Populära sökningar

Glasögon för volleyboll

Sportglasögon för volleyboll behöver sitta bra i ansiktet när du hoppar och de måste också vara stryktåliga och klara en smash. Här hittar du sportglasögon för dam, herr och barn - och du kan också få dem slipade i din styrka. Kom in till oss eller köp dina volleybollglasögon online.

Glasögon på volleybollplanen

För volleyboll behövs en båge som sitter på bra när man hoppar, är stryktålig och sitter bra att den inte skadar ansiktet om man faller eller träffas av en boll. Tänk även på att få stort vidvinkelseende för att kunna ta in allt som händer på planen. Självklart kan du få dem slipade i din styrka. Vi säljer sportglasögon från Oakley, Rigel och Rudy Project - märken som passar för alla bollsporter. 

Välj en båge som är tålig

Se till att välja en båge som är sitter bra, är stadig och stryktålig. Passformen på dina sportglasögon är väldigt viktigt just när det gäller volleyboll eftersom man vill kunna få en hård boll i ansiktet utan att varken glasögonen eller ansiktet tar skada.

Överblick över planen och spelet är viktigt

Vidvinkelseendet i volleyboll är oerhört viktigt, glaset bör därför vara kupat så att maximalt synfält kan nyttjas utan att behöva vrida huvudet onödigt mycket. Det kräver ett kraftigt kupat glas som sitter nära ansiktet. Vi anpassar kupade slipade sportglasögon med brytningsfel (astigmatism) och höga styrkor.

Linsfärg vid volleboll

Många av våra kunder vill ha sportglasögon som går att använda till sin primära sport men även till friluftsliv eller andra sporter. Då vill man ha en så användbar linsfärg som möjligt. Vi rekommenderar en klar fotokromatisk lins som mörknar när den utsätts för UV-ljus. Sportglasögonen går då att använda ute och inne och oavsett väder.

Sätt smashen

Vanliga och enklare solglas kan ha en lins som är kupad utan kompensering. Läs mer om optiks kompensering.