Populära sökningar

Slipade solglasögon med styrka

Solglasögon med styrka

Att köpa solglasögon med din styrka innebär att vi slipar glasen så att de passar just dina behov. Efter att du lagt din beställning slipas glasen och sätts in i en modell av solglasögon som du själv valt utfrån en stor mängd välkända märken. När du använder solglasögonen ser du precis lika bra som vanligt  – men utan att bländas av solen. 

Hos oss kan du beställa snygga solglasögon för dam, herr och barn från något av våra märken som tex Ray-Ban, Gucci, Dior, Fendi, Tom Ford och Prada – och många av dem kan vi slipa åt dig med din styrka på glasen. Oavsett om du behöver slipade solglasögon när du spelar golf, snygga läsglasögon med solskydd för hängmattan, eller om du vill uppdatera dina Ray-Ban Clubmaster, kom in till någon av våra butiker så kan vi hjälpa dig.

Priset på ett par solglasögon med styrka beror på vilken båge du väljer, märke, modell och typ av glas. Du kan få ett par slipade solglasögon från 1900 kronor och uppåt.

Ray-Ban är en av våra mest populära solglasögon och många vill få dem i sin styrka. Priset på ett par Ray-Ban Wayfarer med styrka börjar på cirka 3300 kronor och uppåt. Vill du hellre ha  solglasögon från Gucci med styrka så börjar de på 3950 kronor. *

Vi erbjuder:

• Slipade med styrka
• Progressiva solglasögon i din styrka
• Polariserande solglasögon i din styrka
• Fotokromatiska solglasögon
• Solglasögon som läsglasögon
• Slipade solglasögon för barn

Solglasögon med progressiv slipning

Solglasögon med progressiva glas innebär att vi slipar dina solglasögon på samma sätt som vi slipar dina vanliga glasögon. Detta gör det möjligt för dig att se bra på alla avstånd, både på långt och på nära håll. Perfekt när man vill sitta och läsa i solstolen, men inte missa vad som händer i omgivningarna. Dagens progressiva glas har utvecklats och väljer man glas av hög kvalitet slipper man upplevelsen där progressiva glasögon kan göra världen "gungig".

Polariserande solglasögon hjälper till att ta bort ljusreflexerna och passar extra bra om du är vid vatten ex på sjön eller på stranden. Man kan enkelt förklara det som att det ligger en typ av inbyggt filter i glaset som gör att färgerna blir klarare och kontrasterna starkare eftersom reflekserna försvinner. Polariserande glas lämpar sig också i andra miljöer där ljus reflekteras, tex mot en blank motorhuv. Är du aktiv utomhus har vi också ett stort sortiment med sportglasögon från Oakley som du kan få som slipade.

Fotokromatiska solglasögon

Fotkromatiska glas innebär att glasen blir mörka (UV-skydd) när du är i solen och skyddar dina ögon, och när du går inomhus, så ljusnar glasen och blir genomskinliga igen. Denna typ av glas kan du välja till de flesta av våra solglasögon. Det går även att kombinera fotokromatiska och polariserande glas. 

Du kan också välja att få ett par solglasögon slipade i din styrka som passar när du läser, solglasögon med lässtyrka. Om du sitter ute i trädgården eller på balkongen och löser korsord passar solglasögon med lässtyrka perfekt eftersom du samtidigt skyddar dina ögon mot UV-strålning. 

Slipade solglasögon till barn

Solglasögon med styrka för barn kan vara riktigt praktiskt om sommarlovet spenderas mest utomhus. Barnens ögon är extra känsliga för UV-ljuset och det kan vara bökigt att varva mellan vanliga glasögon och solglasögon – ett par slipade solglasögon kan därför göra livet lättare! Kolla in solglasögon för barn.

* Reservation för att exemplen är hämtade från listpriserna maj 2022 och kan förändras över tid.

Vanliga frågor om solglasögon med styrka
Kostnaden för ett par slipade solglasögon beror på vilken båge och typ av glas du väljer. Priset på ett par solglsögon med styrka börjar på 1900 kronor.
Priset beror på vilken Ray-Ban-modell och typ av glas du väljer. Ett par Ray-Ban av modellen Wayfarer kostar från 3300 kronor att få slipade i din styrka och uppåt beroende på modell.
Synsam

Dags för synundersökning?


Boka en tid hos våra optiker här.

Synsam

Hitta din butik


Från Ystad till Kiruna. Besök någon av våra 200 butiker.