UV-skydd och spegelglas


När du sportar ute är det viktigt att välja glasögon och solglasögon som ger fullgott skydd mot de negativa UV-strålarna som finns i allt dagsljus.

Alla glas hos Synsam Sports har 100 % UV-skydd, men våra olika glas har olika grad av ljusgenomsläpplighet och ljusabsorption. Golfglasögon med glas i gul-orange- eller ljusbrun ton hittar du mestadels inom kategori 1–2 där de flesta kontrasthöjande glasen finns. Vanliga solglasögon är oftast kategori 3.

Sportar du mest inne och behöver ett par skyddsglasögon t.ex. vid innebandy, då kan du välja ett glas med full ljusgenomsläpplighet och låg ljusabsorption i kategori 0. 
Åker du skidor eller vistas ute i mycket ljusa miljöer rekommenderar vi sportglasögon med låg ljusgenomsläpplighet och hög ljusabsorption.

Välja sportglasögon med eller utan spegelglas?

Ett spegelglas i kombination med ett solglas gör att mindre solljus strömmar in genom glaset, eftersom  mer ljus reflekterats från glasets yta. Spegelglaset gör också att du störs mindre av reflexer, då spegeln även reflekterar reflexer.  Perfekt när du t.ex. är på sjön. Tänk dock på att många kan uppleva det underligt att kommunicera med någon som har spegelglas i sina solglasögon eftersom man inte ser ögonen. Något att tänka på om du utövar lagsport, där ögonkontakt kan spela en avgörande roll.

Sköna speglar för coola träningspass
  1. Rudy Project - Rydon Extra linser Laser Blue
    Rudy Project - Rydon
    Extra linser Laser Blue
    449 kr