Så köper du linser online


Ska du köpa kontaktlinser på nätet? Hos Synsam kan du beställa marknadens bästa linser; endagslinser, månadslinser och linser för olika synfel, som astigmatism och brytningsfel. Här är några saker att tänka på

Köp linser online

Hur beställer man linser på nätet?

Det är enkelt och smidigt att köpa dina linser online hos Synsam. Vi säljer marknadens bästa linser och erbjuder snabba leveranser och fri frakt. Så här enkelt köper du dina linser online:

• Ta fram ditt recept för linser som innehåller all viktig information du behöver inför ditt köp. Har du inget aktuellt recept från en optiker kan du enkelt boka en tid för linsundersökning online här.

Receptet anger följande information som du behöver fylla i när du beställer dina linser online:

• Styrka (POW/PWR/SPH) - här kan det tex stå -4,5 på höger öga, och -5,5 på vänster öga. Styrkan anger hur stort ditt synfel är och du kan ha antingen en minusstyrka eller en plusstyrka på dina linser. Välj din styrka i rullmenyn.

• Baskurva (BC) - här kan det stå en siffra, tex 8,5 som beskriver kontaktlinsens kupighet. Det gäller att måttet på linsen blir rätt här, annars kan linsen åka ut lite för lätt, eller suga sig fast för hårt. (Siffran anger en radie i millimeter. )

• Diameter (DIA) - den här siffran anger linsens mått i diameter och avser millimeter. Står det 14,5 betyder det att dina linser är 14,5 millimeter i diameter.

• Cylinder (CYL) - beskriver hur strakt ditt brytningsfel är. Här anger du ett värde i rullmenyn när du beställer dina linser.

• Axel (AX) - axelvärdet anger den exakta vinkeln på ditt brytningsfel. Här anger du ditt axelvärde i rullmenyn.

När du har fyllt i dina olika värden och antalet boxar av kontaktlinser som du vill beställa (6-pack, 30-pack tex), klickar du bara på Lägg i varukorgen. Vill du ha samma linser hemskickade till dig varje månad och slippa köpa nya varje gång? Då kan du teckna vårt linsabonnemang Synsam Lifestyle - läs allt om hur den linsprenumerationen fungerar här.

Vilka linser ska man välja?

Har du aldrig haft linser tidigare rekommenderar vi ett besök hos någon av våra optiker. De kan dels göra en synundersökning för att ta reda på ditt synfel, men de kan också hjälpa dig med vilken typ lins som passar just dina ögon. Du kanske behöver progressiva linser, eller toriska linser som används om man har brytningsfel. Du kanske har väldigt torra ögon och behöver hjälp att prova ut linser som passar extra bra för det. Optikern kan också lära dig att hantera dina linser, som att sätta i och ta ur dem på korrekt sätt. Det är också viktigt att komma ihåg att det kan vara stor skillnad i kvalitet på olika linser.

Linsabonnemang - prenumerera på linser

När du väl har hittat en lins som passar dig och som optikern har provat ut åt dig, blir det enklare att köpa dem online. Allra smidigast är att abonnera på linser och då skickas linserna hem till dig varje månad, eller en gång i kvartalet, beroende på hur du vill ha det upplagt. Synsams linsprenumeration heter Synsam Lifestyle och här ingår en synundersökning varje år - här kan du läsa mer om linsabonnemanget. 

Skillnad på olika kontaktlinser

Synsam är återförsäljare av marknadens bästa linser - allt för att du som har ett synfel ska få bästa hjälp med din syn, men också för att du ska kunna leva ett liv utan linsbekymmer. När kontaktlinser började användas på 70-talet var materialen inte lika smidiga och de erbjöd inte lika hög komfort för ögat som de gör i dag. Dagens linser är tillverkade i nya innovativa material som är supertunna (dessa kallas silikonlinser eller silikonhydrogellinser) och som släpper igenom mycket syre och väta till ögonen, så att du slipper bli torr i ögonen.

Kom in till någon av våra optiker om du vill veta mer - annars kan du boka tid online för en synundersökning här.