Populära sökningar
gula persol solglasögon

Persol solglasögon

Italienska Persol har en lång tradition av att göra solglasögon av hög kvalitet.  Faktum är att varumärket är ett av världens allra första inom glasögon. Bågarna handtillverkas i Persols fabrik norr om Venedig. Varenda båge ska gå igenom hela 31 manuella produktionssteg innan den är färdig. Persols solglasögon är unisex och passar för både dam och herr.

Visar 0-28 av 97 Produkter

Varumärke:

Persol

Välj sida

Persol har anor från 1938

Giuseppe Ratti var fotograf men ägde också en liten optikbutik. År 1917 bestämde han sig för att skapa glasögon som skulle vara av högsta kvalitet och motsvara de hårda krav som dåtidens piloter, som ofta flög i öppna flygplan, hade på ett par glasögon. Efter några framgångsrika år, då både italienska och amerikanska flygvapnet köpte in Rattis glasögon, lanserade han i större skala 1938.

Den klassiska pilen

Efter kriget introducerades den klassiska metallpilen på bågens skalmar. Denna pil används än idag och har blivit en symbol för varumärket Persol. Förutom denna är företaget känt för sina unika patenterade flexlösningar i skalmarna. Företaget har lyckats att kombinera ett uttryck som både är tidlöst och högst modernt med de höga kraven på kvalitet. 

Italienskt hantverk

Materialet som bågarna görs av består av 95% bomull, vilket gör att bågarna känns mjuka och behagliga mot huden. Bågarna handtillverkas i Persols fabrik norr om Venedig. Varenda båge ska gå igenom hela 31 manuella produktionssteg innan den är färdig.

Persol och Steve McQueen

Persol solglasögon
Persol solglasögon av modell PO0714SM 96/S3 5421.

Det är svårt att prata om Persols solglasögon utan att nämna den amerikanska filmstjärnan tillika stilikonen Steve McQueen. Solbrillorna i modell 714 blev omåttligt populära efter att skådespelaren bar dem i filmen Thomas Crown Affair från år 1968. Resten, är stilhistoria! 

Men historien fortsätter in i nutid. Hos Synsam kan du hitta de ikoniska solglasögonen från Persol – alltid med snabba leveranser! 

Efterlängtad comeback

Efter ett uppehåll i produktionen under 1980- och 90-talet, presenterade Persol i början av 2000-talet en ny kollektion. Kollektionen gick under namnet Steve McQueen och bestod av den ikoniska 714-modellen. Än idag präglas solglasögonsutbudet av samma anda som både Persol och Steve McQueen gjort sig kända för, det vill säga en klassisk elegans som tål tiden test.