Ögonlaser och linsbyte – så kan Synsam hjälpa dig

Ögonlaser och linsbyte är två beprövade behandlingar för att korrigera synfel om man inte vill använda glasögon eller linser. Här kan du läsa om hur Synsam kan hjälpa dig att boka tid för en ögonoperation.

Glasögon eller linser är ett snabbt och enkelt sätt att få bukt med dålig syn och ses av många som en accessoar – en extra möjlighet att uttrycka en stil eller personlighet. Ibland kan det dock finnas orsaker till att man hellre vill korrigera synfelet med en ögonoperation.

För att möta detta behov samarbetar vi med ögonkliniken Memira som är en av landets ledande inom ögonkirurgi med 23 mottagningar från norr till söder.

Börjar på Synsam
Om du vill veta om du har möjlighet att göra en synkorrigering med ögonlaser eller utföra ett linsbyte är steg ett att du bokar en tid hos din lokala Synsam-optiker. Du får en noggrann ögonundersökning och sedan diskuterar vi vilken sorts behandling som är bäst för dig. Om dina ögon har förutsättning så bokar vi in en tid hos din närmaste Memira-mottagning.

I vissa Synsam-butiker kan vi dessutom erbjuda både förundersökning och efterkontroll – läs mer om det längre ner.

Så går det till
Förutsatt att du kan göra en opereration med ögonlaser eller utföra ett linsbyte bokas en tid in några veckor efter undersökningen. En ögonlaserbehandling tar mellan fem till 90 sekunder per öga, beroende på hur stort synfelet är, medan en linsbytesoperation tar cirka femton minuter per öga. Själva ögonoperationen gör inte ont och de flesta kan vara tillbaka på jobbet redan dagen efter.

Efter operationen görs kontroller för att säkerställa att ögat läkt på rätt sätt och önskad synskärpa har uppnåtts. Behövs någon kompletterande behandling för att uppnå rätt synskärpa ingår det i priset.

Trygghetsgaranti
I priset ingår alla kostnader för att avhjälpa ditt synfel. Vid linsbyte ingår även fem års trygghetsgaranti med kostnadsfri korrigering av tillkommande synfel.
Vid ögonlaser kan du välja mellan fem och tio års trygghetsgaranti, eller avstå från garantin.

Ögonlaser eller linsbyte?
För dig som är 18-45 år rekommenderas någon av Memiras ögonlasermetoder eller linsimplantat, beroende på synfel och ditt ögas anatomi.

Om du är över 45 år och blivit åldersynt rekommenderas istället ett linsbyte. Det korrigerar ålderssyntheten samt alla dina eventuella övriga synfel.

Memira gör årligen över 20.000 synkorrigerande operationer. Tre av fyra kan göra ögonlaser eller linsbyte. Med en synkorrigerande operation kan Memira åtgärda; närsynt, översynt, astigmatism och ålderssynt.

Din Synsam-optiker med hela vägen

Ögonlaser och ögonoperation

Hos vissa certifierade Synsambutiker kan vi idag erbjuda att ta hand om både förundersökningen och efterkontrollen. Det innebär att din lokala optiker är med dig längs hela resan från första kontakt till den avslutande kontrollen.

Just nu är följande Synsam-butiker certifierade Memira-partners:

• Synsam  Skövde

• Synsam  Östersund Lillänge 

Välkommen att kontakta någon av våra följande butiker för mera information:

Synsam Nacka Forum
Synsam Stockholm S:t Eriksplan
Synsam Skärholmen
Synsam Skövde
Synsam Sundbyberg
Synsam Täby