Tecken på att ditt barn behöver glasögon


Har ditt barn myror i brallorna, svårt att sitta stilla och är okoncentrerad? Eller blinkar barnet ofta, är röd i ögonen och klagar över huvudvärk? Beställ tid för synundersökning för att kontrollera om ditt barn behöver glasögon!

I dag har nästan vart fjärde barn problem med synen. Och att sitta i skolbänken när man inte riktigt ser vad som händer, det gör självklart att man hellre pysslar med annat. Busar, pratar och leker. Eller på allvar börjar tro att skolan är jättetråkig.
Det är synd. För ofta räcker det med en synundersökning och ett par schyssta glasögon för att saker och ting ska falla på plats.

Av naturliga skäl kan det vara svårt som förälder att ta reda på om ens barn har synproblem. Ofta kan barnet inte ens sätta ord på vad som händer. Oavsett om barnet sett dåligt så länge han eller hon kan minnas, eller om förändringen kommer krypande, kan det vara svårt att förklara.

Men det finns signaler att hålla utkik efter. Om ditt barn blinkar ofta, är röd i ögonen, ögonen tåras och barnet sitter nära boken eller tv:n. Eller om barnet ofta har ont i huvudet, har svårt att koncentrera sig och klagar över skolan. Då kan det vara på sin plats att boka in en synundersökning.

På Synsam gör vi barnanpassade synundersökningar på barn över åtta år. Yngre barn ska undersökas av ögonläkare. Visar det sig sedan att ditt barn har problem med synen kan det vara bra att veta att de flesta landsting har bidrag för barnglasögon. Numera finns det en uppsjö av snygga, coola, bekväma och roliga glasögon för barn. Det innebär inte bara att världen blir lite klarare. Sannolikheten att glasögonen kommer att älskas också för sitt utseende är idag större än någonsin.

  1. Boka tid för synundersökning


    På Synsam gör vi barnanpassade synundersökningar på barn över åtta år. Nedan kan du boka synundersökning för ditt barn om du misstänker att ditt barn ser dåligt, eller kontakta din närmaste butik här

    Boka synundersökning