Filtrera

LinsvätskA

Linsvätska är en nödvändighet till dina kontaktlinser. Det är viktigt att dagligen rengöra sina linser och att välja rätt sort. Det finns olika typer av linsrengöring och innehållet är olika beroende på vilken sorts kontaktlins du använder. Därför är det viktigt att du pratar med en optiker innan du byter linsvätska. I vårt sortiment hittar du linsvätskor från Opti-Free, BioTrue och linsrengöring från ReNu. Hos Synsam hittar du också EyeQ linsvätska och den populära EyeQ All In One Solution. Beställ linsvätska online med fri frakt och snabb leverans!

 1. BioTrue multi-purpose solution Linsvätska 300 ml
  BioTrue multi-purpose solution
  Linsvätska 300 ml
  149 kr
  LIFESTYLE
 2. BioTrue multi-purpose solution Flight Pack Linsvätska 2x60 ml
  BioTrue multi-purpose solution Flight Pack
  Linsvätska 2x60 ml
  99 kr
  LIFESTYLE
 3. Boston Advance Conditioning Solution Linsvätska 120 ml
  Boston Advance Conditioning Solution
  Linsvätska 120 ml
  139 kr
 4. EasySept Linsvätska 360 ml
  EasySept
  Linsvätska 360 ml
  139 kr
  LIFESTYLE
 5. EyeQ All-In-One Solution inkl. etui Linsvätska 360 ml
  EyeQ All-In-One Solution inkl. etui
  Linsvätska 360 ml
  89 kr
  LIFESTYLE
 6. EyeQ All-In-One Solution Linsvätska 100 ml
  EyeQ All-In-One Solution
  Linsvätska 100 ml
  55 kr
  LIFESTYLE
 7. EyeQ All-In-One Solution inkl. etui Linsvätska 100 ml
  EyeQ All-In-One Solution inkl. etui
  Linsvätska 100 ml
  60 kr
  LIFESTYLE
 8. EyeQ Saline Solution Saltlösning 100 ml
  EyeQ Saline Solution
  Saltlösning 100 ml
  49 kr
  LIFESTYLE
 9. Opti-Free Express Linsvätska 120 ml
  Opti-Free Express
  Linsvätska 120 ml
  75 kr
  LIFESTYLE
 10. Opti-Free Express Linsvätska 355 ml
  Opti-Free Express
  Linsvätska 355 ml
  119 kr
  LIFESTYLE
 11. Opti-Free Pure Moist Linsvätska 300 ml
  Opti-Free Pure Moist
  Linsvätska 300 ml
  129 kr
  LIFESTYLE
 12. ReNu multi-purpose solution Linsvätska 240 ml
  ReNu multi-purpose solution
  Linsvätska 240 ml
  59 kr
  LIFESTYLE
 13. Rinse SB Saltlösning 355 ml
  Rinse SB
  Saltlösning 355 ml
  65 kr
  LIFESTYLE

Köp linsvätska på nätet

Linsvätska är ett viktigt hjälpmedel i underhållet av dina kontaktlinser oavsett om du använder linser dagligen eller då och då. På den här sidan hittar du hela vårt utbud oavsett om du använder mjuka eller hårda linser. Innan du köper linsvätska online är det viktigt att du tar reda på vilken sorts kontaktlins du har så att du sedan kan välja passande sort. Fråga din optiker om du är osäker.

Linsvätska kan användas för att:

•    Rengöra linserna innan du sätter in dem i ögat.
•    Hålla linserna rena och mjuka när du förvarar dem i ditt linsetui. Framför allt ser den till att ta kål på bakterier som kan orsaka infektioner.

Det finns också så kallad allt-i-ett-linsvätska som både rengör innan användning och går att använda under förvaring. Exempel på sådan är EyeQ All-In-One Contact Lens Solution, Opti-Free Express och ReNu multi-purpose solution.

Det finns olika sorters linsrengöring och det exakta innehållet varierar efter vilken sorts kontaktlins du använder samt ändamål. Eftersom innehållet varierar beroende på lins och syfte är det viktigt att du pratar med en optiker innan du byter.

