1. Ida Malmblad barnoptiker och expert på barn glasögon

    Ida Malmblad

    Barnexpert

    Ida Malmblad är barnexpert och Business Manager för Kids & Young. Hon brinner för att verkligen komma till bukt med barn och ungas synproblem och inte bara hitta nya styrkor. 

    FRÅGOR & SVAR OM BARN

Om Ida Malmblad

Ida Malmblad är barnexpert och Business Manager för Kids & Young. Hon brinner för att verkligen komma till bukt med barn och ungas synproblem och inte bara hitta nya styrkor.

Bakgrund

Ida Malmblad är legitimerad optiker och har jobbat länge inom optikbranschen både som optiker och butikschef. Hon har alltid intresserats sig extra för barns ögon, hitta eventuella underliggande problem och att barn ska känna sig trygga när de besöker en optiker. Idag är Ida Malmblad ansvarig för Kids & Young. Hon arbetar bland annat med Synsams projekt Alla ska se, där Synsam delar ut gratis aktivitetsglasögon för barn. 

Min vision

I Sverige ökar närsyntheten bland barn och unga. Jag brinner för att vända den negativa utvecklingen och tror att det krävs en ordentlig satsning inom svensk ögonhälsa med skolan i fokus. Vi måste bli bättre på att gå in med insatser tidigt och på så vis ge barnen de absolut bästa förutsättningarna. Ju tidigare man upptäcker ett synfel desto tidigare kan man sätta in rätt behandling. Precis som att vi går till tandläkaren varje år, hoppas jag att vi i framtiden kommer se till att barnen också får kontrollera synen mer regelbundet från en tidigare ålder. 

Motto

" Ju tidigare vi upptäcker synfel hos barn, desto större effekt kommer behandlingen att få". 

Missa inte våra andra experter


 

  1. Håkan Broman, expert på ögonhälsa

Håkan Broman, glasögon


Håkan Broman är Synsams kliniska expert och leder arbetet med att utveckla Synsams sortiment och tjänster.

Läs mer

Lars Wulfing, Sportoptiker


Lars Wulfing är sportoptiker och specialiserad på optiska lösningar för olika sporter.

Läs mer

Wai Chan, design och trender


Vill du veta redan nu vad som är trendigt två år fram i tiden? Då är det Wai du ska fråga! 

Läs mer