UV-skydd och spegelglas i dina sportglasögon


När du sportar ute är det viktigt att välja sportglasögon och solglasögon som ger fullgott skydd mot de negativa UV-strålarna som finns i allt dagsljus.

Alla glas hos Synsam Sports har 100 % UV-skydd, men våra olika glas har olika grad av ljusgenomsläpplighet och ljusabsorption. Golfglasögon med glas i gul-orange- eller ljusbrun ton hittar du mestadels inom kategori 1–2 där de flesta kontrasthöjande glasen finns. Vanliga solglasögon är oftast kategori 3.

UV-skydd är en av de viktigaste delarna när det gäller att välja sportglasögon eller solglasögon, särskilt om du sportar eller är aktiv utomhus. Hos Synsam Sports kan du välja oslipade sportglasögon för golf, vandring, skidåkning, cykling, segling och andra sporter där du behöver skydda dig mot solen. Här är några saker att tänka på: 

Sportar du mest inne och behöver ett par skyddsglasögon t.ex. vid innebandy, då kan du välja ett glas med full ljusgenomsläpplighet och låg ljusabsorption i kategori 0. 

Åker du skidor eller vistas ute i mycket ljusa miljöer rekommenderar vi sportglasögon med låg ljusgenomsläpplighet och hög ljusabsorption.

Välja sportglasögon med eller utan spegelglas?

Ett spegelglas i kombination med ett solglas gör att mindre solljus strömmar in genom glaset, eftersom mer ljus reflekterats från glasets yta. Spegelglaset gör också att du störs mindre av reflexer, då spegeln även reflekterar reflexer. Perfekt när du tex är på sjön, fiskar eller seglar. Tänk dock på att många kan uppleva det underligt att kommunicera med någon som har spegelglas i sina solglasögon eftersom man inte ser ögonen. Något att tänka på om du utövar lagsport, där ögonkontakt kan spela en avgörande roll.

Köp dina sportglasögon online 

Synsam Sports har ett stort sortiment av sportglasögon för flera olika sporter. Här hittar du vårt sortiment av sportglasögon från kända varumärken som Oakley, Bliz, Rigel och Rudy Project. Hos Synsam Sports kan du köpa sportglasögon online - alltid fri frakt och snabb leverans! 

Läs mer i vår guide:

Vilken färg behöver du på glasen?

Att välja polariserande eller fotokromatiska glasögon?

Direktslipade sportglasögon eller insatsoptik, vilket funkar bäst för dig?

  1. Synsam Sports

    SYNSAM SPORT FINNS I ALLA SYNSAM BUTIKER

    Vill du ha hjälp med att välja dina nya sportglasögon? Välkommen in till någon av våra butiker för hjälp! Synsam Sport erbjuder ett stort sortiment av sportbågar och i våra butiker kan du få hjälp med slipade sportglasögon för de flesta sporter och fritidsaktiviteter.

    Se butiker Efter städer här

  1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50

Polariserande glas


Ljus reflekteras när det träffar ett föremål. I polariserade glas finns ett filter som effektivt avlägsnar reflexer. Resultatet blir en skarpare och tydligare bild men man ska veta att de tar bort information som till exempel reflexer från en isfläck. Polariserade skidglasögon kan göra din skidupplevelse skarpare!

Det börjar med en synundersökning

För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. Vi erbjuder synundersökningar för både glasögon och linser.

Boka synundersökning