Glasögontrender 2020


Vilka bågar ska du satsa på i höst och vinter? Wai Chan, designchef på Synsam, visar trendiga glasögonbågar 2020 för dam och herr.

Glasögontrender 2020

Hållbarhet är i ropet mer än någonsin när vi tittar på trendiga glasögon hösten 2020. Vi ser mer engagemang som genomsyrar modevärlden och vi kan förvänta oss flera innovativa hållbara material framöver, säger Wai Chan.

Även ikoniska glasögonformer kommer tillbaka som en trend:

– Det hållbara modet handlar också om att minska slit och släng. Folk är mer intresserade av kvalitet och väljer glasögon som håller längre och som gärna har fler funktioner, säger Wai Chan.

Att abonnera glasögon är fortsatt en stark och varaktig trend.

- Du kanske har två eller fler bågar som du bär för olika syften. Till exempel ett par för festligare tillfällen som är lite mer vågade och ett par för vardagen. Abonnemangsbågarna kan dessutom återvinnas för att skapa nya hållbara glasögon, Wai Chan.

Glasögontrend 2020 handlar om hållbarhet


Det kommer fler och fler hållbara glasögon på marknaden från modehus runt om i världen. Synsam erbjuder unika bågar från Circular Collection, som består av återanvända bågar. Under hösten presenteras flera nya modeller med inspiration från naturens kretslopp. Andra varumärken som är i ropet är Fellepinis populära kollektion Sea2See som består av hållbara vuxen- och ungdomsglasögon gjorda av återvunnen plast från havet. Bågarna är tidlösa i sin design vilket i sig gör dem extra miljövänliga.

Fellepini Sea2See

Made in nature – med inspiration från naturen


När vi tittar på glasögontrend 2020 (hösten) kan vi också se att modet inspirerats av naturen, vilket du kan se på bågarnas färg och form. Vi vill helt enkelt återvända till naturen och det gedigna hantverket. Allt fler varumärken hämtar inspiration från tidigare designarkiv och väcker liv i klassiska former. Man tar tillvara på lokala platser och låter tillverkningsprocessen ta tid för att påminna oss om varumärkets DNA. Största fokuset ligger på vad bågen är gjord av. Materialvalet blir viktigare även i bågens detaljer, som till exempel nässadlar i emalj.

Oscar Eide

Hexagon-hybrid en trend 2020


En annan stark glasögontrend 2020 är sammanslagna former. Vi vågar testa hexagon – alltså sexkantiga brillor. Hexagon-bågen var en trend redan förra året, speciellt med tunna metallbågar, men återkommer alltså även i höst med mer mjuk utformning, en slags hybrid som är en blandning på två eller flera former på samma båge. Så vill du testa något lite spännande i år kanske hexagon-hybriden är något för dig.

Alexander McQueen

”Jobba-hemma-bågar”


I och med årets pandemi har det blivit vanligare att jobba hemma. Visste du att det även påverkat glasögonmodet? Fler vill köpa glasögon som en viktig accessoar. Valet faller på bågar med fler detaljer eller glasögon där man ser loggan på bågen tydligare. Det sägs bero på alla videomöten – där det blir så mycket fokus på överkroppen och mindre på nedre delen av kroppen. På engelska går denna trend under namnet "above the keyboard dressing" och handlar helt enkelt om att vi satsar mer på smycken och glasögon och mindre på till exempel skor, som inte syns i skärm. En större båge med kraftigare skalmar är ett säkert val

Fellepini

Skydda ögonen mot det blå ljuset


Ju mer vi sitter framför skärmar desto viktigare blir det att skydda ögonen. 

- En populär ”must have” oavsett ålder är bågar med blåljusfilter. Allt fler jobbar större delen av dagen framför skärm. Just därför blir det viktigare att skydda sig mot det blå ljuset. Bågar med skydd för blått ljus finns både med och utan styrka, säger Wai Chan.

Se Blue Block

Vi tar hand om dina ögon

Med Synsam Lifestyle ingår årliga synundersökningar och alltid fria återbesök om du exempelvis upplever problem eller har andra frågor.

Läs mer