1. Made in Sweden

Under sommaren 2022 öppnade Synsam Nordens första storskaliga och moderna tillverkningsindustri för glasögon. Produktions- och innovationscentret på Frösön utanför Östersund är en av världens mest moderna och innovativa anläggningar för produktion av glasögon.

 

Det är en flytt som skapar skillnad som syns. Det är en satsning som ger många nya arbetstillfällen och en produktionskapacitet på en miljon glasögon om året av återvunna och lokala material. Allt för att vår miljöpåverkan ska bli så minimal och skonsam som möjligt. 

LÄS MER OM NYA PRODUKTIONSCENTRET

 1. JÄMTÖ - En ny SVENSKTILLVERKAD KOllektion 

  Kollektionen består av sex återvinningsbara bågar som hämtar inspiration från den jämtländska naturen och bygdens historia.

   JÄMTÖ

 1. Bröderna NORÉN GER JÄMTÖ TONER 

  Nya låten är specialkomponerad för Synsams hemflytt.

  LÄS MER

Nya jobb i östersund

Synsams produktions- och innovationscenter på Frösön utanför Östersund, står nu klart! Här producerar vi Synsams svensktillverkade glasögonbågar. Första kollektionen heter Jämtö™. Vår hemflytt är ett historiskt viktigt steg i vår strävan efter att bidra till ett minskat klimatavtryck i form av kortare transporter samt fokus på cirkulära, återvunna och närproducerade material.

Personalstyrkan som arbetar i anläggningen och med våra kollektioner uppgår just nu till cirka 50 medarbetare. I takt med att vår produktion ökar välkomnar vi nya medarbetare, rekryteringen pågår löpande.

Vi kommer löpande att söka medarbetare till bland annat vår produktion, administrativa roller samt till ledande roller inom produktion och teknik. 

Rekryteringen pågår. Se alla lediga tjänster i listan nedan eller besök vår rekryteringsportal.

Vanliga frågor om rekryteringen till Synsams produktionscenter

Hur många ska ni rekrytera?

I takt med att produktionsvolymerna ökar kommer vi också att rekrytera fler medarbetare på löpande basis. Vi räknar med att vi på sikt blir det cirka 200 personer som arbetar i anläggningen och med våra kollektioner.

Hur länge kommer rekryteringen pågå?

Eftersom rekryteringen styrs av produktionsvolymerna är det svårt att säga exakt hur länge rekryteringen kommer pågå, men vi räknar med att rekrytera löpande även under de kommande åren.

Jag hittar ingen roll som passar mig. Kan jag söka ändå?

Du är varmt välkommen att skicka in en generell intresseanmälan! Vi kommer då att få möjlighet att se din profil och bakgrund och veta att du är intresserad av att arbeta hos oss. Ser vi att det finns en matchande roll framåt tar vi gärna kontakt.

Jag har redan skickat in en intresseanmälan – behöver jag söka igen?

Ja! Vi ser gärna att du söker den roll du är intresserad av, då vet vi att du är intresserad av just den utlysta rollen.

Jag har sökt ett jobb tidigare och vill nu söka igen - behöver jag göra ert personlighetstest på nytt?

Nej, om du sökt ett jobb tidigare och gjort vårt personlighetstest behöver du inte göra det igen, utan du kan då välja att använda ditt tidigare test. Vill du göra om testet går det bra att göra om, dock max en gång till. Vid frågor går det utmärkt att direkt kontakta vår samarbetspartner Alva Labs, som ansvarar för testerna.

Hur ser arbetstiderna ut?

I dagsläget arbetar våra produktionsmedarbetare i ett skift mellan klockan 07.00 och 16.00. I takt med att vi blir fler och produktionsvolymerna ökar är det sannolikt att vi går över till arbete i tvåskift.

Östersund
Här ligger Synsam Groups nya fabriks- och innovationscenter i jämtländska Östersund.

 

Fakta


Produktionskapacitet: Över en miljon glasögon/år.
Byggnaden: Synsams fabrik- och innovationscenter ligger på Frösön utanför Östersund på före detta Jämtlands flygflottilj Hangar 90 på Frösö Park. Den är cirka 8100 kvadratmeter stor. Både exteriör och interiör har återanvänds i så stor utsträckning som möjligt.

Kolla in vår nya kollektion Jämtö:

 1. JÄMTÖ O1 C3 5120
  JÄMTÖ
  O1 C3 5120
  2 950 kr
 2. JÄMTÖ O4 C66 5418
  JÄMTÖ
  O4 C66 5418
  2 950 kr
 3. JÄMTÖ O2 C68 4919
  JÄMTÖ
  O2 C68 4919
  2 950 kr
 4. JÄMTÖ O3 C69 5118
  JÄMTÖ
  O3 C69 5118
  2 950 kr
 5. JÄMTÖ O6 C3 5516
  JÄMTÖ
  O6 C3 5516
  2 950 kr
 6. JÄMTÖ O3 C14 5118
  JÄMTÖ
  O3 C14 5118
  2 950 kr
 7. JÄMTÖ O6 C68 5516
  JÄMTÖ
  O6 C68 5516
  2 950 kr
 8. JÄMTÖ O6 C1 5516
  JÄMTÖ
  O6 C1 5516
  2 950 kr
 9. JÄMTÖ O3 C1 5118
  JÄMTÖ
  O3 C1 5118
  2 950 kr
 1. Upptäck våra mer medvetna glasögonbågar

  Sugen på att testa ett par glasögonbågar gjorda av återvunnen plast eller gamla glasögon? Upptäck vårt sortiment redan idag.

  SE VÅRT UTBUD

 

LÄS MER OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

 1. Vi tar ansvar för miljön

  Vi på Synsam ser att vi har både ansvar och
  möjlighet att bidra till att möta de globala
  klimatmål som FN satt upp. 

  LÄS MER

 1. Vi tar ansvar för samhället

  Synsam vill vara med och skapa ett bättre
  liv för människor och samhället i stort. Därför
  jobbar vi också med social hållbarhet.

  socialt ansvar