Populära sökningar
Synsam

Vår expert på sportoptik

Lars Wulfing är Synsams expert på sportoptik.

mer om lars wulfing

Självklart kan du få dina sportglasögon slipade i din styrka. På Synsam kan vi slipa dina sportglasögon efter dina behov. Du kan få sportglasögon för avstånd, progressiva sportglasögon, sportglasögon för brytningsfel och även med prisma. Det innebär att du kan utöva din sport – och även se bra! Bra sportglasögon kan också hjälpa dig att förbättra dina resultat. Hjärnan är den del av kroppen som behöver mest energi, och det är hjärnan som faktiskt ser. En stor del av hjärnan har att göra med synen så därför är det är viktigt att man eliminerar störningar, till exempel reflektioner som distraherar. Det tar energi från utövaren!
Det finns flera olika färger på linserna till sportglasögon, till exempel bruna, gula, röda eller rosa. De ger alla olika upplevelser och det är ganska vanligt att man har flera par linser som man kan byta med. Gula glas passar bäst när det är molnigt, medan orange och bruna glas passar bättre när solen är framme. Men förutom att färger skyddar ögat mot skadliga solstrålar så kan de också ge dig bättre kontraster och en skönare upplevelse när du till exempel cyklar i skogen eller på landsväg. För dig som kund kan det ibland vara svårt att veta vilken färg som passar just din sport. Kom in till någon av våra butiker så kan vi berätta mer och du kan testa dig fram till de glasögon som passar dig bäst! Du kan också läsa mer i vår guide.
Absolut! Böjda eller kupade linser är perfekta för att täcka ögat väl. Dels ger detta ett bra skydd mot solljus från sidan, men de skyddar också ögonen från vattenstänk, grus, kvistar och andra saker som plötsligt kan dyka upp när du är ute i naturen eller på cykeltur. Synsams sportglasögon har kupade glas som är optiskt kompenserande vilket innebär att de inte förvränger din syn. De är olika tjocka för att kompensera glasögonens kupning. Det betyder att en golfboll ligger exakt där du tror att den ligger när du ser den på green eller i ruffen, och inte en centimeter åt något annat håll. Och om du har cykelglasögon, så ser du att cykeldäcket är där det ska vara, vilket är oerhört viktigt om du till exempel cyklar i en klunga.

MER UR VÅR KUNSKAPSBANK

Synsam

Sportglasögon med styrka kan förbättra din prestation

Slipade solglasögon
Synsam

Innovativa sportglasögon för atleter

Guide till Oakley Radar
Synsam

Så väljer du rätt rätt efter sport

Guide till sportglasögon
Synsam

Stort utbud av goggles

Skidglasögon