Terminalglasögon - för dig som anställd


Funderar du på terminalglasögon? Upplever du att du har grusiga ögon, huvudvärk, torra ögon och ont i nacken efter en hel dag framför datorn? Detta kan vara tecken på att du anstränger dina ögon när du sitter framför bildskärmen – även om du redan har glasögon. Men oroa dig inte. Med terminalglasögon, alltså glasögon anpassade för bildskärmsarbete, kan du få hjälp med dina besvär.

Hur skaffar man terminalglasögon? 

 1. Ladda först ned rekvistionen som du hittar här nedan. Den ska fyllas i av dig och signeras av någon som är ansvarig för just dessa ärenden på ditt jobb. 
 2. Boka en tid för en synundersökning hos någon av våra optiker och glöm inte att ta med dig rekvistionen. 
 3. Vi ser sen till att hjälpa dig med rätt bågar och rätt glas för just ditt arbete. 
 4. Arbetsgivaren står för kostnaden för synundersökning och terminalglasögon, om dina behov uppfyller kravet i arbetsmiljölagen. 

Rekvisition för terminalglasögon


Behöver du terminalglasögon? Ladda ner din rekvisition här. Fyll i den och ta med till din Synsambutik.
Glöm inte att boka tid för synundersökning!

Ladda ner din rekvisition

 

Terminalglasögon och arbetsmiljölagen

Så här ligger det till; alla som arbetar med bildskärmsarbete mer än en timme per dag har rätt till att få en synundersökning betald av sin arbetsgivare, enligt gällande arbetsmiljölag. Visar det sig då att det finns behov av särskilt anpassade bildskärmsglasögon, och dina privata glasögon inte fungerar, ska arbetsgivaren bekosta även dessa. Bra, va! 

Tillsammans med våra medarbetare går vi igenom dina arbetsuppgifter och gör en fullständig synundersökning. Vi tar sedan fram en lösning för just dina behov. 
Skulle det visa sig att du vill ha glasögon eller linser även privat hjälper vi dig med detta när du ändå är och besöker oss.

Boka synundersökning


Alla som jobbar med bildskärmsarbete minst en timme om dagen har rätt att få en synundersökning betald av sin arbetsgivare.

Ta hand om dina ögon och boka en synundersökning!

Boka här!

Hitta din närmsta Synsambutik


Synsam är Sveriges ledande optikkedja och vi finns över hela landet från Kiruna i norr till Ystad i söder. Med vår stora kunskap och breda sortiment har vi något för alla.

Hitta till din Synsambutik
 1. terminalglasögon synsam

Tips och råd vid skärmarbete


Många av oss tillbringar många timmar framför skärmen under en arbetsdag, något som också fortsätter efter arbetstid.
Här hittar du tips på vad du kan göra för att avlasta dina ögon samt tecken på att du behöver terminalglasögon anpassade för bildskärmsarbete.

Fem tips vid skärmarbete
Snygga glasögon till jobbet
 1. Vasuma Eggeater Seo 58
  Vasuma
  Eggeater Seo 58
  2 299 kr
 2. Fellepini 5012 C1 56
  Fellepini
  5012 C1 56
  1 399 kr
  Köp Online