1. Köp glasögon på nätet från Synsam

Köp glasögon på nätet

Vill du köpa glasögon online? Kom igång med din beställning direkt eller läs mer om hur det går till. 
 

Köp glasögon  online 

Så här enkelt är det att beställa glasögon på nätet:

1. Välj båge

Vi har ett stort utbud av modeller, färger och former.

2. Välj styrka

Dina nya bågar är bara ett par klick bort. Om du har ett recept kan du enkelt köpa glasögon här. Du fyller enkelt i den styrka som finns på ditt recept.

3. Om du har gammalt recept

Är ditt recept gammalt bokar du först en synundersökning här. Tänk på att synen förändras regelbundet och att synfel ofta kommer smygande. Plötsligt har du vant dig vid ett sämre seende.

4.  Välj glas

Vi kommer rekommendera vilket glas du behöver utifrån din styrka. Vi har ett standardglas  av hög kvalitet som är lite tjockare än premiumglaset. Vi rekommenderar oftast Standard för dig med lägre styrka. Vi har också ett Premiumglas. Det är ett tåligt och tunt glas med 100 % UV-skydd och högre brytningsindex. Våra Premiumglas ger en bättre synupplevelse – speciellt för dig med lite högre styrka.
Läs mer: Här är de olika glasen som du kan köpa online

5. Lägg till skydd för blåljus

Om du sitter framför skärmen mycket kan det vara en god idé att lägga till skydd mot skärmens ohälsosamma ljus när du köper glasögon online. Behandlingen reflekterar delar av det blå ljuset för ökad komfort och ögonhälsa.
Läs mer: Skydda ögonen från blått ljus från skärmar

Nu är dina glasögon klara för köp i kassan

  1. Synsam Friends

Synsam Friends


Synsam Friends är till för dig. Som medlem får du ta del av förmåner och generösa erbjudanden.

• 365 dagars olycksgaranti 
• 90 dagars öppet köp
• 50% på andra paret glasögon 
• Fria återbesök i ett år

Läs mer

Vanliga frågor om att köpa glasögon på nätet

 

Kan jag beställa progressiva glasögon på nätet?

Vi erbjuder inte progressiva glasögon på nätet. Ett progressivt glas är mer avancerat än ett enkelslipat och behöver anpassas av en utbildad optiker för att du ska få en korrekt synupplevelse. Vi på Synsam är måna om att du får en optimal synupplevelse och därför kan vi i dagsläget inte erbjuda möjligheten att beställa progressiva glasögon online. Boka en synundersökning så hjälper vi dig i din närmaste butik.

Kan jag beställa terminalglasögon online?

Ett terminalglas är oftast ett progressivt glas vilket är mer avancerat än ett enkelslipat. Det behöver därför anpassas av en utbildad optiker för att du ska få en korrekt synupplevelse. Vi på Synsam är måna om att du får en optimal synupplevelse.  Boka en synundersökning här så hjälper vi dig i din närmaste butik.

Läs mer: Så skaffar du ett par terminalglasögon

Kan jag beställa samma bågar på nätet som ni har i butik?

Vi erbjuder ett stort urval av bågar med stor variation av färger och former på nätet. Hittar du en båge som vi inte säljer online är du välkommen in i butiken så kan butikspersonalen hjälpa dig att beställa exakt den båge du vill ha med din unika styrka.

Kan jag beställa vilka glas jag vill när jag köper glasögon via nätet?

När du köper glasögon online kan du välja mellan två olika glas till dina bågar, Standard och Premium. Vi rekommenderar ett av glasen beroende på vilken styrka du har. Har du en högre styrka på dina glas är det alltid bäst att välja vårt tunnare Premiumglas som är gjort av de mest moderna materialen. Vid en lägre styrka mellan +2 och -2 rekommenderar vi Standardglaset. Som kund har du dock alltid möjlighet att välja Premiumglas oavsett styrka för den bästa synupplevelsen. 

Hur lång tid tar det innan jag får hem mina glasögon?

Varje par glasögon är helt unika och tillverkas på beställning. Glas ska slipas i din styrka och passas in i ditt val av båge. Det är ett hantverk helt enkelt! Därför kan det dröja mellan 7 och 14 dagar innan du får glasögonen hemskickad till dig. Det är lika länge som att beställa i butik.

Vad ska jag göra om bågarna inte sitter bra?

Om bågarna du beställt på nätet inte sitter exakt som du ska är du välkommen in i butiken så kan vi försöka hjälpa dig att justera bågarna.

Vad finns för betalningsalternativ?

I samarbete med Klarna erbjuder Synsam fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning och direktbetalning. Läs mer om betalalternativ.

Kan jag ångra mig när jag fått glasögonen?

Ja, du har öppet köp i 90 dagar. Kom ihåg att använda retursedel i paketet.

Vad händer om de går sönder?

Som medlem i Synsam Friends så erbjuder vi 365 dagars olycksgaranti och 100 dagars bytesrätt. Här kan du läsa mer om Synsam Friends
 

Glasögon för barn

Glasögon för barn på nätet

Barnens ögon är extra viktiga. Därför säljer vi inte glasögon för barn på nätet utan välkomnar er till en av våra butiker. Boka tid för ditt barn nu! 

Glasögon för barn