”Vi älskar accessoarer”

 

Som duon Icona Pop har Aino Jawo och Caroline Hjelt turnerat världen över och vet allt som finns att veta om musiklivet på resande fot. Bland annat vikten av att ha ett par bra solglasögon.


Aino Jawo och Caroline Hjelt träffades på en fest 2009 och sedan dess har de inte bara varit bästa vänner utan också ett av Sveriges mest framgångsrika band, Icona Pop. Hiten ”I love it” toppade olika listor i hela världen 2012, singeln sålde guld i USA och platina i Tyskland. De älskar att göra saker ihop, speciellt musik, och har precis köpt ett hus i Los Angeles tillsammans där de ska fortsätta komponera. Under en dag i Stockholm provar de glasögonbågar och börjar genast prata om varför det är så roligt med den typen av detaljer. 

(Caroline) – Vi älskar accessoarer! Jag gillar att gå upp på scen med solglasögon. Fast de åker oftast av redan efter första låten. Men solglasögon är ett bra sätt att göra en outfit personlig. Jag och Aino skulle kunna ha samma t-shirt eller samma jeans men aldrig samma solglasögon. Det är detaljerna som gör skillnaden, som skiljer oss åt. 

(Aino) – Solglasögon är bäst! Man känner sig som en rockstar direkt. De är en av de saker som gör en outfit till en scenoutfit. Jag har två par vanliga glasögon med styrka men kanske fyrtio par solglasögon. Men kolla inte på mig, Caroline har nog ännu fler.

(Caroline) – Det kan stämma. Jag har börjat gömma dem på olika ställen hemma, annars säger min kille bara att jag inte behöver ett par till. 

(Aino) – Från ett egoistiskt perspektiv måste jag säga att ett par solglasögon gör att man känner sig som en rockstar även de dagar då man är trött eller inte orkat göra sig i ordning. Solglasögonen gör jobbet åt dig. De är det perfekta gömstället också. Jag gömmer mig bakom ett par och tittar på världen. 

boka synundersökning direkt

Välj närmsta butik

Sno stilen
 1. Fellepini 5012 C1 56
  Fellepini
  5012 C1 56
  1 399 kr
 2. Fellepini O8 C41 5021
  Fellepini
  O8 C41 5021
  1 498 kr
 3. D. Arnesen 2003 C2 51
  D. Arnesen
  2003 C2 51
  99 kr
 4. D. Arnesen 2001 C2 50
  D. Arnesen
  2001 C2 50
  899 kr

Hur använder ni sociala medier?
(Caroline) – Vi interagerar med våra fans, särskilt på Instagram. Vi vill hålla dem uppdaterade med vad vi håller på med och hur planerna ser ut. Det är kul att man kan prata med någon på andra sidan jorden som lyssnat på ens musik. Det är det roligaste med sociala medier.

Hur känns det att gå på scenen inför en spelning?
(Caroline) – Vi är fortfarande nervösa innan vi går upp. En stor scen kan vara skrämmande men en liten egentligen ännu mer. Det blir så intimt. Men jag hoppas att vi aldrig förlorar den känslan eftersom det handlar om att vilja ge det bästa man kan till sina fans.

Har ni några turnéminnen?
(Caroline) – När vi spelade i Vegas för första gången 2014 kom ”I love it” på när vi åkte i bilen längs ”The Strip”. Det var en väldigt cool känsla. Det var på den tiden då vi gjorde allting själva, vi byggde scenen på egen hand och allt möjligt. Så det var en så häftig känsla att höra den på radio där och då. 

(Aino) – Folk frågar jämt om vi är trötta på ”I love it”. Svaret är nej, inte än. Vi vill alltid spela den, det finns en energi där som inte försvinner.

(Caroline) – Att spela den är som att trycka på en knapp, publiken vaknar och blir helt vild. Vi gillar att spela den.

Vad gör ni efter spelningen, för att slappna av?
(Aino) – Jag älskar att lyssna på poddar. Bland det bästa jag vet är att slappna av med en bra podcast, gärna om något mordfall. 

(Caroline) – Vi är ute i naturen mycket, vi rör på oss. Det är ett bra sätt att rensa huvudet från tankar. Och så tränar vi mycket.

Hur är era fans?
(Caroline) – Vi har en väldigt bred skara. De flesta är yngre killar och tjejer men då och då kommer någon äldre rockersnubbe fram och talar om att han älskar vår musik, ”trots att han inte vanligtvis lyssnar på sån musik”. Motorcykelkillar har kommit fram och sagt att de gillar oss, och långtradarchaffissar. Det är då man känner vilken styrka det finns i musik.
 

Lifestyle by Icona Pop


Som duon Icona Pop har Aino Jawo och Caroline Hjelt turnerat världen över och vet allt som finns att veta om musiklivet på resande fot. Bland annat vikten av att ha ett par bra solglasögon.

läs mer om lifestyle by icona pop