Student


Är du student och vill arbeta extra parallellt med dina studier? Hos oss är många medarbetare studenter. En del studerar till optiker och jobbar extra ute i våra butiker, medan andra läser en annan yrkesinriktning. Oavsett är Synsam alltid ute efter att hitta duktiga och kundorienterade medarbetare som vill utvecklas med oss.

Arbeta extra på Synsam
Om du är intresserad av att arbeta extra som säljare i några av våra butiker hittar du aktuella tjänster under lediga tjänster. Klicka dig vidare till den annons du är intresserad av för att se aktuell anställningsform och tjänstgöringsgrad. Tänk på att många butiker anställer sommarvikarier under sommarmånaderna.

Praktik på Synsam
Vi får praktikförfrågningar av studenter från olika yrkesinriktningar. Det kan vara handelsrelaterade inriktningar men framförallt förfrågningar från optikerstudenter som läser vid Karolinska Institutets och Linnéuniversitetet. Alla studenter med relevant yrkesinriktning är välkomna att göra praktik på Synsam.

Synsam tar hänsyn till:

  • Att mottagande butik eller avdelning på Huvudkontoret har förutsättningar för att utforma praktikperioden på ett sådant sätt att den är givande för både parter.
  • Synsam erbjuder ett praktikupplägg som motsvarar de krav som studenten har i sin kursplan.
  • Praktikanten får en handledare som tillsammans med praktikanten ska gå igenom och lägga upp en plan för praktikperioden, samt fungera som stöd i arbetet.
  • Det är viktigt att praktikanten vid avslutad praktikperiod har tillhandahållit sig värdefulla kunskaper inför framtida lärande, samt har fått en god inblick i hur det är att arbeta på Synsam.

Är du student och vill göra praktik på Synsam?
Om du är optikerstuderande ansöker du antingen direkt till den butik du är intresserad av, eller via vår praktikannons som du hittar under lediga tjänster och som publiceras i god tid inför praktikperioden. Glöm inte att ange vilken period praktiken gäller, samt var i landet du helst av allt vill göra din praktik.

Om du vill göra praktik i butik men inte är optikerstuderande ansöker du direkt till butik. Är du intresserad av att göra praktik på någon av våra avdelningar på Huvudkontoret skickar du din ansökan till rekrytering@synsam.com.

Utbilda dig till optiker
Är du inte optiker i dag men är intresserad av yrket, hittar du mer information om yrket här:Har du frågor som rör arbete eller praktik på Synsam är du välkommen att mejla vår HR-avdelning på rekrytering@synsam.com.