Problem med ögonen? Så får du hjälp


Har du problem med dina ögon som inte enbart handlar om ditt synfel? Boka tid för vår grundliga ögonhälsoundersökning hos våra optiker. De kan hjälpa dig med besvär som torra och irriterade ögon och dessutom upptäcka ögonsjukdomar i tid. 

  1. Upptäck grön starr

Även om inte synskärpan blivit sämre, är det viktigt att regelbundet kolla dina ögon. Synsams optiker undersöker inte bara dina ögon om du närsynt eller behöver progressiva glasögon - de gör också grundliga ögonhälsoundersökningar och kan fånga upp allvarliga sjukdomar.

Även om inte synskärpan blivit sämre, är det viktigt att regelbundet kolla dina ögon. Synsams optiker undersöker inte bara dina ögon om du närsynt eller behöver progressiva glasögon - de gör också grundliga ögonhälsoundersökningar och kan fånga upp allvarliga sjukdomar. 

 

Upptäck ögonsjukdomar i tid

Regelbundna undersökningar av dina ögon gör det möjligt att följa upp förändringar och upptäcka eventuella ögonsjukdomar som grå starr, grön starr och åldersförändringar i gula fläcken. Har du ärftlighet för diabetes, högt blodtryck eller grön starr, är det extra viktigt att kontrollera ögonen regelbundet. Vi rekommenderar regelbundna ögonhälsoundersökningar om du är över 50 år.

 

Boka ögonhälsoundersökning

 

Torra ögon – vad göra? 

Har du problem med torra ögon eller att det svider i ögonen, kliar eller att ögonen är röda och irriterade eller rinner? Det kan vara ett tecken på torra ögon och kan bero på många olika saker som din miljö, eller på fysiska och medicinska orsaker. Under vår ögonhälsoundersökning tar vi reda på orsaken och ser till att du får rätt behandling med rätt produkter.

 

Remiss till rätt ögonvård

Under en ögonhälsoundersökning tas det också ett foto på din ögonbotten. Vid misstanke om ögonsjukdom eller annat som kräver ytterligare vård hos till exempel en ögonläkare, är det våra optikers uppgift att se till att du får rätt vård på rätt plats. 

 

 

Operera ögonen? 

Är du intresserad av att operera dina ögon för att korrigera närsynthet eller brytningsfel kan vi hjälpa dig. Efter en undersökning hos oss kan optikern boka in dig hos Memira, som är ledande inom synkirurgi och synkorrigering. Förutsatt att dina ögon har goda förutsättningar för en operation.

 

Glas som skyddar mot blått ljus 

Förutom att grundligt undersöka ditt öga kontrollerar vi också dina glasögonstyrkor och ger råd om våra olika glas för dina glasögon. I vårt sortiment finns flera olika typer av glas, bland annat progressiva glas, glas som skyddar mot blått skärmljus och solens UV-strålar och glas som är polariserande och tar bort blänk och ökar kontrasten. Vi ger dig också rådgivning kring vilken kost du ska äta för att ögat ska må bra och andra livsstilstips för att optimera din ögonhälsa.

 

 

Boka en ögonhälsoundersökning


Allt det här ingår:

  • Ögonbottenfotografering med kontroll av gula fläcken och ögats blodkärl.
  • Kontroll av tårarnas kvalitet för vidare behandling av eventuellt torra ögon.
  • Kontroll av ögats motorik, om det exempelvis föreligger en skelning.
  • Undersökning av ögats yta och lins.
  • Mätning av trycket i ögat.
  • Mätning av synfältet.
  • Kontroll av glasögonstyrkor.

 

Synsams ögonhälsocenter


Hitta närmsta Ögonhälsocenter och boka tid för en undersökning här:
 

 

Håkan Broman
Den här texten är granskad och godkänd av Håkan Broman som är ansvarig för kliniska produkter och tjänster på Synsam Group.