Populära sökningar
man i skyddsglasögon

Skyddsglasögon med styrka

Nu kan du enkelt skaffa skyddsglasögon till jobbet. Om du har din rekvisition redo kan du komma igång direkt.


Vad är slipade skyddsglasögon?

Många arbetsplatser har ett krav på skyddsglasögon. Slipade skyddsglasögon har två uppgifter. Dels att skydda dina ögon, och dels är de en förutsättning för dig att se bra och få en säker och effektiv vardag i ditt arbete. Oavsett arbetsmiljö, har vi på Synsam ett stort sortiment av certifierade, bekväma och funktionella skyddsglasögon slipade för ditt individuella behov. 

Skyddsglasögon och arbetsmiljölagar

I vissa fall, där risk för ögonskador föreligger i arbetet, är arbetsgivarens skyldighet att tillhandahålla synundersökning och skyddsglasögon. Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren tillhandahålla slipade skyddsglasögon då vanliga skyddsglasögon inte kan kombineras med egna korrektionsglas vid till exempel laboratoriearbete eller verkstadsarbete. 

Synsam har skyddsglasögon i många olika modeller och former. Hos Synsam får du träffa en optiker och beroende på synfel och arbetsuppgifter väljer ni tillsammans vilka skyddsglasögon som passar bäst för dig. 

 

Hur skaffar man skyddsglasögon? 

• Ladda ned rekvistionen och fyll i alla uppgifter. Den ska signeras av någon som är ansvarig för just dessa ärenden på ditt jobb. 

• Du kan också skicka en digital e-rekvisition direkt till din arbetsgivare i samband med att du bokar en tid.

Gör så här:

1. Boka en synundersökning här nedan.

2. Välj Synundersökning för Företag - terminalglasögon/skyddsglasögon

3.  Om du vill skicka en digital e-rekvisition kan du välj "E-rekvisition" så kommer din arbetsgivare få mejl direkt för godkännande. 

Vi hjälper dig med rätt bågar och glas för just ditt arbete. 

Boka synundersökning


Arbetsgivaren står för kostnaden för synundersökning och terminalglasögon, om dina behov uppfyller kravet i arbetsmiljölagen.

Frågor och svar om skyddsglasögon

I vissa fall, där risk för ögonskador föreligger i arbetet, är arbetsgivarens skyldighet att tillhandahålla synundersökning och skyddsglasögon. Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren tillhandahålla slipade skyddsglasögon när vanliga skyddsglasögon inte kan kombineras med egna korrektionsglas vid till exempel laboratoriearbete eller verkstadsarbete.

Många arbetsplatser har ett krav på skyddsglasögon. Slipade skyddsglasögon har två uppgifter. Dels att skydda dina ögon, men de är också en förutsättning för dig att se bra och ge en säker och effektiv vardag i ditt arbete.

Det beror på om dina skyddsglasögon kan kombineras med dina egna glasögon. Vissa skyddsglasögon kan medföra att glasögonen under immar igen eller inte tätar mot ansiktet. Du måste kunna utföra ditt arbete på ett säkert sätt.

Huvudvärk, ansträngda och trötta ögon, sveda och svårighet att få eller behålla skarp syn på kan vara tecken på att du ser dåligt. Det är alltid bra att undersöka synen regelbundet. Om du tror att du behöver glasögon med styrka på jobbet - ta kontakt med din arbetsgivare och fråga till vilken optiker de vill att du vänder dig.

Man i glasögon

Terminalglasögon på jobbet

Du som i snitt arbetar en timme per dag framför skärm har rätt att få terminalglasögon bekostad av din arbetsgivare.

Kvinna i glasögon

Är du arbetsgivare?

Här hittar du information om hur du kan erbjuda terminalglasögon eller skyddsglasögon till dina anställda.