Populära sökningar
man i fotokromatiska solglasögon

Fotokromatiska solglasögon och sportglasögon

Fotokromatiska sol eller sportglasögon har en glasögonlins som blir mörkare när den utsätts för UV-ljus/solljus. Detta gör att glasögonen anpassar sig utifrån de ljusförutsättningar du utsätts för just för tillfället. Så när du är ute på en solig golfbana mörknar glasen, och om du går inomhus så ljusnar de.


Fotokromatiska glas

Fotokromatiska glas har ofta olika grundton i t ex i brunt, grönt, rött eller grått. Dessa glas mörknar utifrån sin grundton. Fotokromatiska glas är perfekta till exempel när du cyklar eller springer i varierande miljöer med olika ljusförutsättningar. En av nackdelarna är att de inte mörknar genom exempelvis en bilruta eller om du kör MC med ett visir.

Fotokromatiska sportglasögon i modern version

Vi rekommenderar fotokromatiska linser till dig som kör landsvägscykling, spelar tennis (inne och ute), löpning, segling och fiske gärna i kombination med ett polariserat filter. Fotokromatiska linser fungerar också mycket bra vid vintersporter och vandring om det är ett fotokromatiskt glas som mörknar till kat.4. Fotokromatiska sportglasögon är lite av en allround lösning eftersom de fungerar när du sportar både inne och ute. Förr kunde det ta ett tag för glasen att skifta färg, men med dagens moderna fotokromatiska glas går det snabbt och smidigt! 

Läs också: Skaffa solglasögon med styrka

 

Här hittar du hela vårt sortiment av sportglasögon från kända varumärken som Oakley, Bliz, Rigel och Rudy Project. Hos Synsam kan du köpa sportglasögon online - alltid med snabb leverans! 

synundersökning

Det börjar med en synundersökning

För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. Vi erbjuder synundersökningar för både glasögon och linser.
man och kvinna i glasögon

Glasögonabonnemang

Hyr glasögon för alla tillfällen