Grunden för de flesta linsvätskor är koksaltlösning, men sedan tillkommer ingredienser med specifika egenskaper som i kombination gör användande och förvaring av linser både säker och mer bekväm. En av de absolut viktigaste är ett ämne som desinficerar och avdödar olika bakterier och amöbor. En linsvätska som inte har en avdödande effekt kan leda till att exempelvis acantamöban får fäste vilket kan förstöra hela ögat på relativt kort tid. 

Hållbarheten på linsvätska varierar mellan tre och sex månader. Läs på förpackningen för att veta hållbarheten på just din sort. Ta också hänsyn till när flaskan öppnades och att det påverkar hållbarheten.

Många undrar om man kan använda linsvätska som ögondroppar. Linsvätska är framtagen för att desinficera och rengöra linser och se till att de sitter bekvämt i ditt öga. Den lämpar sig däremot inte särskilt väl som substitut för ögondroppar. Titta gärna till vårt utbud av ögondroppar istället.

Synsam har ett stort utbud av linsvätskor som du kan beställa online av varumärken som BioTrue, Boston, EasySept, EyeQ, Opti-free och Renu.

När du beställer från Synsam får du alltid fri frakt och snabba leveranser.

Vilken linsvätska är bäst för mig?

Olika linser kräver olika varianter och vissa ögon kan vara olika känsliga. Därtill så ska den passa in i just din livsstil. Därför är det också omöjligt att ge ett enkelt svar på frågan vilken linsrengöring som är bäst på just dig. Det finns så kallade allt-i-ett-linsvätskor som kan passa de flesta behov, men det kanske inte nödvändigtvis är det som bäst passar dina linser eller ögon. Om du har koll på dina linser så är det så klart fritt fram att jämföra olika linsvätskor och kolla skillnaden, men fråga alltid en optiker innan du byter till en ny sort.

Kan man förvara linser utan linsvätska?

De flesta som använder kontaktlinser har någon gång hamnat i en situation där de måste ta ut linserna men står utan linsvätska. Det första du bör veta är att du absolut inte ska förvara dina linser i vanligt vatten eller ens så kallat destillerat vatten. Vatten kan nämligen innehålla bakterier eller mikroorganismer och det ökar påtagligt risken för allvarliga ögoninfektioner. Professionellt framtagen linsvätska som används vid förvaring är bakteriedödande och hjälper till att hålla linsen mjuk.

Kan jag använda ögondroppar i stället för linsvätska?

Vi avråder starkt till att använda något annat än rekommenderad sort. I ett absolut nödläge kan du använda ögondroppar eller vanlig koksaltlösning för att rädda linserna från att torka ut, men eftersom det inte innehåller bakteriedödande ämnen ska du absolut inte använda linserna förrän du rengjort med rekommenderad linsvätska.

Får man ta med linsvätska på flyget?

Det är tillåtet att ta med linsvätska i handbagaget ombord på flygplanet när du ska ut och resa. Stora och normalstora flaskor måste du packa ner i bagaget och checka in. Däremot är det i allmänhet tillåtet att ta med de mindre förpackningarna på 100 ml eller 50 ml som finns att tillgå idag.  Det är en god idé att kolla flygbolagens hemsida innan du åker då det händer att regelverket ändras.

Kan man göra egen linsvätska?

Nej det kan man inte. Linsvätska är framtagen i sterila miljöer med höga krav på hygien och kontroller. Även om koksaltlösning är något som man kan göra hemma i köket så går det aldrig att garantera samma grad av hygien på vatten eller utrustning. Det finns heller inget så enkelt som ett specifikt recept på linsvätska. Vi rekommenderar starkt att du väljer en variant som är specifikt utvald till att passa just dina linser.

Vilken linsvätska ska jag köpa för torra ögon?

Det går att köpa linsvätska som är mer anpassade för torra ögon. Den är gjord för att efterliknar ögats egna tårvätska - till exempel Biotrue. Vi skulle också rekommendera en linsvätska utan konserveringsmedel eftersom den är mer skonsam. EasySept är en variant som inte har konserveringsmedel.