Populära sökningar

Skytteglasögon med styrka

Vid skytte är skärpa och precision avgörande. Skytteglasögon med rätt höjd och linsfärg efter ljusförhållande är avgörande. Här hittar du pistolskytteglasögon från olika märken, köp dem hos oss online.

Så väljer du rätt skytteglasögon

Vidvinkelseendet i skytteglasögon gäller dels i höjdled, så att du ser lerduvan eller fågeln högt upp i luften, utan att se sportglasögonens båge och även sidledes bör glaset vara kupat så att maximalt synfält kan nyttjas Ett kupat glas som sitter nära ansiktet underlättar.

Skytte och olika linsfärger


När det gäller skytte finns det linser som lämpar sig för alla olika sorters ljusförhållanden. Vi rekommenderar:

  • Transparent (helt klar): Bra vid dåliga ljusförhållanden och lämplig för inomhusskytte, ger inga tilläggsfärger.
  • Gul: Fungerar bra där det är sämre ljusförhållanden. Perfekt för skytte med gevär och pistol på vita och svarta mål.
  • Orange: Utmärkt allroundfärg för orange måltavlor, hjälper vid dimma och tar bort blått ljus, förstärker orange nyanser.
  • Röd: Ypperlig för orange mål mot grön bakgrund, förstärker orange färg och dämpar grönt ljus.
  • Brun: Reducerar bländande ljus soliga dagar, förstärker bruna inslag hos t ex fåglar, lämpar sig för lerduveskytte mot himmel som bakgrund.
  • Korrekt optisk avbildning

Att skytteglasögonen är optiskt kompenserade betyder att de kupade glasen har tillverkats så att när du tittar på villebrådet eller lerduvan är de där du tror. Vanliga och enklare solglas har en lins som är kupad utan kompensering eller ännu värre, en planparallell skiva som bara är böjd. Alla våra skytteglasögon är optiskt kompenserade, även de vi slipar in med styrka.

Motståndskraftiga glas

Våra jakt och skytte glasögon är gjorda av trivex och polykarbonat, två typer av termoplastiska material. Dessa material kännetecknas av sin höga styrka och lätthet och är utformade för att vara mycket motståndskraftiga mot stötar och slag, vilket gör dem idealiska för användning i situationer där slitstyrka och hållbarhet är viktigt.