Filtrera

Linsvätska

Linsvätska är en nödvändighet till dina kontaktlinser. Det är viktigt att dagligen rengöra sina linser och att välja rätt sort. Det finns olika typer av linsrengöring och innehållet är olika beroende på vilken sorts kontaktlins du använder. Därför är det viktigt att du pratar med en optiker innan du byter linsvätska. I vårt sortiment hittar du linsvätskor från Opti-Free, BioTrue och linsrengöring från ReNu. Hos Synsam hittar du också EyeQ linsvätska och den populära EyeQ All In One Solution. Beställ linsvätska online med fri frakt och snabb leverans!

 1. Aosept Plus with HydraGlyde Linsvätska 360 ml
  Aosept Plus with HydraGlyde
  Linsvätska 360 ml
  171 kr
 2. BioTrue multi-purpose solution Linsvätska 300 ml
  BioTrue multi-purpose solution
  Linsvätska 300 ml
  124 kr
  LIFESTYLE
 3. Biotrue multi-purpose solution Linsvätska Flight Pack 1x100ml
  Biotrue multi-purpose solution
  Linsvätska Flight Pack 1x100ml
  102 kr
  LIFESTYLE
 4. Boston Advance Cleaner 30 ml
  Boston Advance Cleaner
  30 ml
  180 kr
 5. Boston Advance Conditioning Solution Linsvätska 120 ml
  Boston Advance Conditioning Solution
  Linsvätska 120 ml
  135 kr
 6. Boston Simplus Multi-Action 120 ml
  Boston Simplus Multi-Action
  120 ml
  135 kr
  Nyhet
 7. Crystal Cleaner Cleaner 40 ml
  Crystal Cleaner
  Cleaner 40 ml
  184 kr
  Nyhet
 8. EasySept Linsvätska 360 ml
  EasySept
  Linsvätska 360 ml
  118 kr
  LIFESTYLE
 9. Extend Linsvätska 100 ml
  Extend
  Linsvätska 100 ml
  70 kr
 10. Extend inkl. etui Linsvätska 355 ml
  Extend inkl. etui
  Linsvätska 355 ml
  78 kr
 11. EyeQ All-In-One Solution inkl. etui Linsvätska 360 ml
  EyeQ All-In-One Solution inkl. etui
  Linsvätska 360 ml
  89 kr
  LIFESTYLE
 12. EyeQ All-In-One Solution Linsvätska 100 ml
  EyeQ All-In-One Solution
  Linsvätska 100 ml
  55 kr
  LIFESTYLE
 13. EyeQ All-In-One Solution inkl. etui Linsvätska 100 ml
  EyeQ All-In-One Solution inkl. etui
  Linsvätska 100 ml
  60 kr
  LIFESTYLE
 14. Opti-Free Express Linsvätska 120 ml
  Opti-Free Express
  Linsvätska 120 ml
  95 kr
  LIFESTYLE
 15. Opti-Free Express Linsvätska 355 ml
  Opti-Free Express
  Linsvätska 355 ml
  131 kr
  LIFESTYLE
 16. Opti-Free Pure Moist Linsvätska 300 ml
  Opti-Free Pure Moist
  Linsvätska 300 ml
  156 kr
  LIFESTYLE
 17. Polyrinse-U Saltlösning 30x15ml
  Polyrinse-U
  Saltlösning 30x15ml
  164 kr
 18. ReNu multi-purpose solution Linsvätska 360 ml
  ReNu multi-purpose solution
  Linsvätska 360 ml
  96 kr
  Nyhet
 19. ReNu multi-purpose solution Linsvätska 240 ml
  ReNu multi-purpose solution
  Linsvätska 240 ml
  90 kr
  LIFESTYLE
 20. Sensitive Eyes Saltlösning 355 ml
  Sensitive Eyes
  Saltlösning 355 ml
  96 kr
 21. Unidose Saline Saltlösning 30x10 ml
  Unidose Saline
  Saltlösning 30x10 ml
  232 kr
  Nyhet

Köp linsvätska på nätet

Linsvätska är ett viktigt hjälpmedel i underhållet av dina kontaktlinser oavsett om du använder linser dagligen eller då och då. På den här sidan hittar du hela vårt utbud oavsett om du använder mjuka eller hårda linser. Innan du köper linsvätska online är det viktigt att du tar reda på vilken sorts kontaktlins du har så att du sedan kan välja passande sort. Fråga din optiker om du är osäker.

