Filtrera

Månadslinser

Här beställer du enkelt månadslinser online. Synsam erbjuder vanliga månadslinser, progressiva (multifokala) månadslinser och månadslinser för astigmatism (toriska, brytningsfel). I Synsams rekommenderade sortiment hittar du högkvalitativa månadslinser från kända märken som EyeQ, Air Optix, Purevision, Ultra och Biofinity. Alla månadslinser går även att få i Synsam Lifestyle Linsabonnemang. Förutom kontaktlinser kan du även köpa olika typer av linsvätska och ögondroppar för torra ögon. Våra optiker kan hjälpa dig att hitta rätt linser för just dina synfel – här kan du boka tid för en synundersökning för kontaktlinser online.

Månadslinser
 1. EyeQ 24 Q4 6 st/box
  EyeQ 24 Q4
  6 st/box
  399 kr
  LIFESTYLE
 2. EyeQ 24 Progressive Q4 6 st/box
  EyeQ 24 Progressive Q4
  6 st/box
  669 kr
  LIFESTYLE
 3. EyeQ 24 For Astigmatism Q4 6 st/box
  EyeQ 24 For Astigmatism Q4
  6 st/box
  534 kr
  LIFESTYLE
 4. Biofinity Energys 6 st/box
  Biofinity Energys
  6 st/box
  309 kr
  LIFESTYLE
 1. EyeQ 24 Q4 6 st/box
  EyeQ 24 Q4
  6 st/box
  399 kr
  LIFESTYLE
 2. EyeQ 24 For Astigmatism Q4 6 st/box
  EyeQ 24 For Astigmatism Q4
  6 st/box
  534 kr
  LIFESTYLE
 3. EyeQ 24 Progressive Q4 6 st/box
  EyeQ 24 Progressive Q4
  6 st/box
  669 kr
  LIFESTYLE
 4. EyeQ Hydro Progressive Q3 3 st/box
  EyeQ Hydro Progressive Q3
  3 st/box
  321 kr
  LIFESTYLE
 5. EyeQ Hydro For Astigmatism Q3 3 st/box
  EyeQ Hydro For Astigmatism Q3
  3 st/box
  253 kr
  LIFESTYLE
 6. EyeQ Hydro Q3 3 st/box
  EyeQ Hydro Q3
  3 st/box
  199 kr
  LIFESTYLE
 7. Biofinity XR Toric 6 st/box
  Biofinity XR Toric
  6 st/box
  1 100 kr
  LIFESTYLE
 8. EyeQ Digital Focus Q5 6 st/box
  EyeQ Digital Focus Q5
  6 st/box
  453 kr
  LIFESTYLE
 9. EyeQ Premium Q2 6 st/box
  EyeQ Premium Q2
  6 st/box
  264 kr
  LIFESTYLE
 10. ULTRA for Astigmatism 6 st/box
  ULTRA for Astigmatism
  6 st/box
  460 kr
  LIFESTYLE
 11. EyeQ Premium For Astigmatism Q2 3 pcs/box
  EyeQ Premium For Astigmatism Q2
  3 pcs/box
  240 kr
  LIFESTYLE
 12. Proclear Sphere 6 st/box
  Proclear Sphere
  6 st/box
  162 kr
  LIFESTYLE
 13. Avaira Vitality 6 st/box
  Avaira Vitality
  6 st/box
  196 kr
  LIFESTYLE
 14. Total 30 6 st/box
  Total 30
  6 st/box
  427 kr
  LIFESTYLE
 15. Biofinity Energys 6 st/box
  Biofinity Energys
  6 st/box
  309 kr
  LIFESTYLE
 16. Biomedics 55 Evolution 6 st/box
  Biomedics 55 Evolution
  6 st/box
  145 kr
  LIFESTYLE
 17. Total 30 For Astigmatism 6 pcs/box
  Total 30 For Astigmatism
  6 pcs/box
  588 kr
  LIFESTYLE
 18. EyeQ Premium Progressive Q2 3 st/box
  EyeQ Premium Progressive Q2
  3 st/box
  280 kr
  LIFESTYLE
 19. EyeQ Air For Astigmatism Q3 6 st/box
  EyeQ Air For Astigmatism Q3
  6 st/box
  507 kr
  LIFESTYLE
 20. Air Optix Plus Hydraglyde 3 st/box
  Air Optix Plus Hydraglyde
  3 st/box
  186 kr
 21. ULTRA 6 st/box
  ULTRA
  6 st/box
  320 kr
  LIFESTYLE
 22. Air Optix Plus Hydraglyde 6 st/box
  Air Optix Plus Hydraglyde
  6 st/box
  317 kr
 23. PureVision 2 Multifocal 6 st/box
  PureVision 2 Multifocal
  6 st/box
  507 kr
  LIFESTYLE
 24. Proclear Toric 6 st/box
  Proclear Toric
  6 st/box
  301 kr
 25. EyeQ Classic For Astigmatism Q1 6 st/box
  EyeQ Classic For Astigmatism Q1
  6 st/box
  426 kr
  LIFESTYLE
 26. ULTRA for Presbyopia 6 st/box
  ULTRA for Presbyopia
  6 st/box
  558 kr
  LIFESTYLE
 27. Air Optix Plus Hydraglyde For Astigmatism 3 st/box
  Air Optix Plus Hydraglyde For Astigmatism
  3 st/box
  270 kr
 28. Biofinity Toric 6 st/box
  Biofinity Toric
  6 st/box
  367 kr
 29. EyeQ 24 XR Q4 6 st/box
  EyeQ 24 XR Q4
  6 st/box
  534 kr
 30. Proclear Multifocal 6 st/box
  Proclear Multifocal
  6 st/box
  279 kr
  LIFESTYLE

