Populära sökningar
No image

Vi tar ansvar för miljön

Vi på Synsam ser att vi både har ansvar och kan skapa möjligheter genom att värna miljön och klimatet. Det enskilt största initiativet för att minska klimatpåverkan som vi har tagit är att ta hem vår produktion från Asien till Sverige.

Grunden för vårt miljöarbete är en medveten ambition om att i möjligaste mån införa cirkulära flöden i hela verksamheten. Vi eftersträvar ett kretslopp där produktion, konsumtion och återanvändning är sammanlänkat och transparent. Vi ställer höga krav på såväl oss själva som våra leverantörer och har under varje del i vår värdekedja identifierade processer och angreppssätt för ett ständigt pågående förbättringsarbete. Redan på skissbordet av våra produkter ska vi designa för att produkterna håller länge med hög kvalitet så att våra kunder ska kunna göra medvetna och bra val. Genom vår leverantörskod ställer vi krav i våra inköpsprocesser, i produktion och i val transporter. Vi fokuserar också på återanvändning och återvinning.

Synsams produktions- och innovationscenter.

Närproducerade glasögon

Synsams produktions- och innovationscenter på Frösön.

Familj på fjället

Livscykelanalys

Svenskproducerade bågar ger mindre klimatavtryck. 

Synsam Outlet

Synsam Outlet

Glasögon får en andra chans genom Synsam Outlet

Kvinna som sätter i linser.

Plastneutrala linser

Delar av EyeQ:s linssortiment blir plastneutralt. 

Paket i brevlåda

Kortare och bättre transporter

Koncernens målsättning är att alltid transportera produkter på mest klimatsmart sätt. Majoriteten av långväga transporter görs därför sjövägen, där omlastningar undviks. Frakter med Synsams nya sjötransportpartner klimatkompenseras av leverantören fullt ut.

En annan viktig del i vårt hållbarhetsarbete för en minskad miljöpåverkan är en genomtänkt och konsoliderad logistikkedja. Här märks bland annat förläggandet av produktion i Sverige och att ett ökande antal produkter därmed är närproducerade.

Kontinuerlig optimering av butikpåfyllnadsflödet och ett aktivt val av ansvarsfulla förpackningar bidrar också till en minskad miljöpåverkan. 

Sjö i solnedgång.

Vi rensar haven från plast

Varje år hamnar närmare 8 miljoner ton uttjänta fiskenät, plastflaskor och flip-flops i våra hav runt om i världen. 2050 beräknar man att mängden plast kommer gå om mängden fisk. Vår strävan är att vara ett ansvarstagande företag som använder innovation för att hitta lösningar. Som ett steg i rätt riktning har vi skapat en unik glasögonkollektion med bågar av 100 % återvunnen plast från havet.

Kollektionen Fellepini x Sea2See och består av tre modeller i olika färger och utföranden, döpta efter hav runt om i världen.

Glasögonbågarna har tagits fram i samarbete med den spanska organisationen Sea2See, som med hjälp av lokala fiskare samlar in och tillverkar nya produkter av plast.

Med Fellepinis nya kollektion vill vi på Synsam göra det enklare för våra kunder att göra medvetna val för att tillsammans bidra till positiv förändring.

Fors i skog

Vi tar ansvar för samhället

Synsam vill vara med och skapa ett bättre liv för människor och samhället i stort. Därför jobbar vi också med social hållbarhet.