Populära sökningar
Håkan Broman glasögonexpert

Expert på glasögon och linser

Håkan Broman


Om Håkan Broman

Håkan Broman är Synsams kliniska expert och leder arbetet med att utveckla Synsams sortiment och tjänster. Håkan är en erfaren optiker med stor kunskap inom ögonhälsa som brinner för att erbjuda alla med synfel en ultimat synupplevelse utifrån deras unika behov.  

Bakgrund

Håkan Broman är legitimerad optiker med magisterexamen i klinisk optometri. Uppväxt i en optikerfamilj och med över 25 års erfarenhet från branschen har han troligvs den längsta erfarenhet av våra experter. Han har tidigare drivit ett flertal butiker med stort fokus på kontaktlinser och glasögon samt kliniskt arbetat med fördjupade och mer omfattande synundersökningar. 

Håkan är ansvarig för den kliniska värderingen av samtliga kontaktlinser i Synsams sortiment och har över tid byggt marknadens bredaste kvalitativa sortiment av kontaktlinser och glasögon tillsammans med kollegorna på Synsam. Han har erfarenhet av att utreda komplicerade fall och hitta kontaktlinser som passar kunder med olika typer av synfel.

Idag är Håkan ansvarig för Synsams kliniska utveckling men också de  ögonhälsocenter som undersöker hela ögat med hjälp av den senaste tekniska utrustningen. För att upptäcka olika sjukdomar görs bland annat en OCT scan av ögonbotten, tryckmätning av ögat och synfältsmätning. 

Håkan Broman har också engagerat sig inom både optikerförbundet och Vision for All, en välgörenhetsorganisation, som drivs av frivilliga optiker och som har hjälpt tusentals glasögon att hitta nya ägare runt om i världen. 

Min vision

Jag tycker vår allra viktigaste uppgift som optiker är att fånga upp problemen som patienter och kunder har, och vägleda dem rätt. Personer som har ett synfel ska inte känna sig begränsade i någon situation i sin vardag. Idag finns det en mängd bra produkter på marknaden som kan hjälpa patienterna med allt från digital ögontrötthet till närsynthet, två saker som dessutom ökar bland befolkningen. Som optiker behöver du ställa relevanta frågor och fånga upp symptomen för att ge rätt lösning.

Jag brinner också för att fler regelbundet ska besöka optikern, bara då kan man kan få det bästa och senaste för ögat och upptäcka problem med ögonen i god tid – allt ifrån ögonsjukdomar till torra ögon. 

Motto

"Skillnaden på glas och glas är större än du tror och kan vara avgörande 
för din synupplevelse."

 

Missa inte våra andra experter


Lars Wulfing

Lars Wulfing, Sportoptiker

Lars Wulfing är sportoptiker och specialiserad på optiska lösningar för olika sporter.

Wai Chan

Wai Chan, design och trender

Wai Chan är Design Director på Synsam.
Vill du veta redan nu vad som är trendigt två år fram i tiden? Då är det Wai du ska fråga! 

Ida Malmblad

Ida Malmblad, barnoptik

Ida Malmblad är barnexpert och Business Manager för Kids & Young.