Filtrera

Läsglasögon

Våra snygga läsglasögon Readers finns i fyra bästsäljande modeller som du kan köpa online eller i butik: Pantos, Round, Rectangular och Aviator. Våra läsglasögon går att köpa i flera olika färger och mönster att variera efter tillfälle och stil. Alla läsglasögon är färdigslipade i styrka +1.0 till +3.0 men de svarta Pantos, Round och Rectangular finns även i styrkan +3.5. Läs mer om vilken styrka på läsglasögon som kan passa dig längre ner på sidan. Naturligtvis passar våra läsglasögon för herr och dam. Alla våra läsglasögon kommer med fodral. Readers finns även med blåljusfilter i flera olika modeller och styrkor, eller utan styrka med enbart skydd mot blått ljus. Fri frakt och snabb leverans på läsglasögon!

Vill du se fler bågar eller styrkor? Nu kan du beställa slipade glasögon online och få dem levererade hem – från 400 kr för kompletta glasögon.

Köp glasögon online

 1. Readers Aviator Metal Black
  Readers
  Aviator Metal Black
  300 kr
 2. Readers Aviator Metal Gold
  Readers
  Aviator Metal Gold
  300 kr
 3. Readers Aviator Metal Silver
  Readers
  Aviator Metal Silver
  300 kr
 4. Readers Pantos Black
  Readers
  Pantos Black
  300 kr
 5. Readers Pantos Blue
  Readers
  Pantos Blue
  300 kr
 6. Readers Pantos Yellow
  Readers
  Pantos Yellow
  300 kr
 7. Readers Readers Blue Block Rectangular Black
  Readers
  Readers Blue Block Rectangular Black
  400 kr
 8. Readers Readers Blue Block Rectangular Black
  Readers
  Readers Blue Block Rectangular Black
  300 kr
 9. Readers Readers Blue Block Round Tortoise
  Readers
  Readers Blue Block Round Tortoise
  300 kr
 10. Readers Readers Blue Block Round Tortoise
  Readers
  Readers Blue Block Round Tortoise
  400 kr
 11. Readers Readers Mini Blue Block Rectangular Tortoise
  Readers
  Readers Mini Blue Block Rectangular Tortoise
  300 kr
 12. Readers Readers Mini Blue Block Round Tortoise
  Readers
  Readers Mini Blue Block Round Tortoise
  300 kr
 13. Readers Rectangular Black
  Readers
  Rectangular Black
  300 kr
 14. Readers Rectangular Metal Blue
  Readers
  Rectangular Metal Blue
  300 kr
 15. Readers Rectangular Tortoise
  Readers
  Rectangular Tortoise
  300 kr
 16. Readers Round Black
  Readers
  Round Black
  300 kr
 17. Readers Round Red
  Readers
  Round Red
  300 kr
 18. Readers Round Tortoise
  Readers
  Round Tortoise
  300 kr

Läsglasögon och styrka efter ålder

Vilken styrka dina läsglasögon ska vara är naturligtvis högst personligt. Här nedan hittar du en tabell som visar typiska styrkor på läsglasögon efter ålder. 

40 år = + 1.0

45 år = + 1.5

50 år = + 2.0

55 år = + 2.5

60 år = + 3.0

Om du är osäker är du välkommen in i butik för att göra en synundersökning. Den högsta styrkan på läsglasögon som du kan beställa på nätet är +3,5. Vill du ha läsglasögon med +4,0 eller högre är du också välkommen in i butik.

Trendiga läsglasögon

Våga utmana dig själv stilmässigt med nya läsglasögon! Moderna läsglasögon köps mer som en accessoar där man växlar mellan flera par beroende på tillfällets klädstil eller aktivitet. Synsam har ett stort urval trendiga läsglasögon, för både dam och herr.

Att våra kroppar förändras med åldern är helt naturligt. Det behöver inte betyda att vår känsla för mode tar stryk. Läsglasögon är inte längre något tråkigt man köper på macken. Nu kan du behålla din stilkänsla och känna dig naturligt trendig, oavsett synfel. Moderna läsglasögon finns i mängder av trendiga modeller, allt för att passa in i en stressig vardag och för att passa användarens ansikte. Kompromissa inte med din stil!

Coola läsglasögon för moderna vuxna

Olika aktiviteter kräver sin särskilda linsstyrka och stil. Läser du böcker, håller på med hantverk eller sitter framför en skärm? Olika aktiviteter har olika behov, både i modell och styrka. Allt beror på avståndet till det du har i händerna eller ska se skarpt. På pysselkvällen som klassförälder kanske du vill ha en coolare modell än på den lugna bokcirkeln? På kursen i silversmide eller när du meckar med bågen kanske läsglasögon som är mer oömma krävs? Prova gärna flera modeller så du har en för varje tillfälle.

Mängder av snygga läsglasögon

Idag är det lätt att hitta trendiga läsglasögon i mängder av färger och modeller. Det finns alltid något som passar just din personliga stil, dagens humör eller den aktivitet glasögonen ska användas vid. På jobbet kanske en mer formell stil med läsglasögon i metallbåge eller klassiskt snygga läsglasögon utan skalmar passar? Eller varför inte prova coola små läsglasögon? I hemmet kanske man kan känna sig friare i sin stil och prova stora runda läsglasögon eller trendiga färgglada läsglasögon?

Varför inte prova något nytt som runda läsglasögon, coola läsglasögon med metallbåge eller läsglasögon utan båge? Trendiga läsglasögon finns i alla sorts former och färger och många tycker att det är praktiskt att ha flera par. Det är praktiskt med ett par som alltid finns med i handväskan eller innerfickan och ett par som ligger hemma på bordet.