Synsam hjälper


Vi har börjat förändringsresan för en mer hållbar konsumtion.

Vi vill ta ett större ansvar för vår gemensamma framtid och har inlett en rad projekt på alla nivåer av vår verksamhet. Från att öka mängden hållbara material i våra produkter till att effektivisera leveranser.

KLIMATSMARTA GLASÖGON


Snart finns det mer plast än fisk i våra vatten. Fellepini sätter punkt för vår ohållbara relation med havet och lanserar kollektionen Sea2See – glasögon av 100% återvunnen havsplast. De klimatsmarta glasögonbågarna har tagits fram i samarbete med den spanska organisationen Sea2See, som med hjälp av lokala fiskare samlar in och tillverkar nya produkter av den omkringdrivande plasten.

Läs mer om kollektionen

 

 

  1. Återvinning av glasögon

Dina gamla glasögon tack!Vi på Synsam vill ta ett större ansvar för vår gemensamma framtid. Därför lanserar vi nu Synsam Circular, som går ut på att vi samlar in gamla glasögon och ger dem nytt liv.

Läs mer
  1. Gamla glasögon får nytt liv

Gamla glasögon får nytt liv


I alla våra butiker kan du lämna in glasögon du inte längre använder. Vi ser sedan till att de får ett nytt liv genom välgörenhet eller återvinning.

Hitta närmsta butik här
  1. VÄLGÖRENHET


    När du byter glasögon hjälper du någon annan att se bra. Vi samlar nämligen in och skänker glasögon som inte längre används. Synsam Group samarbetar med organisationer som bland annat Vision for all. I vårt senaste projekt hjälpte vi unga kvinnor i Zanzibar.

  1. Vision for all

Vision for all


Bra syn ökar chanserna att kunna studera och arbeta och kan vara vägen ut ur fattigdom. Vision for all består av frivilliga optiker, som sedan 1997 genomfört 163 projektresor runt om i världen och hjälpt tusentals glasögon att hitta nya ägare.

Läs mer om Vision for all
  1. Läs mer om E&E

Återvinning


De slitna eller trasiga bågarna vi samlar in, går istället till återvinning. Just nu samarbetar vi med E&E, som utvecklar nya modeller av återvunnet material.

Läs mer om E&E
  1. Miljövänliga plastpåsar

Miljövänliga plastpåsar


Plasten i våra påsar är märkta med Biodegradable och licenserade av EPI, vilket innebär att de är biologiskt nedbrytbara. Efter 18 månader påbörjas en naturlig nedbrytning, efter cirka 2-3 år är påsen helt nedbruten till vatten, koldioxid och biomassa.

  1. Se vårt miljövänliga sortiment

Klimatneutralt tryckeri


Vårt grafiska material i butik och för marknadsföring, trycks av vår nordiska samarbetspartner Billes. Ett Svanencertifierat och klimatneutralt tryckeri som arbetar enligt ISO kvalitets- och miljöledningssystem. Att vi trycker lokalt betyder också att vi kan effektivisera och hålla ner våra transporter.

Klimatneutralt tryckeri