Månadslinser är som namnet anger gjorda för att använda under en månad. Tiden för användandet påbörjas så snart du öppnat förpackningen. Samma par räcker en hel månad och du tar ut linserna på kvällen, rengör dem, lägger dem i linsvätska över natten, och sätter i dem igen morgonen därpå. Efter en månad ersätter man månadslinserna med ett nytt fräscht par. 

Månadslinser är perfekta för alla som använder linser dagligen men inte ställer samma krav på flexibilitet som endagslinser ger. Månadslinser kan dessutom vara något billigare. 

Hygienen är mycket viktig när man använder kontaktlinser. Månadslinser måste rengöras varje kväll efter uttagning genom att lägga linserna i handflatan och gnugga båda sidor med linsvätska. Efteråt sköljs månadslinsen igen med linsvätska innan de läggs i ett linsetui. 

Släng alltid dina linser en månad efter att de använts första gången och byt ut dem mot nya. Det spelar ingen roll om man använt dem varje dag hela månaden eller endast vid ett par tillfällen, de ska ändå bytas mot ett nytt par eftersom de endast är testade och godkända för en månads bruk. 

Du behöver speciell linsvätska för rengöring och ett linsetui för förvaring över natten. Det finns numera linsvätskor som fungerar kombinerat för rengöring, desinficering, sköljning och förvaring. Din optiker hjälper dig att välja en passande linsvårdsprodukt samtidigt som du provar ut linserna. 

Då passar månadslinser bäst för dig 

Om du väljer månadslinser finns det ett stort utbud och det är det billigaste alternativet bland de olika typer av linser som finns. Månadslinser finns för praktiskt taget alla sorts synfel. 

I Synsams sortiment finns högkvalitativa linser med serier från kända märken, som till exempel EyeQ 24 (Biofinity), EyeQ 24 Multifocal (Air Optix Aqua Multifocal) och EyeQ 24 for astigmatism (Biofinity Toric) från Cooper Vision. Vi har även Air Optix AquaAir Optix for AstigmatismPure Vision från Bausch & Lomb och Pure Vision 2 HD

Bra att känna till om månadslinser: 

• Ideala alternativet i stället för glasögon för dig som idrottar mycket. 
• Du kan inte sova med månadslinser. Det kan innebära fara för din ögonhälsa att sova bara ett kortare tag med dem på. Följ anvisningarna och se till att alltid ta ut linserna till natten. 
• Enkelt att använda i kombination med solglasögon. 
• Det kan innebära stora risker för dina ögon om man skulle överanvända månadslinserna. 
• Det finns månadslinser med fuktgivande teknik som är speciellt avpassade mot torra ögon. 

