Behöver du sportglasögon med styrka?


Behöver du sportglasögon som skyddar eller glasögon som både skyddar och hjälper dig att se bra när du sportar?

Hos Synsam Sports slipar vi sportglasögon i din styrka, oavsett synfel, och hjälper dig också med progressiva sportglasögon och solglasögon.

Sportar du mycket och vill kunna skydda dina ögon, men är osäker på om du även vill ha dina sportglasögon slipade i dina styrkor? Här reder vi ut vad du ska tänka på när du funderar på slipade sportglasögon: 

Slipade sportglasögon

På vilka avstånd vill du kunna se?
Vi tillverkar sportglasögon med en av tre sorters slipningar: enkelslipning, läsruta/bifokal slipning och progressiv slipning. Slipningarna gäller både när vi slipar glaset som sätts i sportbågen och när vi gör en så kallad optisk insats som fästs innanför dina vanliga sportglasögon. Tillsammans bestämmer vi vilken lösning som är bäst för dig.

 • Enkelslipning - är vanligast inom sportslipningar där glasen görs för avståndsseende. Passar de flesta styrkor. 
 • Sportglasögon med läsruta/bifokal slipning - en läsruta slipas in i glaset, vanligtvis i nederkant (även om vi kan sätta den var som helst i glaset) t.ex. för att kunna läsa scorekortet på golfbanan. På slipade sportglasögon brukar vi göra en sportbifokal slipning dvs läsfältet slipas något mindre i jämförelse med vanliga bifokala glasögon för att premiera avståndsseendet.
 • Progressiv slipning - här övergår glasögonlinsen mjukt från avståndsseende till närseende ju längre ner i glaset man tittar. En sportprogressiv slipning innebär att den progressiva delen börjar längre ner i glaset. Det gynnar avståndsseendet samtidigt som man kan t.ex. läsa en karta  eller se pulsklockan när du är ute och cyklar. Har du vanliga progressiva glasögon till vardags kan du alltså få progressiva sportglasögon när det är dags för sporter som golf, skidåkning eller landsvägscykel. 

Oslipade sportglasögon

Oslipade sportglasögon används av flera olika anledningar, den mest uppenbara är kanske att undvika sol i ögonen och skydda mot UV-ljus men sportglasögon är mycket mer än så. Sportglasögon skyddar mot småstenar och insekter vid t.ex. cykling, de kan förbättra precisionen i ditt golfslag genom att kontrasterna ökar eller dämpa jobbiga reflexer när du seglar. 

Köp dina sportglasögon online 

Synsam Sports har ett stort sortiment av sportglasögon för flera olika sporter. Här hittar du vårt sortiment av sportglasögon från kända varumärken som Oakley, Bliz, Rigel och Rudy Project. Hos Synsam Sports kan du köpa sportglasögon online - alltid fri frakt och snabb leverans! 

 1. Här finns Synsam Sports

  Här finns Synsam Sports

  Synsam Sports finns i ett urval av våra Synsambutiker över hela Sverige. Synsam Sports erbjuder ett större sortiment av sportbågar och här får du hjälp med slipade sportglasögon för de flesta sporter och fritidsaktiviteter.

  Alla Synsam Sports butiker hittar du här

 1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50
 2. Polaroid PLD 6012/N J5G OZ 3

Polariserande glas


Ljus reflekteras när det träffar ett föremål. I polariserade glas finns ett filter som effektivt avlägsnar reflexer. Resultatet blir en skarpare och tydligare bild men man ska veta att de tar bort information som till exempel reflexer från en isfläck. Polariserade skidglasögon kan göra din skidupplevelse skarpare!

Glas som skiftar färg efter ljusförhållandet


Fotokromatiska glas ändrar färg efter ljusförhållandena. De innehåller kristaller som reagerar på UV-ljuset och blir mörkare vid skapare ljus, så att du får bra synförhållanden i oavsett väder. De kan i vissa lägen kännas mörka exempelvis om solen går i moln. Dessa kallas också för transitionsglas och passar perfekt för skidåkning.  

 

Det börjar med en synundersökning

För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. Vi erbjuder synundersökningar för både glasögon och linser.

Boka här