5 fördelar med endagslinser


Varför ska man välja dagslinser? Är de bättre än månadslinser? Vilka fördelar har endagslinser? Det korta svaret: dagslinser är kvalitetsmässigt bäst. Här listar vi ytterligare fördelar med endagslinser. 

  1. 5 fördelar med endagslinser – Synsam

Endagslinser vs månadslinser – hur funkar de?

Månadslinser innebär att man använder ett och samma par linser under en månads tid, och man tar ut dem varje natt. Dagslinser är som det låter, något man använder en dag och sen slänger man dem och tar ett par nya linser dagen efter.

Vad är skillnaden mellan dagslinser och månadslinser – vilka ska man välja?

Det kan bero på din livsstil, vad du föredrar när det kommer till skötsel, men det kan också handla om hur dina ögon mår. Allra bäst är att besöka din optiker för att prata igenom dina behov. De hjälper dig att välja ut de bästa linserna för just dina ögon.

Det finns många anledningar att testa de nya moderna endagslinserna; de är tunna, smidiga och lätta att sköta. Kvaliteten är den allra bästa – senaste generationens supertunna silikonhydrogel – vilket innebär hög komfort och bra känsla i dina ögon. Om du vill ha de allra bästa linserna för dina ögon så är dagslinser överlägsna. 

 

fördelar med dagslinser

1. Endagslinser innebär minimal skötsel

Inget krångel. Att ha endagslinser är smidigt och du slipper mycket oro. Du tar ett nytt par linser ur förpackningen varje dag och när dagen är slut slänger du dina linser. Skillnaden mot månadslinser är att du inte behöver rengöra linserna varje dag eller förvara dem i linsetui. Du behöver heller inte komma ihåg när du ska byta linser – du tar ju ett nytt par varje dag. En annan fördel är att du inte behöver bry dig om att köpa linsvätska eller linsburk.

Med endagslinser får du ett par fräscha nya linser varje dag och hanteringen är smidig och enkel utan krångel. Dagslinser är det mest hygieniska linsalternativet och bäst för din ögonhälsa, eftersom du aldrig riskerar att använda linserna för länge. Dessutom behöver du inte vara orolig om du tappar en lins, eftersom du lätt kan ta en ny. Endagslinser kan vara ett bra alternativ för tonåringar, om de har svårt att sköta rengöringsrutinerna med månadslinser.

2. Endagslinser är supertunna och mjuka

Endagslinser är bekväma i ögat. Tack vare att de är tillverkade i den senaste generationens material (supertunn silikonhydrogel), som släpper igenom extra mycket syre och väta till ögat, så ger de extra hög komfort. (Självklart finns det även dagslinser i mindre avancerade material att välja på.) Dagslinser passar för dig som har torra ögon eller tidigare har upplevt besvär med linser. Har du haft samma linstyp i flera år kan det vara läge att göra en uppgradering – du kommer att märka en stor skillnad, inte bara i komfort utan också i förbättrat seende. På samma sätt som du uppdaterar din dator, kan det vara läge att uppdatera din syn! Kom in till någon av våra optiker så kan de berätta mer.

3. Dagslinser är bra för allergiker och för dig med känsliga ögon

Dagslinser passar dig med pollenallergi. Under pollensäsongen kan linserna hjälpa till att skydda ögat från allergener, vilket kan minska dina allergiska reaktioner på pollen, som annars kan orsaka röda och irriterade ögon.  Endagslinser är också ett bra alternativ om du har känsliga ögon, eftersom de är så tunna och för att du också kan byta dem dagligen. Det är viktigt att inte sätta i linser i röda och irriterade ögon, så kontakta alltid din optiker om du har besvär. Hos Synsam har du fria återbesök inom ett år efter ditt köp.

4. Endagslinser passar för dig som reser

Perfekt på resa. Det kan vara skönt att slippa tänka på linsvätska och linsburkar när man är ute och reser. På resa är det bara att packa med ett par extra linser så kan du känna dig trygg med att du ska kunna se bra även när du är bortrest. Är du ute på en längre resa kan du också köpa med dig linser för så länge du behöver, utan att behöva bekymra dig för om just dina linser finns att köpa på plats. Dessutom kan du känna dig trygg med att ha nya fräscha linser varje dag.

5. Dagslinser passar en aktiv livsstil

Perfekt för idrottare. Om du sportar och motionerar mycket eller om ditt liv innehåller andra aktiviteter som kan göra det svårt att bära glasögon, så är dagslinser ett bra komplement. Du kan enkelt varva mellan att använda dina glasögon och dina dagslinser. På så sätt har du alltid linser hemma som du kan använda de dagar du behöver. Att ta en paus från linserna då och då är alltid bra för din ögonhälsa.

Prenumerera på linser

Hos Synsam kan du prenumerera på linser genom vårt linsabonnemang Synsam Lifestyle. Då får du dina linser hemskickade varje månad, eller varje kvartal – hur du själv önskar – och slipper fundera på när det är dags att köpa nya. Här kan du läsa mer om hur du kan abonnera på linser. 

På Synsam hittar du marknadens bästa endagslinser från ledande varumärken som EyeQ, Acuvue och Dailies. Hos Synsam köper du enkelt linser online – alltid med snabb leverans.

  1. Boka tid för att synundersökning

Boka tid för synundersökning


Drar du dig för att gå och kolla synen av rädsla att något ska vara fel med din syn? För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. På Synsam kan du lita på att optikern gör en noggrann undersökning av dina ögon när du behöver glasögon eller linser.

Boka synundersökning
  1. Boka tid för att synundersökning

Linsabonnemang


Välkommen till ett enklare och tryggare sätt att ha linser. Med ett Synsam Lifestyle linsabonnemang där allt ingår, för att du ska ha rätt linser och ögon som mår bra – hela dagen.

 

Läs mer om abonnemanget här