Populära sökningar

Anna kombinerar glasögon och linser i ett abonnemang

Anna Andersson är trogen abonnemangskund hos Synsam. Nu har hon lagt till linser i sin prenumeration. – Det är praktiskt att varva både linser, glasögon och solglasögon och betala en fast månadskostnad, säger hon.

Det är oktober och höstsolen skiner starkt. Anna Andersson, som är på väg till kontoret i Stockholm för dagens första möte, sätter på sig sina nya solglasögon. Hon berättar att hon minns känslan när hon fick sina första glasögon och kunde se ordentligt.

– Jag lånade ett par glasögon av en kompis och det gick upp för mig att det är så här det ska vara när man faktiskt ser. Jag hade inte förstått innan att jag såg dålig, säger hon.
Sina första linser skaffade hon eftersom hon spelade fotboll. Det blev lättare att ta sig fram på planen och hon behövde inte vara rädd för att glasögonen skulle gå sönder.

Idag varvar hon, som många andra, mellan linser och glasögon.
– Det är dagsformen som avgör, men på dagarna har jag oftast linser och på kvällarna hemma tycker jag det är skönt att sätta på mig glasögon, säger hon.

För ett par år sedan skaffade Anna glasögonabonnemang hos Synsam. Nu har hon varit trogen kund i ett par år.

– Det bästa med att hyra glasögon är att jag kan jag byta till nya glas om jag får sämre syn, utan att det tillkommer någon kostnad, säger hon.

 

Anna använder glasögonabonnemang

Anna har solglasögon i sitt abonnemang. Hon tycker det är kul att ha möjlighet att byta till nya solglasögon varje år.

”Det är skönt att inte behöva tänka”

Anna har haft olika produkter i sitt abonnemang under åren. Hon har kombinerat vanliga glasögon med slipade solglasögon. Nu varvar hon vanliga glasögon, solglasögon och endagslinser.

– Nu när jag lagt till linser i mitt abonnemang skickas linserna hem till mig och jag slipper oroa mig för om jag har linser hemma. Det är skönt att inte behöva tänka på det, säger hon.

Hon tycker det är praktiskt att abonnemanget ger möjlighet att varva mellan olika produkter:
– Jag är väldigt närsynt, det är knappt att jag hittar till sängen utan mina linser eller glasögon. Därför blir mina glasögon ganska tunga och kan lätt åka av. Jag använder linser större delen av dagen men jag tycker det är skönt att ha möjligheten att variera mig och ha glasögon ibland, säger hon.

Hon uppskattar också att det finns möjlighet att byta en produkt varje år .
– Glasögon är ju en accessoar som man vill ska funka i vardagen, speciellt för mig som knappt klarar mig utan dem en sekund, men man vill ju också att de ska vara snygga. Samtidigt är det smart att man som kund kan sprida ut kostnaden över längre tid. Det blir en stor kostnad om man betalar allt på en gång, säger hon.

Anna har Synsams glasögonabonnemang

Anna använder oftast linser när hon jobbar. Hon tycker det är skönt att Synsam håller koll åt henne. Hon blir kallad när det är dags att byta en produkt eller undersöka synen och linserna skickas hem till hennes adress.

"Tryggheten är viktig för mig"

Anna berättar att tryggheten i abonnemanget varit avgörande för att hon stannar kvar om kund år efter år.

- Jag började hyra glasögon när min son var mindre och tyckte att det var skönt med försäkringen som ingår eftersom det händer ganska lätt med småbarn att glasögonen åker i golvet, säger hon.

Bytesrätten har hon också utnyttjat:

- Första gången jag skaffade glasögon blev det inte så bra. Det blev ett par bågar som inte funkar för mig som har tjocka glas. Då fick byta det ena paret. Det var skönt att det inte kostade något extra, säger hon.

Eftersom Anna är väldigt närsynt kunde ögonoperation ha varit en bra lösning. Men för henne känns det inte som ett alternativ.

-  Jag vill inte operera ögon. Jag tycker det verkar läskigt. Samtidigt skulle jag inte klara av vardagen utan linser eller glasögon. Därför är jag glad att jag hittat abonnemanget som gör min vardag enklare på så många vis, säger hon.

Betala ingenting idag

Betala ingenting idag

Betala en gång i månaden till en fast kostnad med ett glasögonabonnemang anpassat för dig och dina behov.

Byt ut en produkt varje år

Obegränsat antal synundersökningar

Du är när som helst välkommen in på en synundersökning, men för dina ögons skull kallar vi dig alltid en gång per år.