Populära sökningar
Synsam
Synsam

Glasögonbågar

FÖR DAM & HERR


Letar du efter nya snygga glasögonbågar? Här hittar du tips och inspiration för glasögonbågar dam och glasögonbågar herr. Och våra egna Synsam glasögonbågar. 
SE ALLA GLASÖGON 

 

10 Glasögonbågar dam

Synsam

Hur väljer jag rätt glasögonbågar?

Wai Chan, Synsams designguru, har tipsen för dig som vill hitta snygga glasögonbågar med skön komfort.  

5 tips - så väljer du rätt glasögonbåge:
 

1. Bekvämlighet går först. En bekväm båga ska bäras enbart av öronen och näsryggen. Den undre kanten bör inte vila mot kinderna, ens när du ler. En tumregel är att bågens underkant sitter någon millimeter ut från kinderna, mellanrummet hjälper till så att glasen inte immar igen. Om du väljer ett par större bågar är detta extra viktigt att tänka på. 

Det absolut viktigaste är att du känner dig bekväm med dina glasögonbågar. Skulle du köpa ett par byxor eller skor i fel storlek? Antagligen inte. Tänk likadant med dina glasögon. 

 

2. Generellt ska bågen inte sitta högre upp än ögonbrynen. Det är även opraktiskt om ögonbrynen smutsar ner glasen.

3. Bredden och längden på näsryggen är bra att tänka på eftersom den påverkar var bågens så kallade näsbrygga hamnar. En bredare näsrygg behöver ofta en båge med justerbara nässadlar och en längre näsrygg ser kortare ut om näsbryggan inte hamnar för högt upp.

4. Bågen bör inte vara överdrivet bredare än ansiktets bredd vid tinningarna. Och tvärtom. Med undantag om det är en Oversized-look man eftersträvar då är det helt rätt att bågen ska vara mycket bredare än normalt.

5. Hur långt är ditt avstånd från örat till näsan? De allra flesta har ungefär lika långt och passar i standardstorleken på glasögon. Med det varierar och vissa personer har kortare avstånd mellan öron och näsan och vissa längre. Därför är det viktigt att tänka på att skalmlängden på glasögonen blir rätt, alltså längden på “armen” som håller glasögonen på ditt ansikte.

Våra stilexperter i butiken kan alltid hjälpa dig med tips och råd!

Läs mer: Solglasögontrender 2023

LÄS MER

Synsam

Senaste trenderna.

Trend
Synsam

Vilka glasögon passar din ansiktsform?

Trend
Synsam

Se vårt hållbara sortiment.

Hållbarhet
Synsam

Testa dina bågar online!

Glasögon
Synsam

ALLT BÖRJAR MED EN SYNUNDERSÖKNING

Drar du dig för att gå och kolla synen av rädsla att något ska vara fel med din syn? För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. På Synsam kan du lita på att optikern gör en noggrann undersökning av dina ögon när du behöver glasögon eller linser.

BOKA TID