Skyddsglasögon - för dig som anställd


Slipade skyddsglasögon har två uppgifter. Dels att skydda dina ögon, men de är också en förutsättning för dig att se bra och ge en säker och effektiv vardag i ditt arbete. Individuellt slipade skyddsglasögon ingår i den personliga skyddsutrustningen och är en lönsam investering, för så väl arbetsgivare som arbetstagare. 

Skyddsglasögon slipade i din styrka 

Oavsett arbetsmiljö, har vi på Synsam ett stort sortiment av certifierade, bekväma och funktionella skyddsglasögon slipade för ditt individuella behov. Hör av dig eller kom in till närmsta butik, så hjälper vi dig att hitta rätt.

Hur skaffar man skyddsglasögon till jobbet?  

1. Ladda ned rekvisitionen här nedan och fyll i den. 

2. Boka tid för synundersökning i någon av våra butiker - glöm inte rekvistionen. 

3. Vi hjälper dig att hitta rätt modell av skyddsglasögon och rätt styrka för dig. 

4. Arbetsgivaren står för kostnaden om du uppfyller kraven i arbetsmiljölagen. 

Rekvisition för skyddsglasögon


Behöver du skyddsglasögon? Ladda ner din rekvisition här. Fyll i och ta med till din Synsambutik. Glöm inte att boka tid för synundersökning!

Bilden visar ett exempel med bågar från Bollé och glas från Zeiss

Ladda ner din rekvisition

Boka synundersökning


Alla som jobbar med bildskärmsarbete minst en timme om dagen har rätt att få en synundersökning betald av sin arbetsgivare.

Ta hand om dina ögon och boka en synundersökning!

Boka här!

Hitta din närmsta Synsambutik


Synsam är Sveriges ledande optikkedja och vi finns över hela landet från Kiruna i norr till Ystad i söder. Med vår stora kunskap och breda sortiment har vi något för alla.

Hitta till din Synsambutik

Tips och råd vid skärmarbete


De flesta av oss tillbringar många timmar framför skärmen under en arbetsdag och många är vi som fortsätter efter arbetstid.
Här hittar du tips på vad du kan göra för att avlasta dina ögon samt tecken på att du behöver glasögon anpassade bildskärmsarbete.

Fem tips vid skärmarbete

Fördelar för dig som är Synsam företagskund


Du som företagskund får även ta del av Synsams kundlöften, bland annat rabatt på privata glasögon, bytesrätt i 90 dagar och 365 dagar service.

Synsams kundlöfte till företagskunder