Populära sökningar

Oakley Prizm – linsen som förstärker detaljerna

Oakley Prizm är namnet på en modern glasteknologi som gör så att kontraster och färger förstärks och detaljer blir mer framträdande för ögat. Dessa avancerade egenskaper gör att Prizm-glasen har blivit oerhört populära inom sportvärlden.

Med sin filosofi och en lång innovationshistorik är varumärket Oakley i en klass för sig. Prizm-linsen tog Oakley fram genom att använda samma teknik som utvecklats för spionsatelliter för att analysera olika ljus i verkliga miljöer. Tekniken, som tog 15 år att förfina, identifierade ljusets toppar som finns i naturen och kunde konstruera en lins som ökade "bra" ljus. Samtidigt kunde de filtrera bort "bullrigt" ljus. På så sätt kunde de förbättra detaljer, som ögat inte annars kunde se.

Det går att bryta ner prizm-linsens kännetecken i tre
• Förstärkta färger
• Förstärkt kontrast så att du får bättre djupseende
• Förstärkt detaljseende – se saker som du annars kanske missat

Varje Oakley Prizm-lins är optimerad för en viss miljö, så att du får ut det mesta av din upplevelse. Oavsett vilken sport du väljer eller vilka förhållanden du befinner dig i, finns det en Oakley Prizm som passar dina behov.

Vart du än befinner dig, i bergen, på vägen eller på golfbanan, så framhäver Oakley Prizm detaljerna och förbättrar prestandan med extremt exakt färgåtergivning. Den revolutionerande linstekniken filtrerar ljusspektret för specifika färger i den miljö du befinner dig i. Linsen ökar kontrasten, minskar bländning och förstärker detaljer som du annars skulle missa med bara ögat.

Se vårt stora utbud av Oakley sportglasögon

Oakley Prizm anpassar sig

I varje specifik miljö finns det "bra" ljus, det är som är nödvändigt att se, och "bullrigt" ljus, det som kan filtreras bort. Oakley Prizm separerar, förstärker och tonar ned kontrasterna som finns i respektive miljö för att du ska kunna prestera på bästa sätt.

– Polariserande glas tar bort information som kan vara jobbigt för ögat, som exempelvis blänk. Men när man cyklar i skogen eller spelar golf är den informationen något man vill ha. Därför är Prizm linserna inte polariserande utan är anpassad utifrån den specifika miljön, säger Lars Wulfing ansvarig för Synsam Sport.

Tre exempel på Prizm-glas

Prizm för Golf

Oakley Prizm Golf förbättrar kontrasten och separering av färgerna som är vanliga på en golfbana. Prizm ger dig fler djupsignaler, accentuerar greener och brunt, och hjälper dig att upptäcka övergångar mellan fairway och ruff för att kunna mäta avstånd med noggrannhet.


Prizm Goggles för skidsport

Oakley Prizm Googles är skidglasögonen som ser alla nyanser i den vita snön, som gupp och gropar. De minskar behovet av att ha olika skyddsglasögon för olika väder- och ljusförhållanden.Det finns också Oakley Prizm Sapphire som har en blå nyans och är byggd för starkt ljus för att användas i de flesta miljöer.

Oakley Prizm Road

Priz Road förstärker det vita ljuset och förstärker de gula, gröna och röda så att förare kan snappa upp subtila förändringar i vägtexturen och därmed upptäcka faror snabbare. 

 

Läs också: Så köper du solglasögon med styrka.