Optiker – en samhällsviktig funktion

 

Hur gör man om man tillhör riskgruppen under en panemi och inte kan besöka sin optiker som vanligt? Under Covid-19-pandemin hjälpter Synsam 70-plussare och andra i riskgruppen med en Hus-Optiker som svarar på frågor och hjälper människor med sin syn och ögonhälsa. 

Stort behov av synhjälp
Äldre och andra riskgrupper har under coronapandemin fått rådet att inte besöka butiker eller andra miljöer. Samtidigt som dessa målgrupper vill kunna ha ett bra och säkert liv med fungerande synhjälpmedel. Lösningen Synsams Hus-Optiker.

– Att människor söker vår hjälp trots coronapandemi visar att optikern är en samhällsviktig funktion. För att ta hand om riskgrupperna tillsatte vi funktionen Hus-Optiker som tar emot samtal och mejl från människor som just nu inte kan besöka butikerna som vanligt, men som helt uppenbart behöver hjälp, råd och tips för att klara sin vardag, förklarar Lars Wulfing.

Synsam erbjöd samtidigt sina äldre kunder och människor i riskgruppen att besöka utvalda butiker under speciella öppettider, men också hjälp med att leverera hem de färdiga glasögonen. Allt för att det ska vara både tryggt och smidigt att få hjälp.

LÄS MER OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

 

 1. Vi tar ansvar för miljön

  Vi på Synsam ser att vi har både ansvar och
  möjlighet att bidra till att möta de globala
  klimatmål som FN satt upp. 

  LÄS MER

 1. Vi tar ansvar för samhället

  Synsam vill vara med och skapa ett bättre
  liv för människor och samhället i stort. Därför
  jobbar vi också med social hållbarhet.

  socialt ansvar