1. Terminalglasögon för arbetsgivare

    Terminalglasögon för arbetsgivare

    Det ska vara enkelt för dig som arbetsgivare att erbjuda glasögon till dina medarbetare. Det gör stor skillnad för bättre mående och trivsel.

Alla tjänar på en arbetsplats där medarbetarna ser klart. Fel glasögon eller skyddsglasögon kan leda till bland annat trötthet, ont i nacken och huvudvärk hos medarbetarna. En arbetsplats där medarbetarna har rätt glasögon däremot ger högre produktiviteten, högre precision, mer motivation och mindre korttidssjukskrivningar.

Rätt till terminalglasögon och slipade skyddglasögon

Du som arbetsgivare är skyldig att se till att den som arbetar vid bildskärm mer än en timme i snitt under sin arbetsdag genomgår en synundersökning, och vid behov får arbetsglasögon anpassade efter sitt arbete. Det står i arbetsmiljölagen. Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren också tillhandahålla slipade skyddsglasögon då vanliga skyddsglasögon inte kan kombineras med egna korrektionsglas vid t.ex. laboratoriearbete eller verkstadsarbete.

Terminalglasögon och regler för skatteverket

Om du som företag bekostar en anställds terminalglasögon är det en skattefri förmån. Förutsättningen är att den anställde behöver dem i sitt arbete vid en dator. Skattefriheten gäller även så kallade terminalprogressiva glas om arbetsförhållandena kräver sådana glas.

Ögonen är bland det viktigaste vi har och bra syn är en förutsättning för ett bra arbete. Här kan du som är arbetsgivare få hjälp när det gäller dina medarbetares glasögon. Vi på Synsam hjälper era anställda att se bättre och erbjuder hjälp med allt från terminalglasögon till slipade skyddsglasögon. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare! 

Maila oss

b2b@synsam.com

Ring oss

08-619 28 90

Skräddarsydda lösningar utifrån ditt företag och din anställda

Vi har ett flexibelt system där ni som företag enkelt skräddarsyr en lösning för just era medarbetare. Välj om ni vill gå på lägsta pris eller satsa på premiumglas, addera mervärden eller varför inte slå ett slag för miljön och välj ur Synsams hållbara sortiment?

Oavsett vad ni har för behov har vi lösningen för er. Vi ger er dessutom en klar bild över reglerna som styr den anställdes rätt till bildskärmsglasögon och slipade skyddsglasögon. Tillsammans tar vi fram er policy för hur ni ska leva upp till de anställdas förväntningar samt de krav ni har som arbetsgivare.

Efter att policy och avtal är på plats lägger vi upp era val och fakturerar efter era önskemål. Givetvis gäller er policy i alla våra butiker i Sverige.

Kontakta oss på b2b@synsam.com så bygger vi just er lösning!

Är du anställd?


Behöver du terminalglasögon, skyddsglasögon eller andra typer av skärmglasögon betald av din arbetsgivare? Nu är det enklare än någonsin att beställa och boka tid.

Terminalglasögon för anställda

Skyddsglasögon på jobbet


Behöver du skyddsglasögon? Du som har arbetsuppgifter där risk för ögonskador föreligger har rätt till skyddsglasögon. 

Allt om skyddsglasögon