Vanliga frågor om månadslinser

Kan man sova med Månadslinser?

Månadslinser ska du ta av varje kväll efter användning. De ska sedan förvaras i linsvätska under natten. Det finns dock vissa typer av månadslinser som du ka sova med, så kallade "dygnet runt" linser. Dessa skiljer sig från vanliga linser genom att de andas och släpper in syre även när ögat är slutet och vilar.

Vad är det för skillnad på endagslinser och månadslinser?

Månadslinser innebär att du använder samma par linser hela månaden och tar ut dem varje kväll innan du ska sova. Engångslinser är istället linser som du använder under en dygn och slänger på kvällen. VIlken typ av lins du ska välja beror på vad du har för livsstil, vanor och hur dina ögon mår.

Vad menas med Månadslinser?

Månadslinser är ett par linser som du använder under en månad. Tiden för användandet startar när du öppnar upp förpackningen. Samma par används sedan hela månaden och tas ut på kvällarna för att rengöras och placeras i linsvätska.

Hur länge kan man ha på sig månadslinser?

Du kan ha på sig månadslinser under en period upp till 30 dagar. De skall tas av varje kväll för att rengöras och placeras i linsvätska. Månadslinser är bra att använda om du lever en aktiv livsstil, har problem med det binokulära seendet eller har särskilt dålig syn och vill se skarpt under hela dagen.

Är månadslinser billigare?

Månadslinsen brukar ses som den billigaste linsen. Däremor varierar priset beroende på vilken typ av månadslins du föredrar, exempelvis mjuka eller hårda månadslinser. Det beror också på hur ofta du använder dina linser. Använder du linserna vid enstaka tilfällen kommer istället endagslinser att bli billigast på lång sikt.

Kan jag ha månadslinser dygnet runt?

Nej man ska inte ha månadslinser dygnet runt. Dels så behöver ögonen vila emellanåt, och dels så är det viktigt att rengöra månadslinserna noggrant minst en gång per dygn. Om du vill ha linser hela dygnet så rekommenderar vi dygnet-runt-linser.

Vilka typer av månadslinser finns att välja på?

Numera finns det månadslinser för att korrigera i stort sett alla sorts synfel. • Sfäriska månadslinser korrigerar synen för dig som är närsynt eller långsynt/översynt. Genom sin design justeras synfelet så att du ser skarpt. • Progressiva, eller multifokala månadslinser, kan du få behov av när du blir runt 40, eftersom synen då kan förändras. Det kallas även för åldersynthet eller presbyopi. Du kan märka att du behöver korrigera synen både på nära och långt håll samtidigt. Progressiva linser kallas också multifokala, eller även bifokala, och innebär att du har flera olika styrkor i en och samma lins. De är utformade så att du ska se bra på alla avstånd. • Toriska månadslinser korrigerar om har brytningsfel, eller så kallad astigmatism. Kontaktlinser för astigmatism, eller brytningsfel, bryter ljusstrålarna i olika snitt kan även kombineras om du vill ha progressiva linser.

Kan jag rengöra mina månadslinser med vatten?

Nej, linserna kan inte göras rent med vatten. Den enda vätskan linser ska komma i kontakt med dina linser är rekommenderad linsvätska. Det finns helt enkelt för många risker med andra vätskor oavsett om de anses hygieniska för andra användningsråden.

Kan jag jag använda ögonmakeup med månadslinser?

Ja, det går bra att sminka sig när du bär linser. Sätt i linserna innan så ser du bättre. Tänk på att inte använda ögonskugga eller mascara som innehåller fibrer eller lösa partiklar som kan hamna i ögonen och på linserna.

Kan jag köpa månadslinser med samma styrka som mina glasögon??

Man kan tro att styrkan på glasögon och månadslinser är densamma, men det är den inte. Huvudorsaken är att linsen sitter direkt mot ögat medan glasögon sitter en bit ifrån ögat. Du behöver prova ut kontaktlinser hos din optiker, som även kontrollerar?att passform och material är korrekt för dina ögon.