1. Hållbara glasögonbågar från Synsam

Våra mer hållbara glasögonbågar


Med Synsams mer hållbara glasögonbågar kan du bära stilsäkra glasögon med gott samvete. Varför inte satsa på ett par återvunna glasögon från Circular Collection eller ett par bågar från kollektionen Fellepini x Sea2See ­– där råvaran till bågen är gjord av 100 procent återvunnen plast från hav och stränder. Inom en snar framtid flyttar vi även hem vår produktutveckling och produktion från Asien till vår framtida glasögonfabrik och innovationscenter på Frösön. Läs mer mer om de olika varumärkena längre ner.


10 MER HÅLLBARA GLASÖGONBÅGAR:

 1. Circular Collection O9 C59 5617
  Circular Collection
  O9 C59 5617
  2 100 kr
 2. Fellepini x Sea2See Agua C3 5716
  Fellepini x Sea2See
  Agua C3 5716
  2 050 kr
 3. EOE EYEWEAR Hössjö 53 Bark 5321
  EOE EYEWEAR
  Hössjö 53 Bark 5321
  2 650 kr
 4. Eco Bonaire Black/Rose Gold 5416
  Eco
  Bonaire Black/Rose Gold 5416
  1 900 kr
 5. Fellepini x Sea2See Kattegatt C62 5715
  Fellepini x Sea2See
  Kattegatt C62 5715
  2 050 kr
 6. Eco Cuba Silver 4819
  Eco
  Cuba Silver 4819
  1 900 kr
 7. Fellepini x Sea2See Northsea C3 5118
  Fellepini x Sea2See
  Northsea C3 5118
  2 050 kr
 8. Circular Collection O5 C59 5520
  Circular Collection
  O5 C59 5520
  2 100 kr
 9. Circular Collection O10 C59 5223
  Circular Collection
  O10 C59 5223
  2 000 kr
 10. Fellepini x Sea2See Oceanum C12 5618
  Fellepini x Sea2See
  Oceanum C12 5618
  2 050 kr
 1. Circular collection, återvunna glasögon

CIRCULAR COLLECTION


Circular Collection är vår första kollektion av återvunna bågar. Genom initiativet Synsam Circular kan du lämna in dina gamla glasögon i alla våra butiker. Alla trasiga glasögon återvinns sedan och blir till råmaterial för Circular Collection. Bågarna består av minst 25 procent återvunna bågar och 75 procent återvunnet material från bågtillverkning.

KOLLA IN CIRCULAR COLLECTION
 1. Fellepini x Sea2See är en kollektion hållbara glasögonbåga gjorda av plast från haven

FELLEPINI x SEA2SEE


Fellepini x Sea2See är en unik glasögonkollektion där råvaran till bågen består av 100 procent återvunnen plast från hav och stränder.. Bågarna har tagits fram i samarbete med den spanska organisationen Sea2See, som med hjälp av lokala fiskare samlar in, sorterar och tillverkar nya produkter av den omkringdrivande plasten.

SE FELLEPINI x SEA2SEE
 1. Eco hållbara glasögonbågar

ECO


Om du är ute efter mer hållbara, slitstarka och stilrena brillor är eco-glasögon rätt val för dig! I Ecos kollektioner finner du hållbara material som återvunnen metall och biobaserade beståndsdelar. Dessutom paketeras dina Eco-glasögon i förpackningar av återvunna material. I Ecos sortiment hittar du även snygga solglasögon

KOLLA IN ECO
 1. EOE Eyewear från Lappland, hållbara glasögon

EOE EYEWEAR


EOE Eyewear från den lilla fjällbyn Ammarnäs i Lappland var tidiga med att lansera sina hållbara glasögon i elegant skandinavisk design. Glasögonen är tillverkade av återvunnet stål och biologiskt nedbrytbart konstfiber som framställs av cellulosa. Bågarna är helt återvinningsbara.

SE EOE EYEWEAR

Sugen på mer hållbara glasögonbågar?

Kom in i butiken eller boka en synundersökning i din närmaste butik.

BOKA SYNUNdERSÖKNING

 

 1. Synsam flyttar produktionen av glasögon till Östersund

  Snart TILLVERKAR VI DINA BÅGAR PÅ FRÖSÖN


   Inom en snar framtid flyttar vi hem vår produktutveckling och produktion från Asien till vår framtida glasögonfabrik och innovationscenter på Frösön.

  LÄS MER

 1. Lämna in dina gamla glasögon hos Synsam för återvinning

Lämna in dina gamla glasögon


Lämna in dina gamla glasögon i våra återbruk- och återvinningslådor i butikerna så gör vi nya. De glasögon som är hela och kan användas på nytt går till våra Recycling Outlets.

LÄS MER

Tre frågor till Jenny FRIDH, HållBARHETSCHEF PÅ Synsam
 

1. Hur ska jag tänka om jag vill köpa mer hållbara bågar hos Synsam?
I Synsams sortiment är det enkelt att hitta glasögonbågar, solglasögon och linser som är mer hållbara. När du är i butiken så finns de utmärkta under ”Sustainable choice” och längre upp i texten listar vi de olika mer hållbara glasgonbågarna i vårt sortiment. De heter till exempel Synsam Circular Collection eller Fellepini Sea2See. Om du klickar på de olika märkena längre upp kan du läsa mer om material och hur de tillverkas. I vår hållbarhetskedja Synsam Recycling Outlet, är hela sortimentet antingen second hand eller av våra mer hållbara kollektioner.

Jenny Fridh
Jenny Fridh, hållbarhetschef.

2. Berätta lite om Synsams mer hållbara sortiment?
Synsam har ett brett sortiment av glasögon som är gjorda i material som antingen är av återvunnet material eller av eco-material. Vi säljer bland annat Synsam Circular Collection - en kollektion av glasögon och solglasögon som är tillverkade av förbrukade glasögonbågar som ni kunder lämnat i de återbruk- och återvinningslådor som finns i varje butik. Bågarna består av minst 25 procent återvunna bågar och 75 procent återvunnet material från bågtillverkning. Fellepini Sea2See är bågar där råvaran till bågen består till 100 procent återvunnen plast från hav och stränder. Det är alltså havsplast som fiskare tagit upp och lämnat för återvinning. Vi jobbar ständigt med att utveckla våra mer hållbara glasögonkollektioner och samarbetar gärna med andra tillverkare av glasögon som har hållbarhet på sin agenda.

3. Vilka andra hållbarhetsinitiativ har Synsam?
Synsam arbetar med flera hållbarhetsinitiativ för både miljön och samhället. Ett omfattande och viktigt initiativ är att vi under 2022 tar hem delar av vår produktion från Asien till Frösön, utanför Östersund. Det går under namnet Made in Sweden och kommer minska vårt klimatavtryck väsentligt. Vi delar också ut kostnadsfria aktivitetsglasögon till barn mellan 5 och 12 år med synfel. Vårt mål med Alla Ska Se är att alla barn ska kunna röra sig obehindrat oavsett ett synfel. Arbetet med vår hållbarhetsagenda inom Synsam är under ständig utveckling. Vi vill ta ansvar för ständiga förbättringar varje dag. Läs mer om vår vision att vara det ledande och mest hållbara livsstilsföretaget inom optik och ögonhälsa.

 1. Eco hållbara glasögonbågar

Vårt hållbarhetsarbete


Synsam Group har en tydlig vision för hur vi vill arbeta med hållbarhet i vår koncern: Vi är det ledande och mest hållbara livsstilsföretaget inom optik och ögonhälsa. Vår mission berättar hur vi vill arbeta med hållbarhet.

Läs mer