Soon Made in Sweden


Just nu tittar du rakt in i framtiden. Du ser något som ännu inte riktigt finns. En dröm som nu blir verklighet. Inom en snar framtid flyttar vi nämligen hem vår produktutveckling och produktion till vår nybyggda glasögonfabrik och innovationscenter på Frösön.


Det är en flytt som skapar skillnad som syns. Det är en satsning som ger många nya arbetstillfällen och en produktionskapacitet på en miljon glasögon om året av återvunna och lokala material. Allt för att vår miljöpåverkan ska bli så minimal och skonsam som möjligt. 
 

Östersund
Här byggs Synsam Groups nya fabriks- och innovationscenter i jämtländska Östersund.

 

nya jobb i östersund

Vi kommer att behöva såväl medarbetare som ledande roller inom produktion,
men även tjänstemän och administrativ personal till det team som ska formas för att förverkliga vår glasögonfabrik och vårt innovationscenter i Östersund.

Nu har vi börjat rekryteringen! Se alla lediga tjänster i listan nedan eller besök vår rekryteringsportal.

Fakta


Produktionskapacitet: Över en miljon glasögon/år.
Byggnaden: Synsams fabrik- och innovationscenter uppförs i Östersund på före detta Jämtlands flygflottilj Hangar 90 på Frösö Park. Den blir cirka 8100 kvadratmeter stor. Både exteriör och interiör återanvänds i så stor utsträckning som möjligt.

Tre frågor till Håkan Lundstedt, vd på Synsam Group
 

Varför planerar ni att flytta produktionen från Asien till Sverige?
– Synsam Groups nya fabriks- och innovationscenter som uppförs i Östersund kommer att ha fokus på hållbar produktion och produktdesign samt cirkulära kretslopp. Vi vill ta ansvar för hela flödet med hållbar produktion och konsumtion. Genom denna satsning minskar vi vårt klimatavtryck avsevärt. Därför är flytten av vår produktion till Sverige både ett historiskt och samtidigt viktigt nästa steg i Synsams strävan att bli ett ännu mer hållbart företag med hållbara val för våra kunder.

Berätta lite om Synsam Groups nya fabriks- och innovationscenter

Håkan Lundstedt
Håkan Lundstedt, VD och koncernchef för Synsam Group.

– Anläggningen byggs just nu precis utanför Östersund, i Jämtlands före detta flygflottilj Hangar 90 på Frösö Park. Fabriken planeras ha en produktionskapacitet om 1 miljon glasögon per år och kommer att utgöra Nordens första moderna tillverkningsindustri för glasögon på 8100 kvm. En viktig faktor är återanvändandet av en befintlig lokal, då detta är fördelaktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. I konstruktionsfasen kommer fokus ligga på miljövänliga alternativ och byggelement i möjligaste mån, där återbruk av fastigheten både utvändigt och invändigt blir centralt. Fokus i tillverkningen kommer att ligga på innovation inom cirkulära, återvunna och lokala material. Målsättningen är att den blir ett utbildningscenter och destination, inte bara för Synsam, utan också för kunder från när och fjärran, näringslivet samt för utbildningar inom ögonhälsa.

Vad betyder det här för Östersund?
– Vi räknar med att erbjuda många nya jobb redan från start. Det blir en av Östersunds största privata arbetsgivare. Vi har fått otroligt positiv respons från de som bor i Östersund och närområdet.

 

LÄS MER OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

 1. Vi tar ansvar för miljön

  Vi på Synsam ser att vi har både ansvar och möjlighet att bidra till att möta de globala klimatmål som FN satt upp. Läs mer om hur Synsam jobbar aktivt med miljöarbete.

  synsams miljöarbete

 1. Vi tar ansvar för samhället

  Synsam vill vara med och skapa ett bättre liv för människor och samhället i stort. Därför jobbar vi också med social hållbarhet.

  socialt ansvar

 1. Vår vision

  Läs mer om Synsam vision och strategi för att nå de hållbara målen.

  vår vision