Glasögontrender hösten 2019


Fyrkantiga glasögon, 70-talsglasögon, ljusa eller mörka färger. Vilka glasögon är trendiga just nu? Synsams designguru, Wai Chan, guidar dig genom glasögontrenderna.

Glasögontrender hösten 2019

Vilken trend bland glasögon är hetast just nu?

- Den absolut hetaste trenden just nu är individualismen - att vara unik i sin stil.
Anything goes! säger Wai Chan, som är Head of Design på Synsam.

Du kan ha fyrkantiga glasögon, rektangulära glasögon, ovala, fjärilsformade, runda eller pilotglasögon. Nu går trenden bland glasögon från en extrem till en annan - för både dam och herr. Vi ser både maxi-trenden med jättestora bågar och mini-trenden med minimalistiska tunna bågar. Nu handlar det bara om att visa sig själv och vem man är. Det är tydligt att det finns många olika snygga glasögon att välja på i höst!

70-talsglasögon gör comeback


Precis som i resten av modevärlden inspireras även höstens glasögonkollektioner av 70-talet. Det syns i form av tjocka och kraftiga glasögonbågar i acetat.

De stora retrobågarna som ofta bars av filmstjärnor är nu tillbaka i nya skepnader. Så för dig som är sugen på bågar med mer glamourös touch finns det massor av snygga former att välja mellan - både fyrkantiga glasögon, runda eller rektangulära. Behöver vi säga att 70-talstrenden även syns tydligt bland årets solglasögon?

  1. Fellepini  O35 C15 5621

Stora bågar som vågar ta plats


En spännande trend är oversized som nu finns i olika typer av material. Nu vågar vi låta glasögon ta plats! Det ska vara stort, överdådigt och extravagant. Det kan vara både stora fyrkantiga bågar, eller stora rektangulära bågar. Även helrunda bågar har sin naturliga plats i sällskapet. Det här är helt enkelt bågarna för dig som vill synas och vågar att sticka ut. Många av de större modellerna är inspirerade både av 70-tal och 80-tal.

Transparenta glasögonbågar


Nästan genomskinliga glasögon har varit poppis ett tag och trenden med transparenta glasögon i olika färger håller i sig.Till exempel finns det fina transparent acetat i olika naturfärger som rosa och grön . Så passa att testa vilken nyans och form som klär dig bäst. Genomskinliga solglasögon har vi också sett under sommaren som gick.

  1. Oscar Eide Fredrikstad C15 4720

Tunna metallbågar i hexagon


En annan stark glasögon trend är lite mer unika former på bågar. Vi vågar testa hexagonformade glasögonbågar  - alltså sexkantiga brillor med tunna metallbågar. Hexagon var populära redan tidigare bland solglasögon, och nu återkommer de även i höst- och vinterkollektionerna.  Vi kan också se flera former av glasögon (pilot, fyrkantiga, ovala och runda) med tunna metallbågar.

Även cat-eye trenden håller i sig och del finns flera olika kattiga glasögonmodeller i nyare tappning eller klassiska bågar i vintagestil . Passar speciellt för dig som gillar bågar med feminina snitt.

Tortoise eller sköldpaddsmönster


Tortoise eller sköldpaddsmönster är alltid ett säkert kort. Det finns så många varianter och mönster att du enkelt kan hitta den perfekta bågen för din hudton eller hårfärg. Mönster med inspiration tortoise eller sköldpadda finns som i alla former - välj mellan rektangulära, fyrkantiga eller varför inte runda? Sköldpaddsmönstrade glasögon kallas ibland för spräckliga – och de är alltid tidlösa!

  1. Fellepini x Sea2See Sargasso C4 5514

Hållbara glasögon - sustainable choice


Den största och kanske viktigaste trenden är hållbara glasögonbågar. Det finns stor efterfrågan på hållbara glasögon eller ekobågar. Det är många som vill välja en glasögonbåge som får det att kännas bra i magen. Vi på Synsam är extra stolta över designsamarbetet med organisationen Sea2See. Tillsammans har vi tagit fram en hållbar kollektion med glasögon gjorda av återvunnen plast från haven. Det finns 6 olika bågar från varumärket Fellepini Sea2See, så du kan lätt hitta just din favorit.

Vi tar hand om dina ögon

Med Synsam Lifestyle ingår årliga synundersökningar och alltid fria återbesök om du exempelvis upplever problem eller har andra frågor.

Läs mer