Populära sökningar
tjej i fotokromatiska glasögon - essilor bild

Fotokromatiska glas som ändrar färg automatiskt

Transitionsglas eller fotokromatiska glas ändrar färg beroende på väder och miljö. Inomhus fungerar dina glasögon precis som vanligt och är helt klara, och när du går utomhus så mörknar glasen och ger dig fullt UV-skydd från solen. Du slipper byta från dina vanliga glasögon till solglasögon, och glasögonen ändrar färg snabbt - oavsett aktivitet. Fotokromatiska glas passar dessutom perfekt när du kör bil!


Med den senaste generationen av Transitionsglas från Essilor får du glasögonglas som automatiskt skiftar färg när du går utomhus och du slipper på så sätt byta mellan dina vanliga glasögon och solglasögon. Till skillnad från vanliga solglasögon, som har samma färgton hela tiden, ändrar Transitions-glasen  dessutom på ett smart sätt nyans utifrån ljusförhållandena. 

Fotokromatiska glas ändrar färg snabbt

Fotokromatiska glas har funnits ett bra tag. När det gäller färgskiftande plastglas är det Transitions som är originalet och den första versionen kom redan 1991. Utvecklingen har gått snabbt framåt sedan dess. 

– Dagens glas mörknar väldigt fort när man går ut. Det är en liten fördröjning innan de ljusnar när man kommer in, men förloppet är betydligt snabbare i dag än för 15 år sedan, säger Håkan Broman som är nordisk produktchef för kliniska produkter på Synsam, och fortsätter: 

– Tekniken ger ett jämnt och snyggt färgat glas och i dag kan man välja glas i en rad olika färger. Essilor Transitions är suveräna och för många kunder är de ett utmärkt komplement till vanliga klara glasögon. 

Transitions Signature GEN 8

Utvecklingen av fotokromatiska glasögon har kommit långt och Essilors Transitions-teknik har hunnit till generation 8. Och skillnaden är stor mot tidigare modeller – skiftet från klart till mörkt glas går nu upp till 30 procent snabbare och blockerar ännu mer av det skadliga ljuset.

Xtractive – glas för dig som kör bil

Transitions XTRActive kan bli extra mörka i starkt solljus och mörknar även när man sitter i en bil. Det glaset är därför idealiskt för dig som kör bil, liksom för dig som kör motorcykel och som bär hjälm med visir. XTRActive-glas har en aning av färgton även inomhus.

När solen ligger lågt, särskilt på sensommaren och hösten, kan det vara extra bra med transitionsglas när du kör bil, just eftersom glasen anpassar sig även i bilen. Du behöver alltså inte vara orolig för att få solen i ögonen när du kör.

Fotokromatiska glas i olika färger 

Transitions®-glas från Essilor® finns i dag i flera olika färger  - till exempel brunt, blått, lila och grönt - och som passar i alla typer av glasögonbågar. Det går även att välja till spegeleffekt i olika färger. Här kan du testa själv vilka glas som passar din personliga stil!

Fotokromatiska glas till progressiva glasögon

Fotokromatiska glas kan även kombineras om du har progressiva glasögon eller brytningsfel.  Kom in till någon av våra butiker så kan våra optiker berätta mer om Transitions, eller boka tid för en synundersökning här. Välkommen! 

dekorativ bild

Vi tar hand om dina ögon

glasögon på bricka

Vi hjälper dig att hitta rätt glas och bågar