Populära sökningar
Kvinna med glasögon

Terminalglasögon för dig som arbetsgivare

Det ska vara enkelt för dig som arbetsgivare att erbjuda glasögon till dina medarbetare. Det gör stor skillnad för bättre mående och trivsel.

Alla tjänar på en arbetsplats där medarbetarna ser klart. Fel glasögon eller skyddsglasögon kan leda till bland annat trötthet, ont i nacken och huvudvärk hos medarbetarna. En arbetsplats där medarbetarna har rätt glasögon däremot ger högre produktiviteten, högre precision, mer motivation och mindre korttidssjukskrivningar.


Rätt till terminalglasögon och slipade skyddsglasögon

Du som arbetsgivare är skyldig att se till att den som arbetar vid bildskärm mer än en timme i snitt under sin arbetsdag genomgår en synundersökning, och vid behov får glasögon anpassade efter sitt arbete. Det står i arbetsmiljölagen. Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren också tillhandahålla slipade skyddsglasögon då vanliga skyddsglasögon inte kan kombineras med egna korrektionsglas vid t.ex. laboratoriearbete eller verkstadsarbete.

Regler för skatteverket

Om du som företag bekostar en anställds terminalglasögon är det en skattefri förmån. Förutsättningen är att den anställde behöver dem i sitt arbete vid en dator. Skattefriheten gäller även progressiva glas om arbetsförhållandena kräver sådana glas.

Ögonen är bland det viktigaste vi har och bra syn är en förutsättning för ett bra arbete. Här kan du som är arbetsgivare få hjälp när det gäller dina medarbetares glasögon. Vi på Synsam hjälper era anställda att se bättre och erbjuder hjälp med allt från terminalglasögon till slipade skyddsglasögon. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare! 

Maila oss

b2b@synsam.com

Ring oss

08-619 28 90

Skräddarsydda lösningar utifrån ditt företag och din anställda

Vi har ett flexibelt system där ni som företag enkelt skräddarsyr en lösning för just era medarbetare. Välj om ni vill gå på lägsta pris eller satsa på premiumglas, addera mervärden eller varför inte slå ett slag för miljön och välj ur Synsams hållbara sortiment?

Oavsett vad ni har för behov har vi lösningen för er. Vi ger er dessutom en klar bild över reglerna som styr den anställdes rätt till bildskärmsglasögon och slipade skyddsglasögon. Tillsammans tar vi fram er policy för hur ni ska leva upp till de anställdas förväntningar samt de krav ni har som arbetsgivare.

Efter att policy och avtal är på plats lägger vi upp era val och fakturerar efter era önskemål. Givetvis gäller er policy och kundlöften i alla våra butiker i Sverige.

Kontakta oss på b2b@synsam.com så bygger vi just er lösning!

HR-ansvarig eller ansvarig tecknar avtalet online

Du kan välja att ta fram ett skräddarsytt avtal via vår tjänst online eller kontakta oss så hjälper vi dig med lösning som passar ert företag.

 


Teckna avtal för ditt företag och dina anställda. Fyll i formuläret och var klar på fem minuter!

Skräddarsydda avtal

Håkan Broman i digitalt möte

Låt oss prata om din ögonhälsa

Oavsett om ni arbetar hemifrån eller från kontoret så är det viktigt att komma ihåg ögonhälsa. Låt oss berätta mer om hur man väljer rätt glasögon, komma med skärmtips eller prata om ögonhälsa i stort. 

Vi kan erbjuda skräddarsydda möten för ditt företag:

• Besök på plats
• Digitala möten
• Konsultation

kvinna i glasögon

Är du anställd?

Här hittar du information om hur du kan erbjuda terminalglasögon eller skyddsglasögon till dina anställda. 

man i skyddsglasögon

Skyddsglasögon med styrka

Behöver du skyddsglasögon? Du som har arbetsuppgifter där risk för ögonskador föreligger har rätt till skyddsglasögon.