Terminalglasögon - för dig som anställd


Jodå! Vi vet hur det känns! Grusiga ögon, trötthet, huvudvärk, torra ögon, ont i nacken. Detta kan vara tecken på att du anstränger dina ögon när du sitter framför bildskärmen – även om du redan har glasögon. Men oroa dig inte. Med terminalglasögon, alltså glasögon anpassade för bildskärmsarbete, kan du få hjälp med dina besvär.

Rekvisition för terminalglasögon


Behöver du terminalglasögon? Ladda ner din rekvisition här. Fyll i och ta med till din Synsambutik.
Glöm inte att boka tid för synundersökning!

Ladda ner din rekvisition

Terminalglasögon och arbetsmiljölagen

Så här ligger det till; alla som arbetar med bildskärmsarbete mer än en timme per dag har rätt till att få en synundersökning betald av sin arbetsgivare, enligt gällande arbetsmiljölag. Visar det sig då att det finns behov av särskilt anpassade bildskärmsglasögon, och dina privata glasögon inte fungerar, ska arbetsgivaren bekosta även dessa. Bra, va! 

Tillsammans med våra medarbetare går vi igenom dina arbetsuppgifter och gör en fullständig synundersökning. Vi tar sedan fram en lösning för just dina behov. 
Skulle det visa sig att du vill ha glasögon eller linser även privat hjälper vi dig med detta när du ändå är och besöker oss.

Boka synundersökning


Alla som jobbar med bildskärmsarbete minst en timme om dagen har rätt att få en synundersökning betald av sin arbetsgivare.

Ta hand om dina ögon och boka en synundersökning!

Boka här!

Hitta din närmsta Synsambutik


Synsam är Sveriges ledande optikkedja och vi finns över hela landet från Kiruna i norr till Ystad i söder. Med vår stora kunskap och breda sortiment har vi något för alla.

Hitta till din Synsambutik

Tips och råd vid skärmarbete


De flesta av oss tillbringar många timmar framför skärmen under en arbetsdag och många är vi som fortsätter efter arbetstid.
Här hittar du tips på vad du kan göra för att avlasta dina ögon samt tecken på att du behöver glasögon anpassade bildskärmsarbete.

Fem tips vid skärmarbete

Fördelar för dig som är Synsam företagskund


Du som företagskund får även ta del av Synsams kundlöften, bland annat rabatt på privata glasögon, bytesrätt i 90 dagar och 365 dagar service.

Synsams kundlöfte till företagskunder
Snygga glasögon till jobbet
 1. Vasuma Eggeater Seo 58
  Vasuma
  Eggeater Seo 58
  2 299 kr
 2. Fellepini 5012 C1 56
  Fellepini
  5012 C1 56
  1 399 kr
 3. Tom Ford FT5435 001 57
  Tom Ford
  FT5435 001 57
  3 299 kr
 4. Dior DIORSTELLAIREO4 J5G 5815
  Dior
  DIORSTELLAIREO4 J5G 5815
  3 849 kr