Populära sökningar
synundersökning linser

Synundersökning linser

Linsundersökning är för dig som vill skaffa kontaktlinser eller redan använder linser. Priset för synundersökning för dig som har linser är 799 kr medan syntest för dig som är ny för linser kostar 999 kr. Om du väljer att teckna Synsam Lifestyle Glasögonabonnemang med linser är kostnaden för synundersökningen inkluderad (0kr).


kvinna utan glasögon

För dig som redan har linser

Pris: 799 kr
man i glasögon

För dig som vill skaffa linser

Pris: 999 kr

Så går en synundersökning för linser till 

Om du redan har kontaktlinser i dag men vill göra en kontroll av ögat och dina linser kan du välja att boka en vanlig synundersökning för linser hos oss. Undersökningen gäller oavsett linstyp: dagslinser, månadslinser eller 2-veckorslinser. Undersökningen tar cirka 30 minuter.

Ha gärna på dig dina gamla linser när du kommer till undersökningen, så kan vi kolla hur de funkar i dina ögon. Under synundersökningen kontrolleras hur linsen sitter på ögat, om den verkligen passar och är optimal för just dina ögon.

Hur ofta ska man göra synundersökning för linser

Vår rekommendation är att man undersöker ögonen en gång per år. Gör man en regelbunden koll kan vi upptäcka eventuella förändringar i ögat tidigare. Är du sedan tidigare linskund hos Synsam kallas du automatiskt till en årlig synundersökning. Är du linsabonnemang-kund ingår synundersökningarna kostnadsfritt.

Linser för nybörjare

För dig som inte har kontaktlinser sedan tidigare men som gärna vill börja använda det, görs en så kallad nytillpassing. Då görs en utförlig undersökning av din syn och dina ögon. Här får du också svara på frågor som rör din hälsa, till exempel om du tar några mediciner som kan påverka ögat eller din syn.

Linser för en månad ingår 

Vid en nytillpassning av linser – ett besök som tar 60 minuter - ingår linser för en månad, oavsett om du väljer månadslinser eller dagslinser. Återbesöket ingår i priset. Tecknar du Synsams linsabonnemang ingår årliga synundersökningar och du får dina linser bekvämt hemskickade till dig. Läs mer om linsabonnemang.

Håkan Broman
Den här texten är granskad och godkänd av Håkan Broman som är ansvarig för kliniska produkter och tjänster på Synsam Group.

synundersökning

Ta hand om dina ögon

Boka din synundersökning