Populära sökningar

Medlemsförmåner

Det finns massor av fördelar med att vara medlem i Synsam Friends. Som medlem får du kontinuerligt speciella erbjudanden och förmåner. Du får också extra trygghet i form av bytesrätt och olycksgaranti. Här listar vi samtliga förmåner:

50% rabatt på bågen vid bokad synundersökning

Rabatten gäller för dig som medlem i Synsam Friends.

365 dagars olycksgaranti

Glasögon
Ibland är olyckan framme. Därför vill vi ge dig som medlem extra trygghet. Vi lovar dig nya glasögon kostnadsfritt om de går sönder, oavsett hur, inom 365 dagar (gäller vid köp av kompletta glasögon från utlovat leveransdatum). Går skadan att reparera gör vi det, i annat fall byter vi mot nya glasögon. Är det inte möjligt att byta mot identiska glasögon får du välja ett nytt par.

Vid byte mot vara med högre pris betalar du mellanskillnaden mot ursprungligt inköpspris på båge respektive glas. Vid byte mot vara med lägre pris ger vi dig ett tillgodohavande på mellanskillnaden. Du kan inte byta mot kontanter.

Garantin gäller inte:

  • vid förlust av glasögon
  • för solglasögon utan styrka 
  • eller vid byte av glas vid synförändring/medicinsk förändring av synen

Linser
Samma sak gäller vid linser: du får nya linser kostnadsfritt om de går sönder inom 365 dagar.

Vid byte mot vara med högre pris betalar du mellanskillnaden. Vid byte till vara med lägre pris ger vi dig ett tillgodohavande på mellanskillnaden. Du kan inte byta mot kontanter. Garantin gäller inte vid byte av linser vid synförändring eller på grund av medicinska förändringar av synen. Garantin gäller inte heller för specialanpassade linser (årslinser, stabila linser och färgade linser). Får du problem med dessa lovar vi ändå 30 procent rabatt vid köp av ny produkt inom tre månader. Detta gäller från utlovat leveransdatum av de ursprungliga linserna.

50% på andra paret glasögon

Ibland kan det vara skönt att ha olika glasögon för olika behov eller kanske bara ett extra snyggt par för festen. Som medlem i Synsam Friends får du alltid 50 procent på andra paret. Erbjudandet gäller det billigaste paret vid beställningstillfället när du köper kompletta slipade glasögon, eller fram tills dess det första paret hämtas ut. Erbjudandet avser samma recept och går inte att kombinera med andra erbjudanden. Erbjudandet gäller inte företagskunder.

100 dagars bytesrätt

Märkte du att glasögonen inte passade när du kommer hem? I Synsam Friends ingår hela 100 dagars bytesrätt. Det betyder att vi byter ut dina nya glasögon inom 100 dagar om du kommer på att du inte trivs i dem. Byter du till glasögon med högre pris betalar du mellanskillnaden. Vid byte mot glasögon med högre pris betalar du mellanskillnaden mot ursprungligt inköpspris på båge respektive glas. Vid byte till glasögon med lägre pris ger vi dig ett tillgodohavande på mellanskillnaden. Du kan inte byta mot kontanter. Garantin gäller inte vid förlust av glasögon, för solglasögon eller företagsglasögon, vid byte av glas vid synförändring eller på grund av medicinska förändringar av synen. Detta gäller från utlovat leveransdatum av de ursprungliga glasögonen.

30 dagars öppet köp på solglasögon

Oavsett om du handlar här i vår webbutik eller i våra butiker runt om i landet får du som är medlem i Synsam Friends 30 dagars öppet köp vid köp av solglasögon. På så sätt kan du prova solglasögonen hemma i lugn och ro. Öppet köp gäller på oslipade solglasögon som är plomberade och ligger i sitt originalfodral mot uppvisande av kvitto.

Fria återbesök till optiker i ett år

För oss är det också viktigt att du besöker en optiker om du får problem med din syn. Därför får alla medlemmar kostnadsfria återbesök till vår optiker under ett år från senast utförda synundersökning. Det är bara att kontakta oss och boka en tid.

Livslång efterjustering av dina glasögon

När du köpt glasögon på Synsam är du alltid välkommen in i närmsta butik för att justera dina bågar om det skulle behövas. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Bågar ska alltid sitta bekvämt.

Dela upp din betalning

Ibland kan det vara skönt att dela upp sin betalning. Synsam samarbetar med Resurs Bank vilket för gör att du som medlem kan dela upp betalningen av ditt köp – utan att betala något extra. Delbetalning på Synsam är nämligen precis lika billigt som kontant betalning. Erbjudandet gäller endast i Synsams fysiska butiker och inte online.

Glasögon, solglasögon eller kontaktlinser: oavsett vad du köper kan du välja att dela upp betalningen på upp till 24 månader. Det finns inga extra avgifter, ingen ränta eller aviavgifter. Den effektiva räntan är 0 procent.

Det behövs en sedvanlig kreditprövning* vid uppstart av delbetalning hos Resurs Bank. Svaret på den får du medan du väntar. På det hela taget väldigt enkelt och bekvämt.

Student? Här kan du läsa mer om just dina möjligheter till delbetalning.

Kostnadsfria reservlinser

Är du på semester och har tappat en lins? Gick en lins plötsligt sönder? Eller kom inte nästa leverans av linser hem i tid? Då kan du som medlem alltid komma in i en av våra butiker så hjälper vi dig med fria reservlinser.

Kostnadsfria prova-på-linser

Efter din linsundersökning får du prova linsen som optikern rekommenderar gratis under en kortare period för att känna hur den känns. Väljer du sedan att fortsätta med de rekommenderade linserna kan du antingen köpa fler linser i butik eller på synsam.se eller ännu bättre: abonnera på linserna så kommer dom alltid hem direkt i brevlådan.

Medlemserbjudanden

Som medlem hos oss får du alltid ta del av aktuella erbjudanden. Alla våra medlemmar får nyhetsbrev med rabatter, tävlingar, event och förhandsvisningar direkt i inkorgen.

* Sedvanlig kreditprövning innebär att säljaren begär en kreditupplysning från det kreditupplysningsföretag som butiken samarbetar med. Som konsument kommer du få hem en så kallad kännedomskopia om att en upplysning om dig lämnats ut av kreditupplysningsföretaget. En sedvanlig kreditprövning är standard och säljaren (långivaren) gör en värdering av kreditupplysningsinformationen utifrån en mall. Mallen som används kräver till exempel att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder till Kronofogden.

Glasögon

Bli medlem nu

För att ta del av alla förmåner i Synsam Friends kan du enkelt och kostnadsfritt bli medlem online. 

Undersökningsrum

Medlemsvillkor

Här har vi samlat alla våra villkor så att du kan läsa om vad som gäller för medlemmar i Synsam Friends.

Butik

Vanliga frågor

Hur tar jag del av erbjudanden? Hur går man ur? Vi svarar på frågor om att vara medlem i Synsam Friends.