SÅ KAN SYNSAM HJÄLPA DIG

Synsam rekommenderar regelbundna undersökningar för att tidigt upptäcka hörselnedsättning. Boka ett besök online eller kontakta oss: 010 182 11 10  alt. info@audionomkliniken.se

boka hörseltest

 

ARBETSTEKniska hjälpmedel

Hitta ditt hjälpmedel för att obehindrat kunna höra och vara aktiv i diskussioner, på möten eller under lektionen.

Många av dagens avancerade hörapparater förbättrar hörseln, men de kan ibland ha svårt att fungera optimalt i bullriga miljöer som kontorslandskap eller vid möten och föreläsningar. Därför används arbetstekniska hjälpmedel, som externa mikrofoner som kopplas till hörapparaterna för att förbättra ljuduppfattningen. 

En annan typ  av hjälpmedel är bordsmikrofoner som placeras ut i en konferenslokal för att förbättra ljuduppfattningen vid gruppsamtal. Dessa produkter hjälper till att öka hörapparaternas upptagningsförmåga och är särskilt användbara i bullriga miljöer eller större lokaler.

Studier visar att personer som använder dessa hjälpmedel har över 60 % bättre tal- och ljuduppfattning än de som bara använder hörapparater, vilket bidrar till en inkluderandde arbetsplats där personer med hörselnedsättningen kan delta och uppnå sin fulla potential. 

Boka ett besök online eller kontakta oss på tel: 010 182 11 10 eller info@audionomkliniken.se

BOKA HÖRSELTEST

 

Arbetstekniska hjälpmedel - Phonak Roger

På bilden ser du olika typer av arbetstekniska hjälpmedel från Phonak: Roger On, en mikrofon som fångar upp ljudet från talaren, Roger Select och Roger Table Mic II, två olika bordsmikrofoner anpassade för möten och konferenser.

Få dina hjälpmedel kostnadsfritt via Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen

Om du har hörapparat och behöver extra hörselhjälpmedel på jobbet kan du få hjälp att bekosta dem av Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Våra legitimerade audionomer hjälper dig att hitta rätt hjälpmedel, och med ansökan om bidrag. 

Synsam hjälper även dig som har hörapparater sen tidigare

För de flesta hörapparater går det att koppla på externa hjälpmedel som förbättrar prestandan på jobbet. Om dina nuvarande hörapparater inte har stöd för detta så hittar vi tillsammans en lösning som förbättrar din situation. Vi kan hjälpa dig även om du fått dina apparater via regionen eller en annan privat aktör.

Boka ett besök online eller kontakta oss på tel: 010 182 11 10 eller info@audionomkliniken.se

BOKA HÖRSELTEST

  1. Så kan synsam hjälpa dig

    Synsam rekommenderar regelbundna undersökningar för att tidigt upptäcka hörselnedsättning. Boka hörseltest för att få hjälp till rätt behandling.

    Boka HÖRSELTEST

    Kontakta oss på 010 182 11 10  alt. info@audionomkliniken.se