter inom ramen för tävlingen eller eventet.

Vi behandlar bara dina personuppgifter om det är nödvändigt för att kunna uppfylla våra åtaganden till dig enligt detta avtal. För Synsam är det alltid viktigt att respektera din integritet. Vi vill därför göra dig särskilt uppmärksam att du när som helst kan avsluta ditt medlemskap. Detta gör du genom att kontakta vår kundservice på customerservice@synsam.com, eller på telefonnummer 08 – 400 50 450. Andra rättigheter som du har framgår av integritetspolicyn.

Om du vill avsluta ditt medlemskap kommer vi att inom trettio (30) dagar ta bort dina personuppgifter som är kopplade till ditt medlemskap. Även om du går ur Synsam Friends kan vi fortsatt komma att behandla vissa personuppgifter om dig i de fall det är nödvändigt, till exempel uppgifter kopplade till dig som patient och kund hos oss samt när vi är skyldiga enligt lag, till exempel bokföringslagen eller patientdatalagen.

Har du frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta vårt dataskyddsombud på gdpr.sverige@synsam.com.

Kundservice

Vårt mål är att våra medlemmar ska uppleva sitt medlemskap som förmånligt och smidigt. Om du har frågor om Synsam Friends eller har förslag eller synpunkter på saker vi kan förbättra uppskattar vi om du skickar dina åsikter till customerservice@synsam.com. Du är också alltid välkommen att kontakta vår kundservice på telefonnummer 08 – 400 50 450.

Ansvarsbegränsning och tillämplig lag

Vi ansvarar inte för förluster eller skador på grund av fel som relaterar till ditt medlemskap i Synsam Friends. Notera dock att ansvarsbegränsningen inte omfattar Synsams ansvar enligt tvingande lagstiftning.

En förutsättning för medlemskapet är att du följer våra villkor och svensk lagstiftning. Medlemskapet får således inte användas på ett sådant sätt att Synsam eller annan drabbas av olägenhet eller skada.

Vi förbehåller oss rätten att neka, dra in eller avsluta ditt medlemskap i Synsam Friends vid skälig misstanke om otillåten användning eller missbruk av våra tjänster, bedrägerier eller andra liknande händelser och beteenden.

Svensk lag ska tillämpas på detta avtal.

I första hand ska tvister lösas i samförstånd mellan dig och Synsam. Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska ske i enlighet med svenska lag och ska, om kunden och Synsam inte kan lösa tvisten i samförstånd, avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller i sista hand av allmän domstol.

  1. Synsam Friends förmåner

Medlemsförmåner


Det finns massor av fördelar med att vara medlem i Synsam Friends. Här listar vi samtliga förmåner.

Läs mer
  1. Synsam Friends vanliga frågor

Vanliga frågor


Hur tar jag del av erbjudanden? Hur går man ur? Vi svarar på frågor om att vara medlem i Synsam Friends.

Läs mer

Bli medlem


Det är kostnadsfritt att bli medlem! Bli medlem och ta del av alla förmåner

Bli medlem här