EXTRA TRYGGHET FÖR DIG SOM TILLHÖR EN RISKGRUPP

Håll avstånd

Vi vill att alla ska känna sig så säkra som möjligt och håller avstånd i butik.


 

Munskydd

Vår personal använder munskydd eller visir när du i riskgruppen besöker oss.


 

Är du i riskgruppen och har behov av en synundersökning eller behöver komma in i butiken för att få hjälp med ett ärende? Awet Tesfamariam, optiker på Synsam, vägleder dig. 

Coronapandemin har pågått sedan i mars och vi på Synsam vet att många, även personer i riskgruppen, har behov av att träffa optiker och få hjälp i butiken. Synsam har därför speciella öppettider för personer i riskgruppen i vissa av våra butiker. 

– Våra butiker har speciella öppettider för dig i riskgruppen. Ring din lokala butik för att höra vad som gäller i just din butik, säger Awet Tesfamariam. 

I Synsams butiker upprätthåller vi alltid god hygien och är extra noga under pandemin. 

– De riktlinjer som finns följs inte bara till punkt och pricka utan nu gör vi allt extra noggrant. Innan varje kundkontakt så tvättar vi självklart händerna noga och använder handsprit. Handinstrument och övrig utrustning som kommer nära besökaren desinficeras givetvis, säger Awet Tesfamariam. 

Vi använder munskydd och visir

Vi har också infört nya rutiner i våra butiker. Vår personal använder nu alltid munskydd eller visir när du i riskgruppen besöker oss.

- Tala gärna om för butikspersonalen att du är riskgruppen om det inte framgår, säger Awet Tesfamariam. 

Läs mer: Vi garanterar alltid god hygien i våra butiker  

Eftersom allt fler kunder hör av sig med frågor har vi lagt extra resurser på att svara. 
- Vi på Synsam är medvetna om att många är oroliga och vi vill gärna hjälpa till och svara på så många frågor vi kan. Här hittar du flera frågor och svar samlat, säger Awet Tesfamariam. 

Vi ringer upp

Vi ringer upp innan ditt besök och försäkrar oss om att du är frisk.

Handsprit

Innan varje kundkontakt så tvättar vi självklart händerna noga och använder handsprit.

Rengör bågarna regelbundet

Vi rengör alla bågar regelbundet.

Rengör utrustning

Vi torkar av all utrustning mellan varje besök. Handinstrument och övrig utrustning som kommer nära besökaren desinficeras givetvis också.

Speciella öppettider

Våra butiker har speciella öppettider för dig i riskgruppen. Ring din lokala butik för att höra vad som gäller i just din butik. De försöker hjälpa dig att hitta en lösning som passar dig.