Polariserande och fotokromatiska glas


Polariserade glas

Ett polariserande glas (kallas också polariserade) tar bort ljusreflexerna. Det lämpar sig i miljöer där mycket ljus reflekteras, som vid vatten eller bakom ratten mot en blank motorhuv. Dock kan följden med ett par polariserande glas bli att man inte ser en isfläck eller en hal rot som blänker till, vilket kan vara en nackdel när du cyklar eller springer. Till vardags fungerar polariserande glas generellt sett bra.

Fotokromatiska glas

Fotokromatiska sol eller sportglasögon har en glasögonlins som blir mörkare när den utsätts för UV-ljus/solljus. Detta gör att glasögonen anpassar sig utifrån de ljusförutsättningar du utsätts för just för tillfället. Fotokromatiska glas har ofta olika grundton i t ex i gult, brunt, grönt, rött eller grått. Dessa glas mörknar utifrån sin grundton.
Fotokromatiska glas är perfekta till exempel när du cyklar eller springer i varierande miljöer med olika ljusförutsättningar. En av nackdelarna är att de inte mörknar genom exempelvis en bilruta eller om du kör MC med ett visir.

Även glas med kombinationen fotokromatiska och polariserade finns.

Vi rekommenderar fotokromatiska linser till dig som kör landsvägscykling, spelar tennis (inne och ute), löpning, segling och fiske gärna i kombination med ett polariserat filter. Fotokromatiska linser fungerar också mycket bra vid vintersporter  och vandring om det är ett fotokromatiskt glas som mörknar till kat.4.
Fotokromatiska sportglasögon är lite av en allround lösning eftersom de fungerar när du sportar både inne och ute.

Praktiska tillbehör till sportglasögonen
 1. Hajtänder Small
  Hajtänder
  Small
  90 kr
 2. Nässkydd Creme Monterbart Nässkydd
  Nässkydd
  Creme Monterbart Nässkydd
  250 kr
 3. Flytband Röd Justerbart flytande band för glasögon
  Flytband
  Röd Justerbart flytande band för glasögon
  150 kr