Linsvätska kan användas för att:

•    Rengöra linserna innan du sätter in dem i ögat.
•    Hålla linserna rena och mjuka när du förvarar dem i ditt linsetui. Framför allt ser den till att ta kål på bakterier som kan orsaka infektioner.

Det finns också så kallad allt-i-ett-linsvätska som både rengör innan användning och går att använda under förvaring. Exempel på sådan är EyeQ All-In-One Contact Lens Solution, Opti-Free Express och ReNu multi-purpose solution.

Synsam har ett stort utbud av linsvätskor som du kan beställa online av varumärken som BioTrueBostonEasySeptEyeQOpti-free och Renu.

När du beställer från Synsam får du alltid fri frakt och snabba leveranser.

Olika linser kräver olika varianter och vissa ögon kan vara olika känsliga. Därtill så ska den passa in i just din livsstil. Därför är det också omöjligt att ge ett enkelt svar på frågan vilken linsrengöring som är bäst på just dig. Det finns så kallade allt-i-ett-linsvätskor som kan passa de flesta behov, men det kanske inte nödvändigtvis är det som bäst passar dina linser eller ögon. Om du har koll på dina linser så är det så klart fritt fram att jämföra olika linsvätskor och kolla skillnaden, men fråga alltid en optiker innan du byter till en ny sort.

Vanliga frågor om linsvätska

Vad är linsvätska gjort av?

Linsvätska är gjort av koksalt och desinficerande ämnen. Linsvätska innehåller dessutom fettlösande samt pH-stabiliserande egenskaper vilket bidrar till att hålla dina linser vid gott skick. Den är steril och egenskapen avtar långsamt efter att förpackningen öppnats upp.

Vilken är den bästa linsvätskan?

Det finns olika typer linsvätskor beroende på vilken lins du använder. Allt-i-ett-linsvätskor kan passa de flesta behov, men behöver inte nödvändigtvis passa dina ögon eller linser. Därför kan du prata med en optiker för att försäkra dig om att den linsvätska du använder är bäst för just dig. Synsam har ett stort utbud av linsvätskor som du kan beställa online av varumärken som EasySept, EyeQ, BioTrue, Boston, Renu och Opti-free.

Vad kan jag använda istället för linsvätska?

Vid nödtillfällen kan linserna förvaras i hemmagjord saltlösning, alltså vatten och koksalt. Man kan även använda ögondroppar om man har glömt sin linsvätska. Det är dock viktigt att inte ersätta linsvätska med andra medel eftersom linsvätska innehåller nödvändiga komponenter för att desinficera dina linser.

Varför behöver man linsvätska?

Linsvätska behöver du för att rengöra och skölja dina linser. Linsvätskan bidrar också till att hålla linserna rena och mjuka när du förvarar dem i linsetui. Den ser också till att ta kål på bakterier som kan orsaka infektioner. Alltså är linsvätska nödvändigt för dina kontaktlinser.

Kan man förvara linser utan linsvätska?

De flesta som använder kontaktlinser har någon gång hamnat i en situation där de måste ta ut linserna men står utan linsvätska. Det första du bör veta är att du absolut inte ska förvara dina linser i vanligt vatten eller ens så kallat destillerat vatten. Vatten kan nämligen innehålla bakterier eller mikroorganismer och det ökar påtagligt risken för allvarliga ögoninfektioner. Professionellt framtagen linsvätska som används vid förvaring är bakteriedödande och hjälper till att hålla linsen mjuk.

Vilken linsvätska ska jag köpa för torra ögon?

Det går att köpa linsvätska som är mer anpassade för torra ögon. Den är gjord för att efterliknar ögats egna tårvätska - till exempel Biotrue. Vi skulle också rekommendera en linsvätska utan konserveringsmedel eftersom den är mer skonsam. EasySept är en variant som inte har konserveringsmedel.