Transitionglas anpassar sig automatiskt till ljusförhållandena


Med Transitionsglas från Essilor får du glasögon som hänger med i alla tillvarons aktiviteter, såväl utomhus som inomhus. Oavsett om du har en aktiv fritid eller ett arbete i skiftande miljöer passar Transitions perfekt.

Genom att reagera på ljuset omkring dig anpassar sig Transitions-glas: Inomhus är de klara som vanliga glasögon och utomhus mörknar de för att ge en bra synupplevelse. Med Transitions-glas från Essilor slipper du byta mellan dina vanliga glasögon och solglasögon. Och till skillnad från vanliga solglasögon, som har samma färgton hela tiden, ändrar Transitions-glasen på ett smart sätt nyans utifrån ljusförhållandena.

Transitions är originalet

Fotokromatiska glas, som den här typen av glasögon kallas, har funnits ett bra tag. När det gäller färgskiftande plastglas är det Transitions som är originalet och den första versionen kom redan 1991. Utvecklingen har gått snabbt framåt sedan dess.

– Dagens glas mörknar väldigt fort när man går ut. Det är en liten fördröjning innan de ljusnar när man kommer in, men förloppet är betydligt snabbare idag än för 15 år sedan, säger Håkan Broman som är nordisk produktchef för kliniska produkter på Synsam, och fortsätter:

– Tekniken ger ett jämnt och snyggt färgat glas och idag kan man välja glas i en rad olika färger. Essilor Transitions är suveräna och för många kunder är de ett utmärkt komplement till vanliga klara glasögon. 

 

Extra skydd med XTRActive

Transitions XTRActive kan bli extra mörka i starkt solljus och mörknar även när man sitter i en bil. Det glaset är därför idealiskt för bilister, liksom för motorcyklister som bär hjälm med visir. XTRActive-glas har en aning av färgton även inomhus. 

En fördel med Transitions-glas är att de förutom att filtrera bort 100 procent av UVA- och UVB-strålarna även skyddar ögonen mot det ohälsosamma blåvioletta ljuset. 

 

Smarta glasögon med intelligenta glas

Transitions®-glas från Essilor® anpassar sig automatiskt efter rådande ljusförhållanden. De är helt klara inomhus men mörknar utomhus. De stänger helt ute solens UV-strålar och hjälper till att skydda mot det skadliga blåvioletta ljuset. 

Glasen finns idag i flera olika färger som passar i alla typer av bågar. Det går även att välja till spegeleffekt i olika färger. 

Transitions® XTRActive-glas reagerar även när man sitter i en bil. 

BOKA SYNUNDERSÖKNING HÄR


 

Välj närmsta butik