Hörseltest online

Nästan en femtedel av Sveriges vuxna befolkning lider av någon typ av hörselnedsättning. Nedsatt hörsel kan bero på flera olika saker och vara både permanent eller tillfällig. Gör ett hörseltest online och få svar snabbt. Testet tar bara ett par minuter.
 

GÖR ETT HÖRSELTEST ONLINE

Endast för personer över 18 år. Tjänsten tillhandahålls av Shoebox.

Så gör du ett hörseltest online:

1. Svara på några enkla frågor om hur du upplever din hörsel.
2. Kontrollera din hörsel. Du behöver hörlurar för att göra testet och sitta i en tyst miljö.
3. Ta reda på om ditt resultat indikerar potentiell hörselnedsättning och vad du kan göra
     åt det.

Tänk på att: Om du har märkt en plötslig hörselförändring, öronsmärta eller om det kommer vax ur örat ska du kontakta en vårdgivare. Testet ger inte en medicinsk bedömning utan ett första svar på hur bra du hör. Om testet visar tecken på nedsatt hörsel bör du boka en tid för ett hörseltest hos en hörselklinik.

  1. Hörselnedsättning

Symptom på nedsatt hörsel


• Du upplever att andra pratar svagt eller otydligt.
• När det är bullrigt runt dig hör du mycket sämre.
• Du känner att du har lock för örat eller att det piper/susar i örat. I så fall kan det vara tinnitus.
• När många pratar samtidigt får du svårt att höra.

Läs mer: Hörselnedsättning - Vad kan det bero på?
Läs mer: Guide till hörapparater - Så skiljer sig modellerna åt.

5 Frågor om hörseltest online

1. Kan alla testa hörseln online?
För att kunna göra hörseltestet online måste du vara 18 år. Har du märkt av en plötslig hörselförändring, öronsmärta eller om det kommer vax ur örat ber vi dig kontakta en vårdgivare istället.

2. Får jag en medicinsk bedömning när jag gör hörseltestet online?
Nej, testet online är inte ett diagnostiskt hörselprov eller en medicinsk bedömning. Testet ger dig ett första svar på om du eventuellt har en hörselnedsättning. Om resultatet visar att du troligtvis har nedsatt hörsel kan du boka en tid för ett hörseltest hos en av våra hörselkliniker i Stockholm eller Gävle. 

3.  Hur går hörseltestet till?
Du får först svara på ett par frågor kopplat till din hörsel. Frågorna handlar om hur du själv upplever att du hör. Sedan börjar själva hörselkontrollen. Tänk på att du behöver sitta i en tyst miljö utan några bakgrundsljud och ställa in ljudet på 100 %. Du behöver också använda ett par bra hörlurar för bästa resultat.

4. Hur räknas resultatet ut?
Vi beräknar resultatet genom att kombinera dina svar på frågorna med själva hörselkontrollen. Dina svar på frågorna hjälper oss att förstå vad du har mest problem med. På så vis kan vi uppskatta sannolikheten för hörselnedsättning. Genom själva hörselkontrollen kan vi sedan göra en mer specifik bedömning av din hörsel.

5. Vad händer om testet visar att jag har en hörselnedsättning?
Om resultatet visar att du troligtvis har nedsatt hörsel kan du boka en tid för ett hörseltest hos en av våra hörselkliniker. Hos våra kliniker får du träffa legitimerade audionomer som går igenom din hörsel. 

Våra hörselkliniker bedrivs via Audionomkliniken Sverige AB, Org. nr. 559146-8193. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

 

GÖR ETT HÖRSELTEST ONLINE

Endast för personer över 18 år. Tjänsten tillhandahålls av Shoebox.

  1. Hörseltest

Boka hörseltest i butik


Synsam har idag hörselkliniker runt om i Sverige som erbjuder hörseltest. Här får du träffa en legitimerad audionom som går igenom din hörsel. Du kan kontakta oss på 010 182 11 10 alt. info@audionomkliniken.se.

Boka hörseltest