Populära sökningar

4 tips: Så väljer du rätt cykelglasögon för landsvägscykling

Så väljer du rätt cykelglasögon för landsvägscykling. Synsams sportexpert Gabriel Dalstad går igenom vad som är viktigt att tänka och hur du hittar en optimal passform på dina cykelglasögon.

 

1. Se till att bågen sitter bra

Det viktigaste är att bågen inte glider ner. Den ska inte glida ner på nästa och du ska ha stort synfält.


2. Bra sol och vindskydd

Ett misstag som många gör är att de väljer en för tajt båge och då får man inte tillräckligt bra luftflöde vilket kan ge imma. Tänk också på att rätt solskydd är viktigt. För dig som cyklar i mycket ljusa miljöer rekommenderar vi sportglasögon med låg ljusgenomsläpplighet och hög ljusabsorption.

Läs mer: UV-skydd och spegelglas i dina sportglasögon


3. Välj lins utifrån ljusförhållanden

Välj antingen en fotokromatisk lins som anpassar sig och blir mörk när man är ute i solen och ljus när det är mörkt ute. Cyklar man mycket utomlands där det är soligt, många cyklar i Spanien, rekommenderar vi en mörkare lins med en röd grundfärg som filtrerar bort det mest irriterande ljuset. Tänk på att bågarna täcker runt om så att de inte släpper in för mycket ljus från sidan.

Läs mer: Välj rätt färg på glasen

4. Välj en båge med justerbara skalmar

Något man kan tänka på är att välja en modell med justerbara nässadlar så man kan anpassa dem så att det blir rätt passform för din näsa. Det är också bra om skalmarna går att justera så att de sitter bra. De flesta av modeller sitter bra med dagens hjälmar men om du är osäker kan du ta med hjälmen in i butiken så hittar vi något som sitter bra.

Synsam erbjuder cykelglasögon för landsväg från bland annat Rigel, Rudy Project och Oakley. Köp dina favoriter online eller kom in till någon av våra 500 butiker och prova ut rätt cykelglasögon för dig.

Kolla in hela Synsams utbud av cykelglasögon för landsvägscykling här.

Synsam

Här finns Synsam Sports

Synsam Sports finns i ett urval av våra Synsambutiker över hela Sverige. Synsam Sports erbjuder ett större sortiment av sportbågar och här får du hjälp med slipade sportglasögon för de flesta sporter och fritidsaktiviteter.

Alla Synsam Sports butiker hittar du här