Behöver du slipade eller oslipade sportglasögon?


Behöver du glasögon som skyddar eller glasögon som både skyddar och hjälper dig se bra när du sportar?

Hos Synsam Sports slipar vi sportglasögon och solglasögon utifrån dina behov och de krav just din sport ställer på dig.

Slipade sportglasögon

På vilka avstånd vill du kunna se?
Vi tillverkar sportglasögon med en av tre sorters slipningar: enkelslipning, läsruta/bifokal slipning och progressiv slipning. Slipningarna gäller både när vi slipar glaset som sätts i sportbågen och när vi gör en insats. Tillsammans bestämmer vi vilken lösning som är bäst för dig.

  • Enkelslipning - är vanligast inom sportslipningar där glasen görs för avståndsseende.
  • Sportglasögon med läsruta/bifokal slipning - en läsruta slipas in i glaset, vanligtvis i nederkant (även om vi kan sätta den var som helst i glaset) t.ex. för att kunna läsa scorekortet på golfbanan. På slipade sportglasögon brukar vi göra en sportbifokal slipning dvs läsfältet slipas något mindre i jämförelse med vanliga bifokala glasögon för att premiera avståndsseendet.
  • Progressiv slipning - här övergår glasögonlinsen mjukt från avståndsseende till närseende ju längre ner i glaset man tittar. En sportprogressiv slipning innebär att den progressiva delen börjar längre ner i glaset. Det gynnar avståndsseendet samtidigt som man kan t.ex. läsa en karta  eller se pulsklockan när du är ute och cyklar.

Oslipade sportglasögon

Oslipade sportglasögon används av flera olika anledningar, den mest uppenbara är kanske att undvika sol i ögonen och skydda mot UV-ljus men sportglasögon är mycket mer än så. Sportglasögon skyddar mot småstenar och insekter vid t.ex. cykling, de kan förbättra precisionen i ditt golfslag genom att kontrasterna ökar eller dämpa jobbiga reflexer när du seglar.