Högteknologiska glas för ett naturligare seende


Med Varilux S Series slipper du många av de problem som traditionellt förknippas med progressiva glasögon, som exempelvis ”gungeffekt” i trappor och svårighet att hitta rätt skärpa i synfältet. För dig som vill ligga i framkant när det gäller progressiva glas är Varilux S Series ett givet val.

Synsam samarbetar med glastillverkaren Essilor som är världsledande när det gäller tex progressiva glasögon. Ett var deras bästa glas är Essilor Varilux som är världens första moderna progressiva glasögonglas för att korrigera presbyopi, det som i dagligt tal kallas ålderssynthet. 

Minimal ”gungeffekt”

Den som vill ligga i framkant när det gäller teknisk utveckling och är nyfiken på de nyheter som finns för progressiva glasögon bör inte missa Essilor Varilux S Series. Förutom egenskaperna hos de enklare Varilux-modellerna har S en stor fördel mot äldre typer av progressiva glas. Många som burit progressiva glasögon har säkert upplevt att det kan vara lite obehagligt att gå i trappor, eftersom du vinklar blicken nedåt och då hamnar i den del av glaset som är anpassad för seende på nära håll. Effekten blir många gånger att det ”gungar” och att trappstegen blir förvrängda. I Varilux S Series är den här effekten minimerad med hjälp av tekniken Nanoptix. Hugo Schunnesson, Product Manager och legitimerad optiker hos Essilor, berättar:

– Nanoptix gör att glaset i Varilux S Series inte är lika kupiga nedåt som på andra progressiva glas. Det gör att trappstegen upplevs som raka och du får mindre gungeffekt. Det är nästan som att titta genom ett vanligt enkelslipat glas, säger han.

Mer naturligt seende

En annan innovation hos Varilux S Series är Syncroneyes. Ett problem med äldre progressiva glasögon är att bäraren kan uppleva en suddighet när blicken vandrar mellan området i glaset anpassat för seende på avstånd och området för seende på nära håll.

– Många konsumenter måste röra på huvudet för att kompensera det och hitta en ”sweet spot” i glaset för att kunna fokusera. Med Syncroneyes synkroniserar man styrkan på höger och vänster glas och får samma skärpa för båda ögonen oavsett blickriktning, säger Hugo Schunnesson. 

På samma sätt som vi är höger- eller vänsterhänta så har vi ett dominant öga som vi använder i första hand för att uppskatta avstånd och tolka vad vi ser. När du beställer ett par glasögon med Varilux S Series tar optikern hänsyn till det, vilket gör att du får bättre visuell reaktionstid. Det innebär bland annat att du reagerar snabbare på händelser i trafiken.  

Dra nytta av den senaste tekniken

Ju större ditt synfel är, desto mer utmanande tekniskt är det att producera ett glas med minimal negativ inverkan på synupplevelsen. Det gör att du som precis börjat med progressiva glasögon inte har lika stor behållning av innovationerna i Varilux S Series som en lite mer van presbyop. 

– Varilux S Series är för kunder som tidigare haft exempelvis Physio och vill ha något ännu bättre. Kommer du upp i styrka så avviker du ännu mer från det optiska centret när du tittar ut åt sidorna. Med ett bättre glas märker du mindre av de problemen, säger Hugo Schunnesson. 

Hög komfort

Essilor® Varilux®S™ Series är ett högkvalitativt glas för presbyoper (ålderssynta) som vill ha en hög synkomfort och en naturlig synupplevelse. Nanoptix® minimerar den ”gungeffekt” som många kan uppleva med progressiva glasögon och Synchroneyes® gör att övergången mellan de olika slipningarna i glaset blir mjukare. Varilux®S™ Series tar också hänsyn till bärarens dominanta öga, vilket ökar den visuella reaktionstiden.

BOKA SYNUNDERSÖKNING HÄR


 

Välj närmsta butik