Du har graderat din kontaktlins 8 eller lägre
 

Nästintill alla kan bära kontaktlinser, så risken att du behöver sluta med kontaktlinser är väldigt liten. Därför är det så otroligt viktigt att du som kund känner dig bekväm med att berätta för din optiker om något könns fel. Det kan vara så att du upplever problem helt i onödan och att det bara kan vara ett byte till en annan typ av lins som behövs. Din ögonhälsa är vår högsta prioritet- boka en synundersökning hos oss så pratar vi om problemen du upplever i lugn och ro och hittar den optimala linser för dig.

Behöver du boka en undersökning?
 

Vilka besvär upplever du med ditt kontaktlinsbärande?


 

Torra ögon

Torra ögon

Att dina ögon känns torra, trötta eller att du inte kan bära dina linser så länge du önskar kan bero på flera faktorer så som skiftande aktiviteter och miljöer, tex mycket tid spenderad framför digitala skärmar eller i utrymmen med luftkonditionering. I dessa fall rekommenderar vi våra kunder att prova ACUVUE® OASYS 1-Day som har en tårliknande molekyl som ligger inbäddad i linsen. Studier har visat att 8 av 10 kunder som använder linsen säger att ögonen inte känns torra och att de aldrig eller bara sällan upplever trötta ögon*

*JJV data på fil 2015, utvärdering av en veckas dagsbruk, n=119 bärare av mjuka kontaktlinser, 81,5% upplevde sällan/aldrig ögontrötthet

Obekväma linser

Obekväma linser

Olika typer av kontaktlinser kan användas olika länge innan du byter par till exempel endagslinser, tvåveckorslinser eller månadslinser. Om du använder dina linser under en längre tid kan det bildas beläggningar på linsen som gör att du kan uppleva en sämre komfort eller synkvalité. För din ögonhälsas skull rekommenderas det därför att du väljer en endagslins så du får en nu fräsch lins varje dag. Med ACUVUE® OASYS 1-Day får du samma höga komfort och synkvalité varje dag och kan slänga linsen i slutet av dagen.

Suddig syn

Suddig syn

Det är såklart svårt att säga vad detta beror på utan att du kommer in till oss för en undersökning. Först och främst är det viktigt att du har rätt styrka i dina kontaktlinser. Har du brytningsfel spelar det även stor roll att linsen sitter stabilt på ögat och inte roterar för att du ska få en skarp och klar syn. Det kan också vara så att du har ett litet brytningsfel men inte fått det korrigerat. ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM har en Eyelid Stabilised Design som håller linsen stabil på ögat när du blinkar.

  1. ACUVUE® OASYS 1-Day

ACUVUE® OASYS 1-Day


ACUVUE® OASYS 1-Day är en endagslins som erbjuder hög komfort och synkvalité. Dess inbäddade tårliknande molekyler hjälper till att hålla tårfilmen stabil, och motverkar känslan av torra och trötta ögon samt ger dig en klar och skarp synupplevelse. Perfekt för dig som ställer höga krav på dina linser och inte är villig att kompromissa.

Köp linser

Vad händer om det visar sig att den linser jag har idag
inte är optimala för mina ögon?

 

Det är absolut ingen fara. Det viktigaste är bara att optikern du träffar hos oss får chansen att förstå de problem du upplever och kan kartlägga vad du behöver. Det kan ju faktiskt vara så att dina behov har förändrats sedan du fick dina nuvarande kontaktlinser.

Ibland kan det också vara så att det är lättare att gradera din känsla på en skala, likt den du svarade på här ovan, än att sätta ord på vad du känner. När du kommer in till oss på undersökning kan vi ställa frågor som exempelvis hur ofta du upplever att dina ögon känns torra eller trötta, om du upplever att dina linser känns bekväma eller om du kan använda linserna så länge du önskar under dagen. Hos Synsam gör vi även en grundlig undersökning av ögonens hälsa, för att vid ett tidigt stadie upptäcka potentiella förändringar som kanske inte alltid känns.

När vi har bra koll på hur du upplever din nuvarande lins och din ögonhälsa är det lättare att erbjuda en lins som vi tror kan passa dig och som optimerar din komfort och synkvalité.


 

Fri frakt och snabb leverans

Hos Synsam kan du köpa linser online till ett bra pris, och vi erbjuder
alltid fri frakt och snabb leverans. Om du beställer dina linser före 15.00 har du dem i brevlådan redan nästa dag.

KÖP LINSER

Boka synundersökning

Skulle du behöva göra en synundersökning innan du skaffar nya linser kan du enkelt boka tid online, så tar våra legitimerade optiker hand om dig och gör en noggrann undersökning av ögat och eventuella synfel.

BOKA synundersökning